SuChyY Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Mam kompa jak w podpisie... Chce do niego dokupic 256 MB RAM poniewaz ostatnio stanialy i mozna kupic juz za 100 zl ;) Jaki bedzie przyrostr wydajnosci kompa - glownie w pracy w systemie i programach graficznych, oczywiscie gry itp tez sie licza. A moze lepiej sprzedac Seagate U5 dolozyc i kupic Maxtora albo WD ? Chociaz bardzije interesuje mnie RAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Jak będziesz mial więcej ramu to winda nie będzie tak często sięgać do pliku wymiany, więc różnica będzie wyczuwalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 majac juz 256, wg mnie nie bedzie az tak duzej roznicy. ja bym zainwestowal w szybszego hdd jaiegos 7200 rpm of course Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 kup szybszy dysk ! najlepiej scsi 15tys rpm + 256mb ram :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 kup szybszy dysk ! najlepiej scsi 15tys rpm + 256mb ram :) to mi pomogles :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 to sie ciesze :) Ale tak powaznie to naprawde lepiej kupic szybszy dysk ! Zwazywszy na to ze te 30gb to juz malo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Niestety jakby nie patrzec dobra 60 (WD albo Matrox) to wydatek 500 zl, a ile ja wezme za swoje U5 ? 200 zl ? to 300 bym musial dolozyc... hmm raczej mi top nie pasi za bardzo ;( Prosze wiec bardziej o komentarze dotyczace przyrostu mocy 256 --> 512 MB SDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Niewielki. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Jaki bedzie przyrostr wydajnosci kompa - glownie w pracy w systemie i programach graficznych, oczywiscie gry itp tez sie licza. To zalezy od tego ile RAMu pozeraja te programy graficzne, jesli duzo, to bedzie roznica, a jesli winda+p.graf. nie chca wiecej niz 256 MB to przyrost bedzie bardzo maly i w tym przypadku bardziej sie w HDD oplaca zainwestowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Ja bym wziął dodatkowy RAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Ja bym wziął dodatkowy RAM ja rowniez zwlaszcza ze juz coraz wiecej gier potrzebuje wiecej niz 256 ramu ale dysk jakby nie bylo przydalby ci sie szybszy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 Niestety jakby nie patrzec dobra 60 (WD albo Matrox) to wydatek 500 zl, a ile ja wezme za swoje U5 ? 200 zl ? to 300 bym musial dolozyc... hmm raczej mi top nie pasi za bardzo ;( Prosze wiec bardziej o komentarze dotyczace przyrostu mocy 256 --> 512 MB SDR przyrost bedzie baardzo maly, ja radzilbym Ci zakup WD z 8mb cache sam takiego mam i jestem bardzo zadowolony. a 512RAM.. watpie czy w to czy robisz az tak duze projekty, zeby bylo Ci potrzebne az tyle.. (choc to zalezy od tego co miales na mysli piszac "programy graficzne" :D bo do acdsee w zupelnosci styknie Ci 256mb ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...