xan123 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Witam, wreszcie się doczekałem wymiany zasilacza i się zastanaiwam nad jego wyborem. Właścwie to zastanawiam się nad tymi dowma czyli: Tagan TG480-U01 -nie widziałem ani nie słyszałem złego słowa o nim Ultra X-Connect 500W -jest PIĘKNY ale ten artykuł troche mnie zdziwił :blink: (w sumie wersja bez Akt PFC) Który polecacie?? Który wybrać?? Czy pociągną jak dołoże X800 do konfiguracji poniżej i podkręce na 3.8@1.65 :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) gdzie tego Ultra X-COnnect można kupić i jaka cenka?? i czemu w tym teście nie ma żadnego Anteca?? Edytowane 8 Lutego 2005 przez DoctorPulse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Ten Tagan jest wypas :wink: A ten Ultra wyglada ciekawie ale w sumie dziwnie u niego z napieciami :rolleyes: Zobacz w tym tescie jak sie zachowuje linia +12V przy pelnym obciazeniu :? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 gdzie tego Ultra X-COnnect można kupić i jaka cenka?? i czemu w tym teście nie ma żadnego Anteca?? 1265458[/snapback] Anteki podobno nie doszły, a X-Connecta widziałem w PCProjekt oraz u ZenFista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Ten Tagan jest wypas :wink: A ten Ultra wyglada ciekawie ale w sumie dziwnie u niego z napieciami :rolleyes: Zobacz w tym tescie jak sie zachowuje linia +12V przy pelnym obciazeniu :? pozdrawiam 1265480[/snapback] tak ale w wielu innych testach było wszystko ok, a tam był testowany zasilacz z pasywnym PFC, a najlepsze jest to że WYBUCHNĄŁ po 30 (o ile dobrze pamiętam) minutach testu :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 popatrz na ceny Tagan 420zł a X-Connect 550zł...bierz Tagana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 popatrz na ceny Tagan 420zł a X-Connect 550zł...bierz Tagana 1265500[/snapback] Nom ale X-Connect jest ładny :? W sumie moge mieć X-Connecta za 500 równe. A Taganka za 395... Chyba rzeczywiście Taganek :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 jeśli ci zależy na wyglądzie a nie na wydajności... ja bym brał Tagana, według mnie to dobre rozwiązanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 tak ale w wielu innych testach było wszystko ok, a tam był testowany zasilacz z pasywnym PFC, a najlepsze jest to że WYBUCHNĄŁ po 30 (o ile dobrze pamiętam) minutach testu :huh: 1265494[/snapback] A powiedz mi który to tagan ma pasywne PFC? No i który wybuchnął ? Jednym słowem :lol: :lol: :lol: :lol: Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Tutaj jest ciekawa recka Ultra-X....... Marzy mi sie ten zasilacz juz teraz, ale zafunduje go sobie dopiero po przesiadce na 64bity ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) A powiedz mi który to tagan ma pasywne PFC? No i który wybuchnął ? Jednym słowem :lol: :lol: :lol: :lol: Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :mur: 1265791[/snapback] szkoda mi cie.... ale wyjaśnie to.. Po 1. Zobacz sobie przy KTÓRYM zasilaczu jest to napisane. Zobacz do wskazanagego tekstu, (tam jest link) przeczytaj co się stało z X-Connectem 500W i przeczytaj także że to wersja z pasywnym PFC (USA) a takie uwagi zostaw dla siebie prosze. :blink: Szkoda że niektórzy tutaj nie umieją czytać :oops: Edytowane 9 Lutego 2005 przez xan123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) polookalem troche na tego X-Connect'a i IMHO to nic innego jak przepakowany Lavicom X-Alien 500W zlookajcie tabliczki znamionowe X-Connect X-Alien Edytowane 22 Lutego 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 racja- ja też jestem za Taganem !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 ja nie powiedzialem ze tagan lepszy :] ...powiedzialem tylko ze X-Connect to identyczna zasilka co X-Allien ,ktory kosztuje nieco ponad 300zl :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Mam tego Tagana i sprawuje się znakomicie. Dużo kabelków :D. Dużym plusem dla mnie jest ekranowany kabelek dodatkowego zasilana do grafiki, mniej szumów na tunerze TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Tagan bardzo ładnie wygląda na papierze, ale..... można ten zasilacz bardzo elegancko zarżnąć. Sprawa wychodzi na jaw w momencie ostrego OC A64 na platformach NF4. Dla przykładu DFI NF4 SLI/Ultra-D. Przy taktowaniu procka w granicach 2,5 GHz +12V w idle wynosi 11,9. Włączamy Prime i... 11,83. Dokładamy mocną grafę X800XT/GF6800GT i dalszy spadek w Prime do poziomu nawet 11,75. Zresztą nie ma się co dziwić - same firmy ZALECAJĄ zasilacze MINIMUM 480W... Cytacik z FAQ DFI: "For stability and safety, an external power delivery is required at this time; please connect the 5V/12V (CN1) power connector on-board. Power delivery will be sufficient. Further more, to ensure sufficient power could be provided; we highly recommend using a minimum 480 Watt power supply unit." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Jeezu to przecież kompletna załamka. Kupę kasy na platformę i do tego jeszcze więcej na zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 hanu u mnie 2.85G + 68gt/470/1200 - żadnych wachnięć 12v nie było :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Właśnie bo u mnie na taganie przy konfihu w podpisie(+2 wiatraki 120mm+2 wiatraki 80mm) jescze nigdy 12V poniżej 11,95 nie spadło. Więc ta platforma zajebiaszczo dużo musiałaby żreć tego prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Tyle, że takie przypadki odnotowałem nie tylko ja , ale także Epoxer, który ma tą samą zasiłkę i obydwaj mamy DFI. Zresztą jak pewnie wiecie DFI oficjalnie przyznało, płyta ma duże wymagania odnośnie zasilacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Tyle, że takie przypadki odnotowałem nie tylko ja , ale także Epoxer, który ma tą samą zasiłkę i obydwaj mamy DFI. Zresztą jak pewnie wiecie DFI oficjalnie przyznało, płyta ma duże wymagania odnośnie zasilacza... 1295579[/snapback] Tak, dlatego Tagan wypuścił nowy zasilacz ;) Tagan TG430-U22 http://zenfist.pl/product_info.php/products_id/88 i Tagan TG480-U22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Na tabliczce znamionowej tego tagana przy lini 12V pisze 2x20A lub 1x28A, jestem ciekaw czy podobna zaleznosc wystepuje w innych zasilaczach. Enermax EG485AX-VHB ma 2 linie 15 i 16A , mam rozumiec ze to odpowiada w przyblizeniu jednej linii.......chyba nie 22A ? Czy spadek amperazu jest dlatego tak duzy, gdyz wcisnieto na sile ten przelacznik jedna/dwie linie ? Moglby ktos rozjasnic ta kwestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) Enermax EG485AX-VHB ma 2 linie 15 i 16A , mam rozumiec ze to odpowiada w przyblizeniu jednej linii.......chyba nie 22A ? Czy spadek amperazu jest dlatego tak duzy, gdyz wcisnieto na sile ten przelacznik jedna/dwie linie ? Moglby ktos rozjasnic ta kwestie ? EG485AX-VHB(G/W) SFMA ma 2x 18A ale łaczne obciazenie 12V 32A Edytowane 25 Lutego 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 I spróbuj tu człowieku podpiąć pod to poczciwego :D codeshita. Ciekawe jakie atrakcje pirotechniczne by nas czekały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 EG485AX-VHB(G/W) SFMA ma 2x 18A ale łaczne obciazenie 12V 32A 1297423[/snapback] Po ostatnich recenzjach tego zasilacza zaczynam w to szczerze wątpić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Tyle, że takie przypadki odnotowałem nie tylko ja , ale także Epoxer, który ma tą samą zasiłkę i obydwaj mamy DFI. Zresztą jak pewnie wiecie DFI oficjalnie przyznało, płyta ma duże wymagania odnośnie zasilacza... 1295579[/snapback] Tak własnie jest z jedną linią 12V, a teraz w nowych Taganach przy dwóch liniach 12V problem powinien zniknąć. Zauważ też że nowy 430W U22 ma takie same specyfikacje prądowe jak 480W U01 także powinien sobie dać radę podobnie a nawet lepiej jak on, bo co dwie linie to nie jedna :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Zauważ też że nowy 430W U22 ma takie same specyfikacje prądowe jak 480W U01 także powinien sobie dać radę podobnie a nawet lepiej jak on, bo co dwie linie to nie jedna :lol: 1298777[/snapback] Tak, tak... Idź to powiedz Epoxerowi , który na Chieftecu 460W z dwoma liniami +12V miał napięcia rzędu 11,55V w stress. Nie mogę jednak o Taganie 480W powiedzieć generalnie czegoś złego. Wytrzymuje bez problemu katowanie kompa na 2,7GHz i jakoś nie marudzi... Edytowane 26 Lutego 2005 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Tak, tak... Idź to powiedz Epoxerowi , który na Chieftecu 460W z dwoma liniami +12V miał napięcia rzędu 11,55V w stress. Nie mogę jednak o Taganie 480W powiedzieć generalnie czegoś złego. Wytrzymuje bez problemu katowanie kompa na 2,7GHz i jakoś nie marudzi... 1299106[/snapback] przecież ja od początku mówiłem że chieftec to shit- niby ma po te 30A na 3,3V i 5V ale 12V ma 14A i 15A - nie wiem jak sumarycznie, ale wnioskuje że nie więcej jak 20-22A a to już ciut mało dla SLI + oc. Nawet producenci piszą że 25A na 12V to takie minimum. Zauważ ponadto, że tagan 430U22 ma o wiele silniejsze linie mimo, ze jest to wersja o nominalnej mocy 430W (28A na 12V i 44A !! na 5V) :D no i dla tego to jest chyba wystarczający powód do troche wyższej ceny niż chief... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Cyfry z tabliczki znamionowej mogą łądnie wygladać. Idąc tym tropem, można przyjąć, że 480-U22 powinen lepiej sprawować się niż 480-U01. A jednak nie zawsze.... +12V Stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Cyfry z tabliczki znamionowej mogą łądnie wygladać. Idąc tym tropem, można przyjąć, że 480-U22 powinen lepiej sprawować się niż 480-U01. A jednak nie zawsze.... 1299493[/snapback] niby P6 to okrojony OCZ, a zobacz, że OCZ ma idealnie +12V, and Topower P6 (vide Tagan U22) ma znacznie wyższe napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...