Skocz do zawartości
Aurora001

Gf 4 Mx, Ups Omsnalem Sie Przy Szlifie :x

Rekomendowane odpowiedzi

po 1 - przerz dwa tygodnie jeszcze nie bede miec neta wiec moge zagladac tylko w weekendy do brata i tam sprawdzac co sie dzieje.

po 2 - Nie mam ftp i nie mam czasu na jego zakladanie. Byloby milo jesli ktos udostepnilby 1 zdjecie 640*480, wysle na maila.

Do sedna. Szlifowalem rdzenik na GPU az tu przez przypdaek umsnela mi sie reka a ze szlifowalem 180 to dosc mocno storlem gorna czesc czegos tam (chyba rezystora).krty nie chcialem wlaczac gdyz balem sie ze gdzies pojdzie wyzsze napiecie i bedzie male boom.

Wyjasnijcie mi co to w ogole jest na tym zdjeciu i sie tym przejmowac czy nie. Wlozyc karte i sprawdzic czy cos kombinowac w wymiane.

Tu odezwa sie zapewne malkontenci " a po co Ci taki syf, w dodatku 64Bit"

Moja odpowiedz - dla sportu i rywalizacji z loganem. Karta przy athlonie z podpisu io przu 310x600 ma ~6800pkt w 3dmarku!

Czekam na prv w sprawie ftp. Pozdro 666

Sry ze takie bazgroly ale musialem spadac.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dosc mocno storlem gorna czesc czegos tam (chyba rezystora).krty nie chcialem wlaczac gdyz balem sie ze gdzies pojdzie wyzsze napiecie i bedzie male boom.

1242337[/snapback]

To coś to kondensator... i tu jest problem :wink:

Żeby sprawdzić, czy w ogóle jest sprawny (tzn. czy sie ładuje - co nie daje gwarancji, że zachował pojemność fabryczną) - podłączasz multimetr cyfrowy włączony na pomiar rezystancji i końcówki przewodów stykasz z nóżkami kondensatorka. Rezystancja powinna rosnąć do pewnego momentu - wtedy kondensator się ładuje... no i po naładowaniu ustala się na pewnym poziomie (to jest tzw. reaktancja pojemnościowa lub inaczej: opór bierny pojemnościowy - który zależy m.in. od pojemności kondesatora).

Jeśli nastąpi efekt ładowania, to oznacza, że kondensator jest sprawny - i wtedy masz szansę, że karta odpali :wink:

To tak pokrótce, sprawdzone w praktyce, ale specjalistą nie jestem - więc ryzyko jest... zresztą co ja Ci będę tłumaczył - przecież wiesz, że przy o/c ZAWSZE jest jakieś ryzyko :lol:

Edytowane przez JayT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj plan sie sypie z braku kasy gdyz wczesniej planowalem od kwietnia wszystko przywiezc. Jak sobie nawet liczylem to nawet mi na enermaxa dobrego starczyloby kasy a tak DUUUPA.

Niestety nie moge ryzykowac gdyz obiecalem bratu i matce kompa dla brata ;/

Nie 6800 a 6600GT. No chyba ze jeszcze przez jakis czas nie bede miec kasy na 6600gt to uciulam te 200-400zl :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi