Skocz do zawartości
bigfan

Fajne to?

Rekomendowane odpowiedzi

QRWA MAĆ CO WY LUDZI PISZECIE nikt z was tej płyty nie ma a piszecie tak wysublimowane opinie!!!!!!! cholera mnie szczela na jakiej podstawie co!!! Ja mam ta plyte mercury kt266a

PO pierwsze: obsluguje sdram i ddr(ja mam sdramy)

PO drugie : NIe porownojcie tego do ECS bo wlasnie sie z ecs'a przesiadlemna ta plyte!!!!!!!!!!!!!!

PO trzecie: opinie ze to badziewie itp to mozecie sobie wsadzic w d@#$

jedyny minus tej plyty (na swoja klase oczywiscie 266a) to brak mozliwosci zmiany mnożnika! FSb mozna zmienic do 150 i napiecie tez mozna zmienic

dzieki tej plycie podkrecilem mojego athlona na 150 mhz patrz podpis!

plyta jest stabilana (mialem juz na niej windy 98,2000 pro i xp pro i linuxa madrake yadnzch problemo z uzytkowaniem i instalacja)

LUDZIE ZANIM COS NAPISZECIE TO NAJPIERW NALEZY POSIADAC JAKS WIEDZE NA DANY TEMAT ALBO SIE NIE ODZYWAC WCALE!!(LAMERSTWEM TO SIE NAZYWA)

OCZEKUJE sprostowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QRWA MAĆ CO WY LUDZI PISZECIE nikt z was tej płyty nie ma a piszecie tak wysublimowane opinie!!!!!!! cholera mnie szczela na jakiej podstawie co!!! Ja mam ta plyte  mercury kt266a 

PO drugie : NIe porownojcie tego do ECS bo wlasnie sie z ecs'a przesiadlemna ta plyte!!!!!!!!!!!!!!

jedyny minus tej plyty (na swoja klase oczywiscie 266a) to brak mozliwosci zmiany mnożnika! FSb mozna zmienic do 150 i napiecie tez mozna zmienic 

plyta jest stabilana (mialem juz na niej windy 98,2000 pro i xp pro i linuxa madrake yadnzch problemo z uzytkowaniem i instalacja)

LUDZIE ZANIM COS NAPISZECIE TO NAJPIERW NALEZY POSIADAC JAKS WIEDZE NA DANY TEMAT ALBO SIE NIE ODZYWAC WCALE!!(LAMERSTWEM TO SIE NAZYWA)

OCZEKUJE sprostowania

abaddon tak sie zestresowałeś ze chyba niechcący rzuciłes to jeszcze na nowy topic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QRWA MAĆ CO WY LUDZI PISZECIE nikt z was tej płyty nie ma a piszecie tak wysublimowane opinie!!!!!!! cholera mnie szczela na jakiej podstawie co!!! Ja mam ta plyte  mercury kt266a 

OCZEKUJE sprostowania

abaddon tak sie zestresowałeś ze chyba niechcący rzuciłes to jeszcze na nowy topic

nie specjalnie to wrzucilem bo sie maxymalnie wkur@#!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OCZEKUJE sprostowania

nie krzycz, bo pracowalem jakis czas w fIRMIE handlujacej oPTIMUSAMI. i te badziewne komputery mialy na pokladzie wlasnie takie wynalazki na kOBIAN mERCURY i nie wiele w polsce jest osob, ktore wiedza tak jak ja, ze to jest GOWNO !!!!! najnizsza klasa zarowno podzespolow uzytych do produkcji plyty jak i (co wynika z tego) produktu finalnego... ZERO pomocy technicznej... zero jakiegokolwiek wsparcia (nawet na tym forum)... za to problemow nigdy nie brakowalo !!! a ty w ogole jestes niezly... myslisz, ze sam sobie zlozyles komputer i pozjadales tym samym wszystkie rozumy??? co to w ogole za pomysl, zeby tak fajny procek posadzic na takim syfie. a pamieci??? zdajesz sobie sprawe, ze ty DUSISZ athlona tymi nedznymi pamieciami (noname jak sadze), ktorych historia siega kilka lat wstecz!!! czy wiesz, ze pamieci sdram montowano w komputerach pentium 200 mhz ????? nie chce mi sie juz gadac, bo kupiles gowno (choc fakt, narazie dzialajace) i nie dosc, ze nie chcesz sie do tego przyznac to jeszcze wciskasz innym, ze wygrales w totka......

...nie oczekuje sprostowania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OCZEKUJE sprostowania

Ale zes mnie ubawil :P Tak jak powidzial Kielkac dusisz tego Athlona z ta pamiecia. Na ECS'ie sa przynajmniej ddr'y a w modelu K7S6A (ten co mam) jest mozliwosc zmiany mnoznika, napiecia i fsb (wybrane czestotliwosci do 166).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy moz emie swoje zdanie :lol: :lol: :lol:

na tym polega demokracja.................. :P

kazdy sie moze wypowiedziec, przytocze tu cus takeigo:

spiewac kazdy moze troche lepiej, lub troche gorzej....................

to taka drobna aluzja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko nie rozumiem skąd to zaskoczenie, że płyta może obsługiwać i SDR i DDR? Co to, nikt nie czytał recenzji płyt głównych? Te płyty są kompatybilne z SDR i DDR, a to że producenci rzadko dają jedno i drugie to już ich sprawa, zapewne taniej wychodzi montaż tylko jednego rodzaju pamięci.

Z tym duszeniem, to bez przesady bo majority ludzi wciąż zapewne siedzi na KT133 i KT133A niż na KT266, KT266A i KT333, i raczej da się na tym pracować i nawet miec dobre wyniki.

Na KT133A miałem w 3DMarku niecałe 9000, na KT333 i DDR mam nieco ponad 10000, procesor mając więcej... hmm... powietrza wcale nie zyskał na prędkosci (wciąż 1600+ :)) ).

Marka tej płyty jest mało popularna, więc na dobrą sprawę nie wiesz co kupujesz, po markach sprawdzonych, takich jak MSI, Asus, Gigabyte mozesz się spodziewać, ze kupujesz sprzęt sprawny, a w razie problemów natychmiast uzyskasz pomoc ze strony użytkowników tych samych płyt. Z producentami płyt mniej popularnych, takiej gwarancji nie masz... właśnie dlatego ja kupiłem MSI a nie Shuttla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z producentami płyt mniej popularnych, takiej gwarancji nie masz... właśnie dlatego ja kupiłem MSI a nie Shuttla...

Tylko weź mi Shuttle nie porównój do Mercury i ECS. Niby ktos jęczał, że jest dużo zwrotów (AK31), ale ja miałem tą płytkę i sobie chwaliłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie porównuję, ale przyznasz sam, że na 20 właścicieli Asusa, 10 użytkowników MSI i 10 Gigabyte, rzadko kiedy trafia się 2 z Shuttlem, sprawa na forum ma się bardzo podobnie, no bo ilu użytkowników ma Shuttle?

Chodziło mi tylko o to, że ciężej dostać pomoc na forum niż w przypadku popularnych płyt, a dla mnie było to bodźcem, który skłonił mnie do zakupu, choć bardzo mi się podobała płyta Shuttla na KT333..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...