Junkers Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Witam! Właśnie złożyłem sobie kompa jak z podpisu, instaluje Win wszystko ok i gdy już wchodzi na pulpit - albo pełno artefaktów albo monitor całkiem siada :[ Dod. zasilanie FDD jest podłączone do Radka, bo inaczej nie wstaje :) W BIOSie zmieniłem na 2.20 V. na AGP i obecnie siedze w Windowsie, ale z kupą artów :( Zasilacz mam Tracera 400W. z PFC, wiem że słaby ale panowie, nic nie kręcone, odłączony DVD i nagrywara i dalej arty? HELP! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Radek może się za bardzo nagrzewa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Tzn. pamięci czy rdzeń? Help! Jestem zdesperowany :F Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Sproboj inne sterowniki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Jezeli arty do pamieć, jeżeli bylby problem z GPU to by sie zawieszał ale niepowinno byc artów. Być może masz problem ze sterownikami zassij sobie jakiegoś Live-CD i sprawdz czy tam tez sypie. Jezeli tak to grafa lici na serwis jezeli nie to masz ewidentny problem ze sterami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Jestem po drugim formacie, sterowniki windowsowkie. Tracer to wiadomo tracer, ale 400W. sam HDD i grafa? Help! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 To zainstaluj najnowsze stry do karty graficznej... np. Catalisty 5.1 Plus reszte niezbednych sterow. Jak to nie pomoze to lec do jakiegos kumpla z tym radkiem i sprawdz czy tak samo sie dzieje.. Tylko niech kumpel ma tez jakis zasilacz markowy a nie tracera,codgena,megabajta i inne shity. Jesli bedzie to samo sypie sie cos na karcie. Mozesz jeszcze sciagnac chlodzenie z GPU radka i zobaczyc czy dobrze przylega, dac nowa paste itd. itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Karta to nowy nabytek czy już ją miałeś? Bo arty już na pulpicie niezależnie od sterowników mogą świadczyć o fizycznym uszkodzeniu pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Allegro :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Allegro :( 1237296[/snapback] No to wszystko jasne. Ale sprawdź jeszcze kartę na innym kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 I wszystko chyba jasne... niestety... Nie chcę być złym prorokiem, ale mi to jednoznacznie wygląda na fizycznie uszkodzoną kartę... ALBO- sprzedający grzebał w biosie i zbyt mocno podciągnął timingi- to dało by się jeszcze naprawić. Daj linka do aukcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Tak, sprawdz karte u kogos (ale nie mieszaj w takim wypadku nic z chlodzeniem !!!) i jak jest uszkodzona to wal do kolesia od ktorego kupiles ! I podaj jego nick jezeli wcisnal Ci zjeba.. ;] sprzet - ku przestrodze dla innych ;) Podaj link do aukcji Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Ur8an Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zainstalowałem sterowniki, zero artów ale zwiechy są :/ GPU? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Obniz taktowanie GPU, sprawdzimy czy sie nie przegrzewa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 W uproszczeniu: - artefakty, "szachownica", itp- pamięci, - zwisy, "VGPU recover" (czy jakoś tak)- GPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Nie obniżałem, narazie działa :o Czyżby karta ze mną się "bawiła"? :> Zrobię ostatni raz formata zobaczymy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Ok, zainstalowałem system od nowa, i znowu arty :( Mówie nie poddaje się, zainstalowałem sterowniki i ... ich nie ma Oo No to 3DMark 2005 :] Odpalam, szachownica = zwis = wyłączenie monitora :o Zresetowałem kompa, odpalam jeszcze raz 3DMarka 2005 i ... działa Oo WTF? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 widocznie karta jest jednak uszkodzona, sprawdź ją u jakiegoś kumpla na innym sprzęcie, i podaj linka do aukcji jak już to ktoś u góry prosił ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Oki gościu bezproblemowo zgodził się na wymiane, a że mieszka 4 przystanki odemnie tramwajem to NP :) Niestety jego ksywki nie podam, miły gośc a ma tyle sprzętu na chacie że mu się nie dziwie że wszystkiego nie może sprawdzic :) Chociaz swoje sie nadenerwowałem .... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Sprawdzil;es na innym zasilaczu ? Twoja plyta ma zasilanie dodatkowe oprocz standardowego (czyli dod. mala wtyczke?). Swego czasu znajomy kupic PowerColor 9500 i mial z nia problemy - smieic na ekranie, zwisy, poszedl do kolegi podlaczyl i bylo OK. zamienil sie wiec z nim na zasilacze i wszyscy byli happy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...