Kazuya Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Prosze o porade w kupnie plyty, wiem ze temat byl walkowany, ale nie dowiedzialem sie dokladnie, ktore plyty maja dzielnik 1/5 i procki Athlony (1700) chodza na magistrali 166, mozliwe to? Prosze o komentarze na temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Rada jeden NIE kupuj Abita AT7 i NIE kupuj Abita KX7333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeśli się nie myle to chyba wszystkie płyty na KT333 i KT400 maja dzielnik 1/5. Mój procek śmiga na 166 bez zmiany mnożnika ale przy napięcu 2,15 i trzoszke się grzeje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 co to za temat wogole?? czemu mam sie niby dzielic moja plyta, nie rozumiem 8O :wink: 8O a co do pana co to podkrecil 1700, na 2200...tos chyba troche przegiol chlopie.....zobaczymy jak dlugo ci pochodzi....co sie zas tyczy p,luty to polecam moja ga....ale to bardziej z sentymenty, bo podkrecalem na niej tylko do 1700mhz, bez zmiany napiecia na procq;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 co to za temat wogole?? czemu mam sie niby dzielic moja plyta, nie rozumiem 8O :wink: 8O a co do pana co to podkrecil 1700, na 2200...tos chyba troche przegiol chlopie.....zobaczymy jak dlugo ci pochodzi....co sie zas tyczy p,luty to polecam moja ga....ale to bardziej z sentymenty, bo podkrecalem na niej tylko do 1700mhz, bez zmiany napiecia na procq;) Czemu przegiol u mnie ten procek chodzi na prawie 2500+, jak na razie chodzi stabilnie i jestem zadowolony a jak mi pojdzie po roku czy dwoch (jesli go bede jeszcze mial) to strata nie bedzie chyba zbyt duza, przeciez nie wybulilem sie za niego tak jak za p4:) Pozatym podstawa to dobre chlodzenie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeśli się nie myle to chyba wszystkie płyty na KT333 i KT400 maja dzielnik 1/5. Mój procek śmiga na 166 bez zmiany mnożnika ale przy napięcu 2,15 i trzoszke się grzeje. Hmmm Mistrzuniu z tym Vcorem to jeszcze z rok twoj proc pozyje , a jak zaczyna sie grzac to daje jeszcze mniej 8O . A wracajac do pytania Abit , Asus i Gigabyte , Soyo jak znajdziesz , a i wszystkie plyty na kt333 maja 1/5 dzielnik jak i na kt400 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 co to za temat wogole?? czemu mam sie niby dzielic moja plyta, nie rozumiem 8O :wink: 8O a co do pana co to podkrecil 1700, na 2200...tos chyba troche przegiol chlopie.....zobaczymy jak dlugo ci pochodzi....co sie zas tyczy p,luty to polecam moja ga....ale to bardziej z sentymenty, bo podkrecalem na niej tylko do 1700mhz, bez zmiany napiecia na procq;) Czemu przegiol u mnie ten procek chodzi na prawie 2500+, jak na razie chodzi stabilnie i jestem zadowolony a jak mi pojdzie po roku czy dwoch (jesli go bede jeszcze mial) to strata nie bedzie chyba zbyt duza, przeciez nie wybulilem sie za niego tak jak za p4:) Pozatym podstawa to dobre chlodzenie:) Pytanie jest proste czy zrobienie pieca z proca podnoszac Vcore ponad 2,1V ma sens , czy zyskujesz tyle wydajnosc ?? niz dajmy na to na zegarze nizszym o 100 Mhz ale duzo mniejszym Vcore ?? . Oczywisie jestesmy na forum Tweaka i tu sie liczy wynik ;) , ale takiego Vcora to ja daje do testow bo trudno zebym pracowal dajmy na to 12 godzin non-stop na takim piecu , jak sobie po necie chodze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 :roll: :roll: a co myslicie o tej plycie ECS K7VTA3 VIA KT333 v 3.1 ale tak szczeze bo za te kwote (275-300pln) innej sie nie dostane ????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 :roll: :roll: a co myslicie o tej plycie ECS K7VTA3 VIA KT333 v 3.1 ale tak szczeze bo za te kwote (275-300pln) innej sie nie dostane ????????????? Dokładasz 100pln i masz GigaByte GA-7VA KT400(AGPx8,USB 2.0)! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Dzielnik mają: MSI KT3 ULTRA2 - powyżej 152 się włącza ABIT KX333 ECS K7VTA3 EPOX na KT333 a i 2a Z dzielnikiem są problemy na: GIGABYTE - większosc modeli SOLTEK 75DRV5 To takie przykłady.... wszytskie z tych płyt są spox ! Szczególnie polecam MSI ULTRA2 ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Dzielnik mają: MSI KT3 ULTRA2 - powyżej 152 się włącza ABIT KX333 ECS K7VTA3 EPOX na KT333 a i 2a Z dzielnikiem są problemy na: GIGABYTE - większosc modeli SOLTEK 75DRV5 To takie przykłady.... wszytskie z tych płyt są spox ! Szczególnie polecam MSI ULTRA2 ! 8) a czy to przypadkiem nie chodziło o te Gigabyta'y w starszych revach? np. podobno takie jak moja od wersji 2.0 nie mają takich problemów... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 :roll: :roll: a co myslicie o tej plycie ECS K7VTA3 VIA KT333 v 3.1 ale tak szczeze bo za te kwote (275-300pln) innej sie nie dostane ????????????? Dokładasz 100pln i masz GigaByte GA-7VA KT400(AGPx8,USB 2.0)! albo shuttle ak35gt2... :) polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 :roll: :roll: a co myslicie o tej plycie ECS K7VTA3 VIA KT333 v 3.1 ale tak szczeze bo za te kwote (275-300pln) innej sie nie dostane ?????????????No coz... płyta jest dobra... ale nie ma szans na pożądne o/c... :( jak zresztą widac po moim opisie... niemniej jednak jest ona bardzo stabilna... Hmmm tak czy siak sie jej pozbęde... a mam ją dopiero miesiąc... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 podobno ecs na kt400 ma byćbardziej przyjazny dla overclockerów - widział to ktoś na czoy wogule??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 EEE no wiesz... przyjazny to on moze i bedzie ale tylko w założeniach producenta ;) a tak swoją drogą to sobie chyba gigabajta qpie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 :roll: :roll: a co myslicie o tej plycie ECS K7VTA3 VIA KT333 v 3.1 ale tak szczeze bo za te kwote (275-300pln) innej sie nie dostane ????????????? Dokładasz 100pln i masz GigaByte GA-7VA KT400(AGPx8,USB 2.0)! albo shuttle ak35gt2... :) polecam No właśnie zastanawiam się między tym shuttlem ak35gt2 a GA-7VA KT400.Różnica w cenie niewielka a plusem gigabyte jest USB2.0 i lepsza karta muz.(agpx8 może w przyszłości :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 :roll: :roll: a co myslicie o tej plycie ECS K7VTA3 VIA KT333 v 3.1 ale tak szczeze bo za te kwote (275-300pln) innej sie nie dostane ????????????? Dokładasz 100pln i masz GigaByte GA-7VA KT400(AGPx8,USB 2.0)! wiem ale to nie dla mnie ma byc tani sprzecik do 1600-1700pln i bedzie na ecs-sie amd 1600 xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeśli się nie myle to chyba wszystkie płyty na KT333 i KT400 maja dzielnik 1/5. Mój procek śmiga na 166 bez zmiany mnożnika ale przy napięcu 2,15 i trzoszke się grzeje. Hmmm Mistrzuniu z tym Vcorem to jeszcze z rok twoj proc pozyje , a jak zaczyna sie grzac to daje jeszcze mniej 8O . A wracajac do pytania Abit , Asus i Gigabyte , Soyo jak znajdziesz , a i wszystkie plyty na kt333 maja 1/5 dzielnik jak i na kt400 . Temp. mam w granicach 45 do 55 max. czyli O.K. ,a żadnego procka jeszcze nie miałem dłużej niż rok, więc jeśli padnie to i tak nie wielka starta bo w styczniu chcę kupić cos nowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Temp. mam w granicach 45 do 55 max. czyli O.K. ,a żadnego procka jeszcze nie miałem dłużej niż rok, więc jeśli padnie to i tak nie wielka starta bo w styczniu chcę kupić cos nowego.cieszymy sie twoim szczesciem :? :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 co to za temat wogole?? czemu mam sie niby dzielic moja plyta, nie rozumiem 8O :wink: 8O a co do pana co to podkrecil 1700, na 2200...tos chyba troche przegiol chlopie.....zobaczymy jak dlugo ci pochodzi....co sie zas tyczy p,luty to polecam moja ga....ale to bardziej z sentymenty, bo podkrecalem na niej tylko do 1700mhz, bez zmiany napiecia na procq;) Czemu przegiol u mnie ten procek chodzi na prawie 2500+, jak na razie chodzi stabilnie i jestem zadowolony a jak mi pojdzie po roku czy dwoch (jesli go bede jeszcze mial) to strata nie bedzie chyba zbyt duza, przeciez nie wybulilem sie za niego tak jak za p4:) Pozatym podstawa to dobre chlodzenie:) Pytanie jest proste czy zrobienie pieca z proca podnoszac Vcore ponad 2,1V ma sens , czy zyskujesz tyle wydajnosc ?? niz dajmy na to na zegarze nizszym o 100 Mhz ale duzo mniejszym Vcore ?? . Oczywisie jestesmy na forum Tweaka i tu sie liczy wynik ;) , ale takiego Vcora to ja daje do testow bo trudno zebym pracowal dajmy na to 12 godzin non-stop na takim piecu , jak sobie po necie chodze . A skad wiesz ze vcore jest ponad 2.1, wcale nie jest powiem wiecej jest mniejsze niz 2.1:) Co do piecyka to wcale mi nie przeszkadza bo w obudowie mam ok 30 stopni, a chlodnica mam na zewnatrz kompa wiec troszke wspomaga centralne w zimie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Moj TB przez jakies pol roku chodzil na 2,3V Zyje do tej pory a ma juz troszke przejsc za soba :-) Poza tym ukruszony jest, przezyl dwa zalania woda i dziala, uparte bydle no, nie moge go zmienic 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Bierz Msi Kt3-Ultra2 :) Chodzi nawet stabilnie przy Fsb 180 przy dorbym chlodzeniu oraz procku z serii Agoia :) Nie zapomnij o dobrych pamiątkach np. Samsung 333 Mhz. Cenna nie jest wygórowana w granicach 400-450 zł ( w zależności od znajomości :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Dzielnik mają: MSI KT3 ULTRA2 - powyżej 152 się włącza To takie przykłady.... wszytskie z tych płyt są spox ! Szczególnie polecam MSI ULTRA2 ! 8) Przeczytalem to co napisales i zapuscilem FSB 155 i mnoznik 6. Wszystko jest na razie spoko ale 1/5 mi sie nie zalaczyl ! Sandra pokazuje 78 AGP i 39 PCI. Plyta jak w podpisie. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Dexter - nie sugeruj się Sandrą. Ona podaje czasem błędne AGP/PCI. Włóż jakąś kartę PCI która nie wytrzumuje wysokich częstotliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 A ja mam to co mam i jestem zadowolony :) AGP x 8, USB 2.0,Serial Ata i fajna czerwona plytke...polecam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Dexter - nie sugeruj się Sandrą. Ona podaje czasem błędne AGP/PCI. Włóż jakąś kartę PCI która nie wytrzumuje wysokich częstotliwości. Ta tylko trzeba miec najpierw taka. Zauwazylem natomiast ze moj dysk zaczal tak jakos ciezej chodzic. Robi wiecej halasu i jakos czesciej stuka tymi glowicami. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 KT3 Ultra2-C MS-6593 - FSB @200/266 MHz KT3 Ultra2 MS-6380E - FSB @200/266/333 MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...