Skocz do zawartości
Gość wortigern

Problem Z Wydaniem Kasy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jak wyżej, kumpel chce mi dać za moje super Elixiry 130zl i razem z moimi 120 zl mialbym 250zl, pozbierał bym troche i kupił 512 mb Kingston. I tu mam dylemat bo rozważam kupno nagrywarki DVD lite-on 1653s. Co mi sie bardziej opyla kupic ??

Komp AXP2200, Gf Ti4200, 256mb Elixir,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja mało dosyć gram, a jak gram to nie w żadne Halfy i inne wodotryski tylko raczej bardziej stateczne gierki. Chodzi mi o to czy opłaca sie kupić nagrywarke DVD, czy np nie statnieja mocna albo czy przez przynajmniej 2 lata nie zostana wyparte przez jakies niebieskie lasery czy inne new technologie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po tych kombinacjach mialbym 512mb. Ale za rok to i tak bedzie malo a nagrywara mi na dłużej chyba starczy :/ sam nie wiem.

A i czy opłaca sie kupowac ram 400 cl3 ?? U mnie i tak bedzie chyba na 333 chodzil (jak procka podciagne :P)

Edytowane przez wortigern

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup sobie liteona 1213s wgrasz firemware od 1653 z tej stronki http://www.liteon401s.prv.pl/ i troszkę kaski w kieszeni.

co do ramu to zakładam że masz fsb 133 i za dużo pewnie nie podciągniesz(być może na 333) więc dokupisz sobie 256 MB ramu 333 po niższej cenie i będzie spoczko.

512 to w sam raz na dzisiaj a za rok to będzie trzeba nie tylko ram wymieniać ale i całego kompa a płytki będziesz sobie palił jeszcze długo :D

Edytowane przez jurasjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak myśle że DVD mi sie chyba bardziej przyde :D

A mam jeszcze jedno pytanie, czy ram GooDRAM :) jest dobry ?? na moim kompie i tak nie osiagne fsb200 wiec nici z krecenia, bo za 512mb zaplacilbym 263 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rany boskie jaki problem... przeciez to ma tobie sluzyc wiec jak my ci mamy pomoc skoro te rzeczy sa wogole nieporownywalne... zastanow sie co cie bardziej w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia to ze nie mozesz nagrac 5giga pirackiego stafu na dvdr czy to ze sie troche muli system bo malo ramu. nie ma takiej mozliwosci zeby ci ktos w tym pomogl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie wiesz co ci potrzebne to.. ja mam zawsze kilka potrzeb konto podam na pw :lol:

a poważnie - ram - jest teraz tani a 256 nie brzmi za dobrze ;-) nie widomo kiedy znowu skoczy a wypalary - będą sukcesywnie taniały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że lepiej dopłacić i mieć dobry, markowy sprzęt Kingstona niż tani, niskiej jakości GOOD RAM.

1248454[/snapback]

a ja uważam że takie twierdzenie nie poprarte świerzym (!) doswiadczeniem etc mozesz sobie wsadzić w d _ _ ę :mur:

goodramy są okej kilka kostek miałem w ręku i 256tki i 512 i parami i pojedynczo zadna nie robiła problemów @ PC3200, są tańsze niż kingston, niekiedy nieźle się kręcą chociaż w kontekście tego wątku to nie jest argument..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja uważam że takie twierdzenie nie poprarte świerzym (!) doswiadczeniem etc mozesz sobie wsadzić w d _ _ ę  :mur:

1248475[/snapback]

"świerze" powiadasz... hmmm... chyba świeże.

O to chodzi, że mówię tak, bo miałem już GOOD RAM i padły mi 2 kości (jeszcze za czasów SDRAM). Niechęć pozostała i dlatego nie namawiam do kupowania ich. Kingstona miałem zarówno na SDR i DDR i wszystko OK.

Ale to tylko moje zdanie... Każdy może mieć inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rz,, mój błąd ;)

miałem kingstona sdram, sprzedałem koledze, padł po pól roku... :P

btw - maszyny wilk'a do ddrek pochodzą z tajwanu, kupili okazyjnie po trzęsieniu ziemi pare lat temu i jest to sprzęt nowszy niż te których używaja niejeden producent :P kostki kupują na zewnątrz (zresztą jak i kingston)

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi