salomon Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 czesc, własnie jest pytanko... Jak ukryc sie w otoczeniu, i przed pingiem,... a bardziej interesuje mnie jak wykryc taki komputer, ? ma ktos jakis pomysl ... jaki program czy cos , ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zablokować porty odpowiedzialne za komunikację windowsa w otoczeniu sieciowym, 135, 138, 139 o ile dobrze pamiętam. Przed pingiem nie odpowiadać na icmp echo request ;] Wszystko to jest do zrobienia za pomocą firewalla dobrego. A wykrywanie zależy od metody ukrycia i odpowiedzi ukrytego komputera ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 za info dzieki, w takim razie .. poszukam tego kompa w sieci i wiem ze taki jest .. ale coz musze sie pobawic, jak znajde to sie podziele wrazeniami, no wiadomo na servie mi pokazuje ze komp taki jest, jak korzysta z neta.. ale np. AdRem NetCrunch nie wykrywa mi tego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 wiem że może to pytanie zbrzmi głupio ale czy mając samego winowsa XP z SP2 można się ukryć w sieci ( w sczególności przed programem Xsharez) Z góry dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Tak można gdyż SP2 ma wbudowany firewall, trzeba go dobrze skonfigurować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 a mogę prosić o odrobinkę szcegółów albo jakiegoś linka do pomocy w konfiguracji tego firewalla?? będe wdzięczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Do zapewnienia bardzo dobrej anonimowości polecam outpost firewall 2 + plugin super stealth http://www.outpostfirewall.com/forum/showt...=&threadid=3037 Blokuje to poprostu zapytania arp komputerów których mac adres nie jest na liście dozwolonych, dzięki czemu komputer jest w niewidoczny, nie odpowiada na pingi, arp req, czy inne dziadostwa, jednak moze to bardzo utrudnić korzystanie z zasobów sieci lokalnej, ale coś za coś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Wielkie Dzięki. Pobawie się nim :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Tydzień temu wszła nowa wersja plugina super stealth by Dmut do Outpost Firewall 2.5 http://outpostfirewall.com/dmut/sstealth_2005_03_28.exe plugin blokuje zapytania arp dla wszystkich mac adresow które nie są na liście zaufanych. Czyli komputer jest w normalnych sytuacjach niewykrywalny w sieci LAN, coprawda da się to ominąć ale trzeba się starać i coś umieć ;) byle lama ze skanerem portów czy arpingiem komputera nie wykryje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...