Pioterek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Zaraz na początku testu wywala mi Prime taki komunikat: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. Mam pamięci TwinMos 2x256MB PC3200 pracują w Dualu (200MHz) na płycie ASUS A7N8X-E Delux. Czy to znaczy że pamięci są uszkodzone?? Proszę o wyjaśnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKRT Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Jaki test? Blend, Large FFT czy ten trzeci? Jaki procek? BTW Myslisz, ze jestes na forum wrozek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Torture Test / Blend Procek Athlon 1700 JIUHB (11x200) Vcore=1.6V, zasilacz Chieftec 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 stawiam na proca (niski vcore) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 pamieci potestuj sobie goldmem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 poeksperymentuj z napieciem na procq i ddr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Podnoszenie Vcore nic nie zmienia. Podnosiłem max do 1,7V. Asus ma to do siebie, że i tak podnosi jeszcze napięcie. Przy ustawionym 1,6V mam rzeczywiste 1,64V. Mój procek ma napięcie default 1,5V. Komp spokojnie się uruchamia nawet na FSB=210MHz (2300MHz) ale Prime mi wywala. Nie zawiesza całego kompa tylko kończy test z tym napisem fatal eror. Czasem 1 test przejdzie do końca ale mam 100 ostrzeżeń, coś takiego "ERROR: ILLEGAL SUMOUT Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test Vmem mogę ustawić max 2,8V - ale nic to nie zmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 to daj 1,75.... 200x11 to dla niego 150% mocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 a testowałeś goldmemory może to wina płyty nie pamiątek ?? asus ma radiator na chipsecie przyklejony a nie na paste może to jest pies pogrzebany i timingi na optimal :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Chyba to jednak procesor. Obniżyłem mnożnik do 10x200 i podniosłem napęcie do 1,7V. Prime pracował przez 3 godziny i zero błędów, żadnych zawieszeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...