erbs Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Witam. Mam problem z dyskiem 30GB marki IBM. Dysk jest dość dobry bo ma 7200 rpm. Ale był dobry do czasu. Podczas pewnych problemów /topic pod tytułem "ciekawostka etnograficzna - czy po prostu coś padło"/ dysk sie zwalił, a mianowicie chciałem zreinstalować na nim windowsa: zacząłem go formatować, a on za każdym razem po 5% formatingu walił zwisa. CZy istnieje możliwość naprawienia go - słyszałem o takiej dyskietce co wyżyna wszystko, razem z boot sektorami - czy taka dyskietka mogłaby coś dać? Pisze ten post bo szkoda wyżucać 2 letniego dysku na śmietnik. Poza tym faktem dysk daje znaki życia tzn. kręci się itp. Niestety nie próbowałem go podłączać do innego kompa. Proszę o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 az sie boje zapytac czy robiles moze fdiska przedtem?, jesli to ibm dtla made in hungary to nie wroze mu swietlanej przyszlosci ;), i to nie jest zadanmagiczna dyskietka tylko jedziesz mu z lowformata, ale to ostatecznosc absolutna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Zapewne się nie zawiesza tylko staje na bad-sectorach. Cierpliowości trochę, a dysk się sformatuje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Robilem a co? On jest made in Philipines - chyba. A jak mu zajechać z low formata. A wiecie może jak Linusia Mandrake 8.1 wywalić - kolega tfierdził że przez format sie nie da? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Robilem a co? On jest made in Philipines - chyba. A jak mu zajechać z low formata. A wiecie może jak Linusia Mandrake 8.1 wywalić - kolega tfierdził że przez format sie nie da? na razie nie rob zadnego low formata, wpisz fdisk w dosie of korz, wywal wszystkie partycje i zaloz nowe, 1 podstawowa/primary i 1 logiczna, zreszta wszystko sie opiera na metodzie prob i bledow - nauczysz sie :), jak ja pierwszy raz robilem fdiskiem to nie bylo zadnego forum do pomocy, co wiecej nie bylo wtedy jescze zadnego internetu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 ot: widze że w avatarku masz Chrisa ze SlipknotA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 ot: widze że w avatarku masz Chrisa ze SLipKnoTA ! ot continues: a ja widze ze wygladasz jak dimbag darrel 8) , pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 ot: widze że w avatarku masz Chrisa ze SLipKnoTA ! ot continues: a ja widze ze wygladasz jak dimbag darrel 8) , pozdr hmm... coś ci się porąbało to nie jest dimebag darrell [kiedyś miałe dima w avatarku] teraz mam "wioślarza" z Crowbara i Down :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 ot: widze że w avatarku masz Chrisa ze SlipknotA/b] Chris is GREAT. A co do tego dysku to FDISK nie jest mi obcy. Ja juz pare kompow złozyłem. Ale dzieki za rade. A ten dysk jest na 100% made in philipines. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 ot: widze że w avatarku masz Chrisa ze SLipKnoTA ! ot continues: a ja widze ze wygladasz jak dimbag darrel 8) , pozdr hmm... coś ci się porąbało to nie jest dimebag darrell [kiedyś miałe dima w avatarku teraz mam "wioślarza" z Crowbara i Down :D wiem ze to nie darrel, ale sa pewne podobienstwa :), to byl zart hehehehe 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 ot: widze że w avatarku masz Chrisa ze SLipKnoTA ! ot continues: a ja widze ze wygladasz jak dimbag darrel 8) , pozdr hmm... coś ci się porąbało to nie jest dimebag darrell [kiedyś miałe dima w avatarku teraz mam "wioślarza" z Crowbara i Down :D wiem ze to nie darrel, ale sa pewne podobienstwa :), to byl zart hehehehe 8) po kilku_nastu browarkach wychodzą różne dziwne rzeczy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Ja kiedyś miałem IBM 46GB 7200rpm 8MB. I zmarł przez uszkodzenie mechaniczne. Jednak wiele się słyszało o padających dyskach IBM i navet sama firma sugerowała użytkownikom aby nie przeciążać dysków przez ich długa prace 8O w końcu IBM wycofał się z tej branży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Robilem a co? On jest made in Philipines - chyba. A jak mu zajechać z low formata. A wiecie może jak Linusia Mandrake 8.1 wywalić - kolega tfierdził że przez format sie nie da? Trzeba usuąć patrycje utworzone dla Linusia lub zmienić ich typ na windowsowy typowo czyli FAT32 na przyklad. Najprościej będzie je usunąć i utworzyć na nowo. Pozostaje jeszcze kwestia odświeżenia MBR, jeśli instalowałeś tam jakiegoś bootmanagera, czyli fdisk /mbr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 No dobra a jak dysk nie chce przejsc testu spojnosci w fdisku ( dochodzi do 95% i zaczyna od nowa , pozniej do 15 i od nowa i tak do osranej smierci ) jest cos co mu pomoze , moze okazic dymem ze zdechlych chrabaszczy ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 No dobra a jak dysk nie chce przejsc testu spojnosci w fdisku ( dochodzi do 95% i zaczyna od nowa , pozniej do 15 i od nowa i tak do osranej smierci ) jest cos co mu pomoze , moze okazic dymem ze zdechlych chrabaszczy ?:) jak wpisanie fdisk /mbr nie pomaga to wtedy zaczynamy myslec o low formacie, mozna tez zaczac sie modlic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barakuda Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Użyj programu Ranish Part. Manag , można go pobrać ze strony dyski twarde A do Z. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Zapewne się nie zawiesza tylko staje na bad-sectorach. Cierpliowości trochę, a dysk się sformatuje :wink:tez mi sie tak wydaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Użyj programu Ranish Part. Manag , można go pobrać ze strony dyski twarde A do Z.lub PartitionMagic, byl niedawno w Ekspercie, ale obsluguje chyba twarde do 20gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 hehe jest także na stronie producenta.... i wcale go nie trzeba qpować - można np. wejśc tu: www.cracks.am i sobie sciągnąć tzw, cracka wsztysko oczywiście w celach EDUKACYJNYCH :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 spoko pomysl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...