Skocz do zawartości
Interloper

X800 Pro Pci Express Vivo Unlocking!

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie pełnym sukcesem zakończyłem operację zmiany mojego Sapphire X800PRO VIVO PCI-E w wersję X800XT! Poniżej instrukcja co należy zrobić krok po kroku:

1. Kupujemy Kartę jakąkolwiek X800PRO VIVO Na PCI EXPRESS moze być zarówno z pamięciami 2.0ns jak i 1.6ns Wszystko działą w obu przypadkach. (Moja karta ma pamięci 2.0ns)

2. Używamy zmodyfikowanego flashromu - http://www.techpowerup.com/articles/100/im...flashrom16p.zip

3. A następnie ściągamy bios ATI X800XT 1.6ns 500/500mhz - http://www.techpowerup.com/bios/?search=pci

4. Robimy dyskietkę startową kopiujemy na niej flashrom i nasz nowy bios następnie uruchamiamy kompa z dyskietki.

5. Jeżeli chcemy zapisać stary bios wpisujemy: flashrom -s 0 oldbios.bin

6. Następnie wpisujemy komendę: flashrom -f -p 0 nazwabiosu.bin (nazwa biosu wiadomo należy wpisać nazwę pliku z biosem)

7. Reset i już możemy się cieszyć 16 potokami :)

Ponadto jeżeli to kogoś interesuje wynik 3dm 2005 zmienił się z ~4550 na ~5500

Dołączona grafika

Edytowane przez Interloper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to z kartami bz vivo nie działa? z tego co słyszałem to one maja fizycznie 12potoków, wiec chyab ani rusz.

a mam takie offtopicowe pytanie, ja ci chodzi ta płyta gł? bo interesuje mnie nf4 i nie wiem za bardzo jakiego wybrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że też ja nie zmodowałem Twojej sztuki :)  :mur:  jak ją testowałem - szkoda, byłbym wcześniej od Ciebie  :-P No i w testach miałbym Radka X800 XT a tak to nie mam :(

Pozdrawiam :)

1236783[/snapback]

Tak... Ja też się mocno wachałem bo mało kto to robił w szczególności używając biosu do karty z pamięciami 1.6ns ale na jednym z zagranicznych forów zobaczyłem 2 osoby które to zrobiły jedna z Sapphire na 1.6ns i druga robiąc to samo z Powercolorem na pamięciach 2.0ns więc też spróbowałem i co się okazuje to działa :)

Eddie:

1. Nie wiem ale narazie nie widziałem x800 PRO na PCI-E bez Vivo

2. Płytka chodzi świetnie może na dzień dzisiejszy ma odrobinę niedopracowane biosy ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Generalnie płytka godna polecenia choć jeżeli masz ochotę na extremalne oc powinieneś czekać na DFI.

Edytowane przez Interloper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki to sklep? daj adres . zobaczymy

1237718[/snapback]

Powiedziałem 50% CENY która jest w najtańszym sklepie a nie że jest sklep w którym można kupić 2 razy taniej :razz: Karta jest z Allegro trafiła się okazja to wziąłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopakia wie ktoś na jakich max. ustawieniach karta może chodzić non stop. Ja swojego x 800 pro vivo mod na xt wykreciłem na 580 i 550!! Ale to było tylko do wyniku w 3dmark 2005.CZY NP. JAK USTAWIĘ SOBIE na 530 i 520 to wszystko bedzie ok?Pamiatki mam 2.0ns.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rany jaka lama...

1237873[/snapback]

No nie wiem czy taka lama.Jak ty byś nie miał gwarancji na swoją grafę to byś tak nie swanaikował lolu. Pytam bo może tobie się jeszcze nie spaliła nigdy grafa a mi tak!!!!!Nie wiem co głupiego w tym zapytaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy taka lama.Jak ty byś nie miał gwarancji na swoją grafę to byś tak nie swanaikował lolu. Pytam bo może tobie się jeszcze nie spaliła nigdy grafa a mi tak!!!!!Nie wiem co głupiego w tym zapytaniu.

1238169[/snapback]

Co jest głupiego w twoim zapytaniu? To, że oczekujesz tutaj od kogoś jasnowidzenia. Każda karta jest inna, każda karta wytrzymuje inne częstotliwości. Dopóty, dopóki nie robisz Vmodów nie powinno się nic zepsuć. Jednakże, jeśli nie masz gwarancji proponuje żebyś założył jakieś radiatorki na pamięci. Czasem pamięć potrafi się popsuć. Pamiętaj że karta może sie zepsuć nawet na standardowych ustawieniach. Z częściamy komputerowymi nigdy nic nie wiadomo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi