Aurora001 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) po 1 - przerz dwa tygodnie jeszcze nie bede miec neta wiec moge zagladac tylko w weekendy do brata i tam sprawdzac co sie dzieje. po 2 - Nie mam ftp i nie mam czasu na jego zakladanie. Byloby milo jesli ktos udostepnilby 1 zdjecie 640*480, wysle na maila. Do sedna. Szlifowalem rdzenik na GPU az tu przez przypdaek umsnela mi sie reka a ze szlifowalem 180 to dosc mocno storlem gorna czesc czegos tam (chyba rezystora).krty nie chcialem wlaczac gdyz balem sie ze gdzies pojdzie wyzsze napiecie i bedzie male boom. Wyjasnijcie mi co to w ogole jest na tym zdjeciu i sie tym przejmowac czy nie. Wlozyc karte i sprawdzic czy cos kombinowac w wymiane. Tu odezwa sie zapewne malkontenci " a po co Ci taki syf, w dodatku 64Bit" Moja odpowiedz - dla sportu i rywalizacji z loganem. Karta przy athlonie z podpisu io przu 310x600 ma ~6800pkt w 3dmarku! Czekam na prv w sprawie ftp. Pozdro 666 Sry ze takie bazgroly ale musialem spadac. Edytowane 28 Stycznia 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayT Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) dosc mocno storlem gorna czesc czegos tam (chyba rezystora).krty nie chcialem wlaczac gdyz balem sie ze gdzies pojdzie wyzsze napiecie i bedzie male boom. 1242337[/snapback] To coś to kondensator... i tu jest problem :wink: Żeby sprawdzić, czy w ogóle jest sprawny (tzn. czy sie ładuje - co nie daje gwarancji, że zachował pojemność fabryczną) - podłączasz multimetr cyfrowy włączony na pomiar rezystancji i końcówki przewodów stykasz z nóżkami kondensatorka. Rezystancja powinna rosnąć do pewnego momentu - wtedy kondensator się ładuje... no i po naładowaniu ustala się na pewnym poziomie (to jest tzw. reaktancja pojemnościowa lub inaczej: opór bierny pojemnościowy - który zależy m.in. od pojemności kondesatora). Jeśli nastąpi efekt ładowania, to oznacza, że kondensator jest sprawny - i wtedy masz szansę, że karta odpali :wink: To tak pokrótce, sprawdzone w praktyce, ale specjalistą nie jestem - więc ryzyko jest... zresztą co ja Ci będę tłumaczył - przecież wiesz, że przy o/c ZAWSZE jest jakieś ryzyko :lol: Edytowane 28 Stycznia 2005 przez JayT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 thx, wroce do wawy i szukam jakiegos elektronika :x Szlag mnie trafi bo mial to byc komp dla brata na komunie a tu chyba mi jakies kosztu wpadna :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 daj sobie spokoj z elektronikiem, wkladaj karte zmow paciorek i heja a nie. pozatym masz juz 6800? heh musze dokupic bloczek na karte:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Moj plan sie sypie z braku kasy gdyz wczesniej planowalem od kwietnia wszystko przywiezc. Jak sobie nawet liczylem to nawet mi na enermaxa dobrego starczyloby kasy a tak DUUUPA. Niestety nie moge ryzykowac gdyz obiecalem bratu i matce kompa dla brata ;/ Nie 6800 a 6600GT. No chyba ze jeszcze przez jakis czas nie bede miec kasy na 6600gt to uciulam te 200-400zl :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...