Skocz do zawartości
paulo

Problem Z "dodaj Lub Usuń Programy"

Rekomendowane odpowiedzi

System - XP home SP2. Na liście w "dodaj lub usuń programy" wyświetlane jest dosłownie kilka programów niezależnie od sposobu sortowania.

Np. gdy włączę sortowanie wg nazwy wyświetlane są tylko: 7-zip i programy na literę A.

Trochę mnie to już denerwuje. Czy ktoś wie co z tym zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak uzyjesz innego programu to jest wszystko?

1234840[/snapback]

Nie, dalej jest to samo.

a może pokasowałeś wpisy w rejestrze w kluczu uninstall

1234858[/snapback]

Nic nie kasowałem, system jest czysty - ma ok. 1miesiąc, problem występuje (chyba) od samego początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety problemu nie udało mi się rozwiązać. <_<

Chcę odinstalować program, który nie ma swojego uninstallera, a na liście w 'dodaj lub usuń ...' oczywiście go nie ma.

Znalazłem kilka programów do odinstalowywania np. MyUninstaller, Easy Uninstaller, UninstallAbility. Nigdy nie używałem tego typu programu i nie chcę nieświadomie wybrać jakiegoś dziadostwa, które zrobi sieczkę z mojego systemu.

Czy ktoś może polecić jakiś sprawdzony uninstaller ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli program nie ma własnego uninstallera to te programy nic nie zrobią. Musi być uninstaler wpisany do" dodaj lub usun.. " zeby to działało.

Jeżeli dane są w rejestrze, a tylko z powodu wczesniej opisanego problemu nie wyświetla programu to mozna dopiero uzyc programu.

Ja do odinstalowywania programów używam tego bo wiem jak działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW podczas uruchamiania wyskakuje mi coś takiego - 1268315[/snapback]

XP home SP2? Na Home nie był testowany, ale dziwne bo na XP Pro, 2000 Pro, 98se nigdy takiego błędy nie miałem. Będe musial to sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi