Kwiecień Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Czym przewiercić XP 1700+ ?? Jeszcze niczym nie próbowałem ale nie chce żeby mi procek pękł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 wiertarka niskie obroty i wiertlo do metalu ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 taaaa andrew. Upalisz albo stepisz (jak ci sie uda to zlamiesz :lol:) ze trzy wiertla przy jednym procku to sie nauczysz, ze do ceramiki trzeba cos "nieco" twardszego niz wiertlo do metalu. Kwiecien: Albo wiertlo diamentowe, albo (wystarczajace) widiowe- węglik spiekany. Obroty to juz wlasciwie twoja sprawa. Niedawno wiercilem, to tylko na poczatku wolne obroty- az sie wiertlo zlapalo, potem szybciej (oczywiscie bez przesady ;) ), tylko ostroznie z naciskiem, bo jak przesadzisz to mozesz pokruszyc CPU. Pzdr. (\|/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraku Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 juz myslalem ze beda propozycje tylu HILTI z udarem i diamentowym wiertlem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 no kiedys jak probowalem przewiercic p100 to przez 3 dni niczym nie dalem rady, az wkoncu proca na kowaldo i mlot 10 kilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 ja dawno temu przewiercilem xp1500+ bez problemow, tylko malutkie wiertelko i poszlo normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 ja przewiercilem Intel 486 SX jakims wiertlem (bylo krotkie i milao mosiadzowana koncowke) w palcach ogladajac Blair witch project, troche mnie potem palce bolaly ale spox jak bedziesz wiercil wiertarka to baaardzo maly nacisk i jakies chlodziwo abys wirtla nie spalil sa wiertla do betonu bezudarowe wiec moze takim sprobujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 OMG co wy gadacie :lol: Ja nosze przy kluczach breloczek z Celerona 300;] Przewierciłem go ręką w godzine :lol: Po prostu wziąłem w reke wiertlo i jazda - wyszło bardzo ładnie. Żeby sie nie nudzić odpaliłem sobie "Gdzie jest Nemo" w DivX;];] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 OMG co wy gadacie :lol: Ja nosze przy kluczach breloczek z Celerona 300;] Przewierciłem go ręką w godzine :lol: Po prostu wziąłem w reke wiertlo i jazda - wyszło bardzo ładnie. Żeby sie nie nudzić odpaliłem sobie "Gdzie jest Nemo" w DivX;];] 1248933[/snapback] jak wszyscy wiedzą (no prawie wszyscy) są 2 rodzaje obudów CPU: ceramiczna(ciężka, jak ktoś próbował wiercić płytki to wie co i jak) i organiczna (bardzo leciutka, łatwo przewiercić) dziś przważnie jest stosowana obudowa organiczna BTW ciekawe z czego może być zrobiona obudowa organiczna (tylko nie mówcie z materii organicznej) update: jest jeszcze obudowa plastikowa (chipsety) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 dzizys.. taż to zwykła płytka drukowana.. właczasz pan wiertałke i wiercisz... procek niech leży wygodnie na desce.. (nie w powietrzu) i wuala :) moją wiertarką zbudowaną z jajka niespodzianki, silniczka od magentofonu, kabla od telefonu, kostki elektrycznej i wiertła.. (ze sklepu fi 1mm) przewiercenie trwa ok 2..4 sekund... więc nei wiem w czym wy macie problem? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 lol widze, ze mamy tu MacGyv....PezlaK`a :P niezle i ile masz rpm ? 30000 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 zajrzyj na moją www... z tym makgajverem chyba duzo sie nie pomyliłes :lol: .. co do obrotów.. to zalezy jakie podam napiecie z zailatora... ale myśle ze 8k nie przekracza... nawet nie ma po co... wystarczy tylko zeby wiertło kręciło się w dobrą strone i idzie jak w masło... :D (bo są kelnerzy którzy potrafią wiercić otwory na lewych obrotach :twisted: :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...