Skocz do zawartości
Sid

Kto Ma Płytę Z Win95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pracuje nad takim projektem ktory ma na celu maksymalne odchudzenie windowsa98 :) I chce się pozbyć Internet Explorera. A do tego potrzebuje plików:ComDlg32.dll, Shell32.dll, Explorer.exe z Windowsa 95. Ma ktoś jeszcze tą legendę na CD czy cuś? Byłbym wdzięczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Pracuje nad takim projektem ktory ma na celu maksymalne odchudzenie windowsa98 :) I chce się pozbyć Internet Explorera. A do tego potrzebuje plików:ComDlg32.dll, Shell32.dll, Explorer.exe z Windowsa 95. Ma ktoś jeszcze tą legendę na CD czy cuś? Byłbym wdzięczny ;)

1258872[/snapback]

Domyślam się, że chodzi o 98lite proffesional :) - system w 45MB + zmiana Eksploratora na tego z Win 95 :)

Próbowałem kiedyś tak zrobić. Niestety mimo że miałem odpowiednie pliki, w odpowiedniej wersji, to nie mogłem zmienić shella. Chciałem zastąpić eksploratora Litestepem, niestety moje próby się nie powiodły.

Powodzenia, jak Ci się uda, to napisz co i jak...

UPDATE:

No ja mam nawet oryginał ;] tyle ze jak szukam wyszukiwarką windowsa to nie znajduje tego na cd :P jak cos to zagadaj an gg.

1258886[/snapback]

Pliki te znajdują się na płycie w plikach z rozszerzeniem .cab.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj inne programy zastępujące ie ;]

1259038[/snapback]

Co to za rozwiązanie? 8O

Chodzi o to, żeby wywalić IE i inne zbędne rzeczy + zamienić shella na tego z windy 95 w celu przyśpieszenia systemu. Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie to proszę nie pisz nic. Tak będzie nie tylko lepiej dla Ciebie, ale także dla wszystkich userów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sid, robisz tą wersje, co ma około 5 MB?

1258947[/snapback]

Jak to mój kolega określił "Windows 98 Floppy Edition"...

Chwilowe zszedłem do 112MB ;] ale jeszcze bede kroil co sie tylko bedzie dało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja używam Windows 98 z shellem z Windows 95 od kilku lat.

To rozwiązanie ma pewne wady.

Dzisiaj np. zainstalowałem PHP Edit i: "Urządzenie podłączone do komputera nie działa"

"Plik phpedit.exe jest połączony z brakującym eksportem shell32.dll:521"

Podobne komunikaty miałem już wiele razy, np. przy Skype.

Do oryginalnego shella Windows 98 nie chcę wracać, bo eksplorator uruchamia się i działa zbyt wolno.

Przy shellu 95 eksplorator uruchamia się momentalnie.

Poza tym explorer.exe 4.00.950 jest bardziej stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja używam Windows 98 z shellem z Windows 95 od kilku lat.

To rozwiązanie ma pewne wady.

Dzisiaj np. zainstalowałem PHP Edit i: "Urządzenie podłączone do komputera nie działa"

"Plik phpedit.exe jest połączony z brakującym eksportem shell32.dll:521"

Podobne komunikaty miałem już wiele razy, np. przy Skype.

Do oryginalnego shella Windows 98 nie chcę wracać, bo eksplorator uruchamia się i działa zbyt wolno.

Przy shellu 95 eksplorator uruchamia się momentalnie.

Poza tym explorer.exe 4.00.950 jest bardziej stabilny.

1311417[/snapback]

Jak będę się tym bawił to zostawię tym razem IE... ;] Ale wywale wszytskie helpy, htmle, obrazki, readme'y ;] no i użyję magicznej broni: zUPXuje wszytskie EXE'ki i DLL'e ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będę się tym bawił to zostawię tym razem IE... ;] Ale wywale wszytskie helpy, htmle, obrazki, readme'y ;] no i użyję magicznej broni: zUPXuje wszytskie EXE'ki i DLL'e ;)

1313057[/snapback]

A później wrzuć na ftp i daj linka mi na PW ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W win95 są pliki pochodzące jeszcze z win3.x. Jak komuś zalezy na szybkości bez wywalania z systemu shella win95 co moze spowodowac problemy z niektórymi programami to polecam zmiane shella na progman.exe .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi