pipanol-pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ktory zasilacz wybrac ? ENERMAX czy moze ten TAGAN hmm.. bo ja juz nie wiem .. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Hmmm no bede troche stronniczy ale Enermax wyzglada zaje-scie jest cichy i niezle wyciaga cieple powietrze z pudla od czasu zmiany zasilki temp w pudle spadla w sres o 3 stopni ! a na tylnej scianie mam 2x80 2500rpm no i najwarzniejsze napiecie jest super stabilne B) chociarz poprzednio mialem Tagana 330W i radzil sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 pewnie ze enerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 pewnie że taganek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 pewnie ze enerek 1258400[/snapback] pewnie że taganek 1258408[/snapback] nie ma to jak jednoznaczna odpowiedź ;) ja byłbym jednak raczej przy enerku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 oczywiscie ze enerek...ma dwie linie +12V mentorek siusiorek jest zakochany w taganach dlatego wypisuje farmazony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 h eh oki czyli biore tego enerka :) dzieki chlopaki .. .do takiego zestawu jak mam teraz tylko ze procek 3,2 E wystarczy spokojnie ?? powiedzmy ze bede chcial go podkrecic do ok 4 GHz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 praktycznie kazdy 3.2E robi te 4GHz..pytanie tylko na jakim Vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 aa na WC pojdzie dalej z ta zasilka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Po dlugiej lekturze roznych testow tez zdecydowalem sie na tego enermax'a. znalazlem go w balta.pl za 279zl. mam tylko kilka pytan, jak jest z glosnoscia i czy ma oddzielnego molex'a do karty graficznej. wyczytalem tez ze ma cos takiego jak podtrzymanie pracy wiatrakow po wylaczeniu kompa. dzieki z gory za odpowiedz Edytowane 5 Lutego 2005 przez Szumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Po dlugiej lekturze roznych testow tez zdecydowalem sie na tego enermax'a. znalazlem go w balta.pl za 279zl. mam tylko kilka pytan, jak jest z glosnoscia i czy ma oddzielnego molex'a do karty graficznej. wyczytalem tez ze ma cos takiego jak podtrzymanie pracy wiatrakow po wylaczeniu kompa. dzieki z gory za odpowiedz 1258729[/snapback] - jest roznie...mialem kilka coolergiantow i niektore byly cichutkie,a w niektorych blower byl wyraznie slyszalny - tak,maja oddzielnego molexa dla VGA - system ten sie zwie "smart fan" ...po wylaczeniu maszyny przez ok.2minuty wiatraki wychladzaja zasilke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 aa o co chodzi z tym oddzielnym molexem na karte graficzna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) aa o co chodzi z tym oddzielnym molexem na karte graficzna ?? 1258875[/snapback] enermaxik ma dwie linie +12V ....jedna z nich zasila CPU i wlasnie VGA (widac na focie) jak chcecie wiecej fotek coolergiantow to mowcie Edytowane 5 Lutego 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 no pewnie ze chcemy .. :) y masz na miejscu tego enermaxa wiedz dawaj ... aa mozesz zrobic w srodku ?? fotki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 moze Antec :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) no pewnie ze chcemy .. :) y masz na miejscu tego enermaxa wiedz dawaj ... aa mozesz zrobic w srodku ?? fotki ?? 1258933[/snapback] fotki z netu bo teraz juz mam innego zawodnika :wink: Edytowane 5 Lutego 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ja polecam enermaxa mam go niedlugo ale przedemna mial go turzol i u mnie szystko ok zadych problemow napiecia stabilne bardzo male wachania:)) 3,3 i 5V roznica miedzy stress a idle wynosi okolo 0,01 a na 12V ok 0,05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 nio nio :) zaczyna mi sie podobac ten enerek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 nio nio :) zaczyna mi sie podobac ten enerek :) 1259027[/snapback] który ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 niebieski jest fajniejszy:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) tez tak mysle ;] http://zenfist.pl/product_info.php/cPath/34/products_id/70 drogi,ale dlugo go z kompa nie wyciagne :] Edytowane 5 Lutego 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 he he na niebieskiego mnie nie stac .. wiedz wezme sobie ten zloty :D he he bo teraz jade na jakims shicie juz od 1,5 roku :( ten byl razem z obudowa .. i powoli siada .. wiedz trzeba sie rozejrzec za czyms nowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Ładnie wykonany w środku. No no, tylk ozawsze sięzastanawiałem po cholerę mu ta turbina od sanyo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Ładnie wykonany w środku. No no, tylk ozawsze sięzastanawiałem po cholerę mu ta turbina od sanyo. 1259756[/snapback] ano po to wlasnie zeby cieple powietrze zasysane z nad procka nie bylo przepuszczane przez zasilke,ale szlo bezposrednio na zewnatrz...przypatrz sie dokladnie to zakumasz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Zakumałem :] Swoją drogą widziałem go ostatnio w magazynie pewnej firmy od której bierzecie to i owo. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Zakumałem :] :] Pozdro i polecam sie na przyszlosc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 mi tam idea 2 linii 12V sie nie podoba bo 15A na zasilanie procka i VGA to moze byc mało... (bartek 120W i X800 60W) lepsze pojedyncze 33A :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) mi tam idea 2 linii 12V sie nie podoba bo 15A na zasilanie procka i VGA to moze byc mało... (bartek 120W i X800 60W) lepsze pojedyncze 33A :D 1259848[/snapback] ano wlasnie niekoniecznie testowalem EG465AX-VE z jedna mocna (33A) linia +12V i wlasnie z coolergiantem 16A i 15A ...no i to drugie rozwiazanie dawalo stabilniejsze napiecia ( ale fakt faktem,roznice byly malutkie...obydwie zasilki sa bardzo mocne ) Edytowane 6 Lutego 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Różnice były malutkie na niekorzyść 1 linii, ponieważ musi ona dynamicznie reagować na zmiany obciążenia dwóch elementów(procek,grafa inne mniej prądożerne rzeczy pominę dla uproszczenia), stąd u ciebie to wahadełko napięć. Ale w przypadku 2 linii przynajmniej jedna (procek) pracuje przy obciążeniu bliskiemu maksymalnemu (np. przy moim Bartonku pobór z tej linii wraz ze stratami na mosfetach będzie około 13A), tu masz tylko 2-3 A rezerwy na linii, więc elementy pracują w warunkach bliskim maxymalnemu obciążeniu. W przypadku 1 linii zasilającej np. 33A jak mówiłeś, policzę 13A procek + 6A grafa, a więc masz w sumie około 19A, czyli w rezerwie zostaje ci niejako 14A. Właśnie dlatego, że zasilacz ma tę rezerwę 14A, jego elementy są ,mniej obciążone w stosunku do swoich możliwości. Obciażenie linii wynosi około 60% mocy maksymalnej, a więc są to optymalne parametry dla długotrwałej pracy każdego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) vip - u Ciebie była taka dobra sytuacja bo Grafa bierze ci tylko z 5V ... 2 linie to pewnie pomysł na rozwiązanie problemu kosztowego końcówek 30+A (trafko pewnie i tak jest jedno?) Edytowane 6 Lutego 2005 przez fit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...