Skocz do zawartości
DR.Zepsu

Zestawy WC!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem jeszcze dodać że pompki są firmy Aquel :) węże takie same można qpić w OBI dział ogrodowy... pojemnik po lodach mozna dac... wsumie jedyne co z tego zestawu przedstawia jakąś wartość to blok wodny ale nie ten co jest w głównej ofercie... mozna tamtego pana zapytac o blok z wiekszymi wlotami... :D bo takowy posiada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o tych zestawch WC ze strony www.cpc.pl czy są one wystarczające?? Nie ma do nich chłodnicy, czy woda zostanie schłodzona wystarczająco?? 

Proszę o sszybką i fachową rade

Z góry dziękuje

Strasznie słabe te pompki, a średnice wlotów na blokach też są za małe.

Jeżeli nie podkręcasz, to powinno wystarczyć, ale po dołożeniu chłodnicy, bez niej to ci sie woda zagotuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o tych zestawch WC ze strony www.cpc.pl czy są one wystarczające?? Nie ma do nich chłodnicy, czy woda zostanie schłodzona wystarczająco?? 

Proszę o sszybką i fachową rade

Z góry dziękuje

Strasznie słabe te pompki, a średnice wlotów na blokach też są za małe.

Jeżeli nie podkręcasz, to powinno wystarczyć, ale po dołożeniu chłodnicy, bez niej to ci sie woda zagotuje.

Hmmm mnie ta pomka 650 l/h wystarcza (tylko do bloq wodnego... nie tego co ten koleś ma) mam jeszcze drugą pompke która pompuje wode przez chłodnice...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten zestaw (16db), zmieniłem pojemnik na większy (2 litry wody więcej) i temp. idle - 43-48 C po kilku godzinach, stres - max 55 C po kilku godzinach, niedługo będzie ok. 10-15 litrów wody, zobaczymy jak się zmieni temp.

Pozdro

A ja ostatnio miałem najwyższą tempeeraturke w historii mojego WC... 36*C w full load po kilkunastu godzinach... :| jestem załamany... ale mysle ze jak skróce węże to ciśnienie wzrośnie, woda bedzie szybciej płynąć i bedzie juz 30*C :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektorzy na nim kreca tylko wtedy temp. jest kolo 60 *C. Ja wlasnie zakupilem ten zestawik na probe i zobaczymy co sie z niego da zrobic. Wepne w niego nagrzewnice i moze cos to da. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że zakup tego zestawu to pomyłka bo za te pieniądze mozna zrobic to co mam/miałem ja... Pan Krzysiu Pamuła z CPC sprzedaje też bloki wodne z większymi wlotami (przy zakupie kilku są obniżki cen) i w ten sposób ja za mój blok dałem coś w granicach 35zł (juz dobrze niepamiętam)... Za dwie pompki 650l/h tez u pana Krzysia zapłaciłem 50zł czyli 25zł pompka... wąż był w Auchanie na promocji za 10zł kilkadziesiąt metrów (20chyba)... wiec koszt węża był ok 1-2zł... 5zacisków w auchanie 2,5zł i do tego jakies wiadro (free) jak ktoś chce moze policzyc... należy odjąc cene jednej pomki... bo działało bez... temperatury w full load dochodziły do 45*C 1800+@2100+... dodałem do tego starą chłodnice drugą pompke i wiatrak papst 120x120... (koszt dodatkowy ok 60zł) i mam co mam :) Jak ktoś chce to niech podliczy ile mnie to wyniosło i czy jest sens płącić za 12dB 100zł + przesyłka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy blok z wyfrezowanym slimakiem kwadratowym bedzie wydajniejszy od tych z cpc ? , bo jesli tak to bede mial kilka takich jak ktos chce moge mu opchnonc. ofcorz z miedzi

Coś wiecej o tych blokach bo ja moze bede zainteresowany... a co do wydajności to pierw bym musiał qpić i potestowac... mozesz dac fotki tego bloku? wymiary cene?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten zestaw. Po godzinnej pracy w windzie

http://www.kozgan.pl/wc.JPG

Podczas maxymalnego grzania CPU temp nie przekracza 53 stopni - nie wiem jak bym sie staral. Aha 3dmarkiem nie moge zmeczyc CPU musze np odpalic UT2003 lub jakis program do rozgrzewania CPU. Mi wystarcza.

Jest zajebiscie cihy co sobie cenie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy blok z wyfrezowanym slimakiem kwadratowym bedzie wydajniejszy od tych z cpc ? , bo jesli tak to bede mial kilka takich jak ktos chce moge mu opchnonc. ofcorz z miedzi

Coś wiecej o tych blokach bo ja moze bede zainteresowany... a co do wydajności to pierw bym musiał qpić i potestowac... mozesz dac fotki tego bloku? wymiary cene?

wymiary to 50x50x13 moze 15mm (zalezy) , frez o średnicy 6mm, moge ci projekt na maila puscic. Gosciu bedzie mi (moze, jeszcze projektu nie widzial) wykonywal blok z slimakiem oktalnym (w ksztalcie osmioboku) . Wiem ze slimaka kwadratowego wykona bez problema ale tego oktalnego to powiedzial ze troche za duzo roboty ale 1 sztuke moze by zrobil (oczywiscie powiem zeby sie postaral i zrobil ze 3:)) aha i dno 2mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymiary to 50x50x13 moze 15mm (zalezy) , frez o średnicy 6mm, moge ci projekt na maila puscic. Gosciu bedzie mi (moze, jeszcze projektu nie widzial) wykonywal blok z slimakiem oktalnym (w ksztalcie osmioboku) . Wiem ze slimaka kwadratowego wykona bez problema ale tego oktalnego to powiedzial ze troche za duzo roboty ale 1 sztuke moze by zrobil (oczywiscie powiem zeby sie postaral i zrobil ze 3:)) aha i dno 2mm

No to puść mi projekt blasterd@net26.pl i jaka bedzie cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yo .... ale fotke gotowego bloku najpierw do mnie prosze ... a co do ceny .... odpowieda ... jestem 1 w kolejce, tylko najpierw fotki gotowego bloku miej ... (fotki kanałow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ołkej

to będzie wzorowane na bloku maxx cos tam - taki fajny , blok bedzi zfrezowany w środku i na zewnątrz wyruwnany frezarą, będzie koło 5 sztuk. i jeszcze od kumpla musze wzionc cyfuwe , 640x480 co prawda ale wiencej nie mam jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dorwe plexi to sie postaram ladnie wszytsko wykonac ala dangerden :), tylko nawet cholera nie mam dostempa do takich fajnych koncuwek na wenze. , bede mial taki blok na AXP 1600+ - i jak sądzicie o wydajnosci ??? wystarczy czy raczej nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dorwe plexi to sie postaram ladnie wszytsko wykonac ala dangerden :), tylko nawet cholera nie mam dostempa do takich fajnych koncuwek na wenze. , bede mial taki blok na AXP 1600+ - i jak sądzicie o wydajnosci ??? wystarczy czy raczej nie

Sam blok wiosny nieczyni... musi byc jesczze wąż, pompka i takie tam chłodnice... ;) a tak na serio to jaką masz pompke...? Bo blok zapowiada sie bdb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam to chlodzonko z cpc i narazie w tym malym pojemniku 2,5l mam max 42-44C (jak widac mozna na tym podkrecac, procek wydziela ok 60W ) jutro przeleje to do 30l akwarium, z czasem kupie wieksze weze i doloze chlodnice i temp. bedzie mysle w granicach 30-35c (czyli nieiwele gorsza niz w markowych zestawach, a 3x taniej wyjdzie) W sumie tez myslalem ze to gowno, ale widze ze po rozbudowie moze byc z tego calkiem wydajne chlodzenie. Jutro napisze jakie temp. w 30 l akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że zakup tego zestawu to pomyłka bo za te pieniądze mozna zrobic to co mam/miałem ja... Pan Krzysiu Pamuła z CPC sprzedaje też bloki wodne z większymi wlotami (przy zakupie kilku są obniżki cen) i w ten sposób ja za mój blok dałem coś w granicach 35zł (juz dobrze niepamiętam)... Za dwie pompki 650l/h tez u pana Krzysia zapłaciłem 50zł czyli 25zł pompka... wąż był w Auchanie na promocji za 10zł kilkadziesiąt metrów (20chyba)... wiec koszt węża był ok 1-2zł...

Teraz sprzedaje je tylko po wiecej niz 10 sztuk :-(.

A ten wąż z Auchan, to ten Thermo S? Czy zwykły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten zestaw (16db), zmieniłem pojemnik na większy (2 litry wody więcej) i temp. idle - 43-48 C po kilku godzinach, stres - max 55 C po kilku godzinach, niedługo będzie ok. 10-15 litrów wody, zobaczymy jak się zmieni temp.

Pozdro

A ja ostatnio miałem najwyższą tempeeraturke w historii mojego WC... 36*C w full load po kilkunastu godzinach... :| jestem załamany... ale mysle ze jak skróce węże to ciśnienie wzrośnie, woda bedzie szybciej płynąć i bedzie juz 30*C :D

Mała zmiana, temp. przy stresie po kilku godzinach 44-45 C, planuję jeszcze zmianę pompki i skrócenie węży, a wtedy może będzie jescze 10 C mniej :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yy jak nie masz chlodnicy to lepiej wezy nie skracac, dopiero po jej zakupie mozna kupic weze o wiekszej srednicy i skracac je. Mogles ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pompke 600l/h byla tylko 9zl drozsza od tej o wydajnosci 250l/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiałem pompkę 600l/h (tak jak pisałem zestaw 16db), ale jaka jest faktycznie to nie wiem, bo jak to sprawdzić ?

Chłodnicy nie mam, ale zmieniłem pojemnik na większy i jest lepiej o 10 C.Mam nadzieję że zejdę poniżej 40 C przy pełnym obciążeniu przez kilka godzin.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie oglądam ten zestaw i zastanawiam się gdzie trzymacie te 2x5 metrów rurki. :?: Przecież to więcej niż długość mojego pokoju :!:

No i czy pompka 600l/h wyrobi z nagrzewnisą z kadeta lub poldka? :?: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rurki bardzo dobrze sie ukladaja i mieszzca sie w obudowie :-) takie koleczka porobilem i bez problemu bez zadnych zagiec weszlo, na pompce powinna byc naklejka i pisac jaka jest wydajna (prZynajmniej u mnie tak jest, aquael 600l/h) Co do chlodnicy to powiem ze tak ale nie przy tych rurkach, gdyz sa one za dlugie i maja za mala srednice,jak podlaczac ten zestaw do chlodnicy to by trza bylo wymienic rurki, no i pojemnik na cos wiekszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...