Imperator Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Mozecie wycenic ile kosztuje WC ??? I najlepiej jak by to byly konkretne cyferki... bo tak jak nie ktorzy koledzy czasem wyliczaja to fajnie ale niewiele z tego wynika :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Jak będziecie ceny podawać to podajcie ile by mnie to pod Durona nowego / Athlona XP wyniosło ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 u Mate-go to chyba 450 zl wychodzi kompletne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Blok wodny - 90zl Zaczep - 30zl pompka wodna AquaEL - 30zl chlodnica (nagrzewnica) - ze zlomowiska lub od znajomego - max. 50zl rurki, itp. - w zaleznosci od potrzeb - max. 30zl SUMA = 230zl Dodam, ze mnie ta przyjemnosc kosztowala troche mniej - mialem chlodnice gratis oraz zaczep sobie sam zrobilem z plexiglassu :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Blok wodny - 90zl Zaczep - 30zl pompka wodna AquaEL - 30zl chlodnica (nagrzewnica) - ze zlomowiska lub od znajomego - max. 50zl rurki, itp. - w zaleznosci od potrzeb - max. 30zl SUMA = 230zl Dodam, ze mnie ta przyjemnosc kosztowala troche mniej - mialem chlodnice gratis oraz zaczep sobie sam zrobilem z plexiglassu :-) Nie jestes na czasie PiK ! :) Picker to teraz Harpic :mrgreen: reklam nie ogladasz ? :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Nie jestes na czasie PiK ! :) Picker to teraz Harpic :mrgreen: reklam nie ogladasz ? :lol: 8) Cholera.....czym sie rozni nowa wersja Pickera od starej?....pare tygodni bez TV i juz czlowiek wypada z tematu ;-) Oplaca sie upgrejdowac Pickera do Harpica? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Cholera.....czym sie rozni nowa wersja Pickera od starej?....pare tygodni bez TV i juz czlowiek wypada z tematu ;-) Oplaca sie upgrejdowac Pickera do Harpica? :wink:no wiesz , flaszke Harpic na fajniejsza od WackaPickera :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 uchwyt do waterbloka zrobiłeś z plexi ? JAK TO ZROBIŁEŚ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Blok wodny - 90zl Zaczep - 30zl pompka wodna AquaEL - 30zl chlodnica (nagrzewnica) - ze zlomowiska lub od znajomego - max. 50zl rurki, itp. - w zaleznosci od potrzeb - max. 30zl SUMA = 230zl Dodam, ze mnie ta przyjemnosc kosztowala troche mniej - mialem chlodnice gratis oraz zaczep sobie sam zrobilem z plexiglassu :-) A jak jest z pojemnikiem etc... A i jak jest u innych z tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Kiedy komp jest głośniejszy przed zrobieniem WC czy jak chodzi WC ? Czy zmieszczę to w zamkniętej obudowie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Kiedy komp jest głośniejszy przed zrobieniem WC czy jak chodzi WC ? Czy zmieszczę to w zamkniętej obudowie ? oczywiscie ze z WC jest o wiele ciszej ! Jak masz BigTowera to spox wszystko wsadzisz do srodka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Mam obudowę midi Codegena wąski z klapką ale dośc wysoki. Dużo zależy od chłodnicy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Kiedy komp jest głośniejszy przed zrobieniem WC czy jak chodzi WC ? Czy zmieszczę to w zamkniętej obudowie ? oczywiscie ze z WC jest o wiele ciszej ! Jak masz BigTowera to spox wszystko wsadzisz do srodka tak spoko to nie wchodzi ja musialem sie troche nameczyc i wyciac dziure 24x12 cm na chlodnice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 tak spoko to nie wchodzi ja musialem sie troche nameczyc i wyciac dziure 24x12 cm na chlodnice a co myslales ? ze BigTowery sa od razu przystosowane do WC ??? :lol: normalne ze musisz ja dopasowac do swoich [ptrzeb chodzilo mi o to ze gabarytowo wsadzisz spokojnie wszystko i miejsca ci nie braknie, a dziury ? no coz od czego masz rece i szlifiere ? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Jak teraz bez WC mam 50-55 stopni 8O na Durku 1,2 to ile będę mieć z WC ( takim średnim ) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Jak teraz bez WC mam 50-55 stopni 8O na Durku 1,2 to ile będę mieć z WC ( takim średnim ) ? ponizej 40 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Jak teraz bez WC mam 50-55 stopni 8O na Durku 1,2 to ile będę mieć z WC ( takim średnim ) ? ponizej 40 stopni ja na athlon 1000@1330 mam teraz 44stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 To mała różnica ! A jak bym sobie peltierka pod wentyla założył ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 uchwyt do waterbloka zrobiłeś z plexi ? JAK TO ZROBIŁEŚ ? ============== 1 warstwa plexi ====ooooooo==== 2 warstwa plexi | o WB o | | ooooooo | ------------------------- mobo | | śrubki Zaczep ten pasuje do Socket A - wykorzystałem 4 otwory wokół gniazda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 To mała różnica ! A jak bym sobie peltierka pod wentyla założył ? pod wentylka ??? 8O :? raczej zaloz pod WB, wiecej ci to da :mrgreen: mozesz osiagnac okolo 10*C , moze i nizej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Bedziesz mial tak od 35 do 38C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 A jak jest z pojemnikiem etc...Ja używam oryginalnego słoika 2L po ogórkach firmy Krakus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Dochodzę do wniosku że szkoda kasy na WC ! Za kasę z WC można kupić lepszego proca i nie trzeba kręcić np z mojego Dura 1,2 Athlona 1,7 xp i mój wentyl starczy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 WC= Water Closet :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Nie wyszedł mi rysunek zapięcia z plexi :-( Zapraszam na priv jakby co ;-) - narysuję w Paint'cie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Dochodzę do wniosku że szkoda kasy na WC ! Za kasę z WC można kupić lepszego proca i nie trzeba kręcić np z mojego Dura 1,2 Athlona 1,7 xp i mój wentyl starczy ! Ja juz pomijam fakt ze wiekszosc ludzi na tym forum OC robi dla OC a nie dla tych Mhz (chociarz w moim przypadku to cos w stylu przyjemne z pozytecznym) ale jak jestes taki praktyczny to pomysl, po ktorej zmianie proca zwroci Ci sie WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Dochodzę do wniosku że szkoda kasy na WC ! Za kasę z WC można kupić lepszego proca i nie trzeba kręcić np z mojego Dura 1,2 Athlona 1,7 xp i mój wentyl starczy ! WC nei robi sie tylko dla lepszego chodzenia kompa robi sie przede wszystkim dla IDEI zeby byc z czegos dumny Ty na tewno tego nie zrozumiesz ach WC schodzi na psy teraz kazdy moze go sobie skompletowac nie wychodzac z domu nei to co kiedys, szukanie miedzi przez 6 miesiecy, projektowanie bloku, czekanie az qmpel wyfrezuje blok, skladanie, przedobka pompki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 cala filozofia WC polega na tym ze nie idzie sie dosklepu i kupuje tak ja to slusznie zauwazyl kolega RaF ale samemu sie robi wasne konstrukcje i modyfikacje - potem mozna bym dumnym z tego co sie zrobilo i tym sie dopiero mozna pochwalic nie jakimis tak kupnymi PZDR dla wszystkich WC konstruktorow made by my own !!! 3mka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Jesli chodzi o mocowania za pomocą otworów w plycie (najlatwiej z plexi), to zalaczam 2 schematy. Jeden jest na sam blok, a drugi na druga strone plyty, tak aby blok nie byl zamocowany bezposrednio do plyty, a opieral sie na 2 plytkach. Czesc gorna (na blok): Czesc dolna (pod plyte): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Mozecie wycenic ile kosztuje WC ??? I najlepiej jak by to byly konkretne cyferki... bo tak jak nie ktorzy koledzy czasem wyliczaja to fajnie ale niewiele z tego wynika :( Mój zestaw: - blok - 95zł - chłodnica 85 zł (nagrzewnica od Lublina) - 2x wiatraczki 120mm Sunon 3000RPM + dwa Grile na wiatraczki - 100zł - wąż EHEIM 3m - 30zł - zaczep - 30zł - Pompka EHEIM 1250 (1200l/h) - 300zł - Peltier 75W - 60zł - Płytka miedziana 10zł Razem = 710zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...