Gość wortigern Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Problem jak wyżej, kumpel chce mi dać za moje super Elixiry 130zl i razem z moimi 120 zl mialbym 250zl, pozbierał bym troche i kupił 512 mb Kingston. I tu mam dylemat bo rozważam kupno nagrywarki DVD lite-on 1653s. Co mi sie bardziej opyla kupic ?? Komp AXP2200, Gf Ti4200, 256mb Elixir, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Jeżeli ram to Hynix D43, Value Kingstona często robią problemy, mi np. wywylały w Prime po 3-4 min. Jeżeli nie grasz to DVD-R ale z 256 ramu to trochę męka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 No właśnie ja mało dosyć gram, a jak gram to nie w żadne Halfy i inne wodotryski tylko raczej bardziej stateczne gierki. Chodzi mi o to czy opłaca sie kupić nagrywarke DVD, czy np nie statnieja mocna albo czy przez przynajmniej 2 lata nie zostana wyparte przez jakies niebieskie lasery czy inne new technologie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 jak przedmowca. 256 ramu to masakra na dzien dzisiejszy. 768 brzmi calkiem spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) po tych kombinacjach mialbym 512mb. Ale za rok to i tak bedzie malo a nagrywara mi na dłużej chyba starczy :/ sam nie wiem. A i czy opłaca sie kupowac ram 400 cl3 ?? U mnie i tak bedzie chyba na 333 chodzil (jak procka podciagne :P) Edytowane 30 Stycznia 2005 przez wortigern Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Mówisz, że mało grasz... Ja polecałbym Kingston HyperX DDR 512MB PC-400 (KHX3200A/512) CL2 (426 zł) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9296 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 (edytowane) kup sobie liteona 1213s wgrasz firemware od 1653 z tej stronki http://www.liteon401s.prv.pl/ i troszkę kaski w kieszeni. co do ramu to zakładam że masz fsb 133 i za dużo pewnie nie podciągniesz(być może na 333) więc dokupisz sobie 256 MB ramu 333 po niższej cenie i będzie spoczko. 512 to w sam raz na dzisiaj a za rok to będzie trzeba nie tylko ram wymieniać ale i całego kompa a płytki będziesz sobie palił jeszcze długo :D Edytowane 30 Stycznia 2005 przez jurasjo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Jednak myśle że DVD mi sie chyba bardziej przyde :D A mam jeszcze jedno pytanie, czy ram GooDRAM :) jest dobry ?? na moim kompie i tak nie osiagne fsb200 wiec nici z krecenia, bo za 512mb zaplacilbym 263 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 ja bym dokupil ramu zdecydowanie ... i w tej cenie tylko HYNIX d43 na 333mhz to bedziesz mial 2-2-2-6 timingi :E albo cos kolo tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 rany boskie jaki problem... przeciez to ma tobie sluzyc wiec jak my ci mamy pomoc skoro te rzeczy sa wogole nieporownywalne... zastanow sie co cie bardziej w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia to ze nie mozesz nagrac 5giga pirackiego stafu na dvdr czy to ze sie troche muli system bo malo ramu. nie ma takiej mozliwosci zeby ci ktos w tym pomogl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 jak nie wiesz co ci potrzebne to.. ja mam zawsze kilka potrzeb konto podam na pw :lol: a poważnie - ram - jest teraz tani a 256 nie brzmi za dobrze ;-) nie widomo kiedy znowu skoczy a wypalary - będą sukcesywnie taniały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A kingston bedzie chodzil razem z elixirami na mojej plycie ?? Ma ktos taki konfig?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A dlaczego ma nie działąć? RAM jak RAM... Będziesz miał 512 MB zamiast 256 MB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuzeten Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Goodram jak sama nazwa wskazuje to dobry ram :P:P Nieno zartuje... Ja mam jak w opisie i w sumie jestem zadowolony tzn jak na 256... ale pod koniec miesiaca tak kupuje 512 geila albo hynixy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 no własnie, bo nie wiem czy sie opłaca dopłacać :) 30 zl do kingston'ów, i tak nie zamierzam krecić (napewno). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Jeśli tak to się opłaca, jak pisałem Kingstona bym nie brał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Ja uważam, że lepiej dopłacić i mieć dobry, markowy sprzęt Kingstona niż tani, niskiej jakości GOOD RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A ja uważam, że warto dopłacić i mieć dobry, markowy sprzęt Hynixa jakim jest D43 niż najtańszy często problemowy Kingston Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Ja uważam, że lepiej dopłacić i mieć dobry, markowy sprzęt Kingstona niż tani, niskiej jakości GOOD RAM. 1248454[/snapback] a ja uważam że takie twierdzenie nie poprarte świerzym (!) doswiadczeniem etc mozesz sobie wsadzić w d _ _ ę :mur: goodramy są okej kilka kostek miałem w ręku i 256tki i 512 i parami i pojedynczo zadna nie robiła problemów @ PC3200, są tańsze niż kingston, niekiedy nieźle się kręcą chociaż w kontekście tego wątku to nie jest argument.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 a ja uwazam ze goodramy stykną, jeżeli nie masz zamiaru kręcić... co najwyzej ustawisz sobie jakies miłe tajmingi i bedzie upas;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgadzam się GoodRamy są OK, mam je w drugim kompie i nie robią problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 czyli goodram kupie a teraz mi zwróca za kurtke kaske, i jesze pozbieram to i na nagryware starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 a ja uważam że takie twierdzenie nie poprarte świerzym (!) doswiadczeniem etc mozesz sobie wsadzić w d _ _ ę :mur: 1248475[/snapback] "świerze" powiadasz... hmmm... chyba świeże. O to chodzi, że mówię tak, bo miałem już GOOD RAM i padły mi 2 kości (jeszcze za czasów SDRAM). Niechęć pozostała i dlatego nie namawiam do kupowania ich. Kingstona miałem zarówno na SDR i DDR i wszystko OK. Ale to tylko moje zdanie... Każdy może mieć inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) rz,, mój błąd ;) miałem kingstona sdram, sprzedałem koledze, padł po pól roku... :P btw - maszyny wilk'a do ddrek pochodzą z tajwanu, kupili okazyjnie po trzęsieniu ziemi pare lat temu i jest to sprzęt nowszy niż te których używaja niejeden producent :P kostki kupują na zewnątrz (zresztą jak i kingston) Edytowane 31 Stycznia 2005 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...