Gość LordBoski Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Posiadam mobo Asus A7N8X-E Deluxe z 20 pinowym gniazdem na zasilacz. Kupilem Chiefteca HPC 360-202 DF. Posiada on koncowke 24 pin. Pytanie brzmi tak: czy po podpieciu na chama tej koncowy do mobo bedzie wszystko ok?? czy moze ona nie byc do konca wepchnieta? z gory dzieki za opd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Ja w PTR widziałem przyjsciówki 24-->20 i 20-->24 za 5 zl. wiec nie widze sesnu sa "CHAMA" cokolwiek wpychać. BTW Zamiast na chama wpychać to popieśc i samo wejdzie :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ja 4 piny odciąłem bo wtyczki nigdzie znaleźć nie mogłem a wepchnąć na chama też nie bo obok slot ide ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 W komputroniku masz przejściówki - kosztują marne 10PLN Jak masz w pobliżu ich sklepik oddziałowy to zapytaj u nich. Ja tak kupilem i działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epol Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Ja tez mam tego Chiefteca, ale z koncowka rozpinana. PLte mam Asusa A7V880. Czy moge podlaczyc tylko te 20 pinow a te 4 beda sobie dyndac nie pdolaczone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 no i wydaje mi sie ze to jedyny rozsadny sposob. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Teraz juz mam przejsciowke, ale przez pare dni jechalem na chama wlasnie wtyczka 20 pin na plycie 24 pin i dzialalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Ja kupilem Chiefteca 420 + przejsiowka 24->20 ale okazalo sie ze mozna elegancko podlaczyc ta wtyczke 24pin w gniazdo na moim epoxie, 4 piny wisza sobie po za gniazdem i niema zadnych problemow i tez musze sprzedac ta przejsciowke (30 zeta na WGK dalem :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Posiadam mobo Asus A7N8X-E Deluxe z 20 pinowym gniazdem na zasilacz. Kupilem Chiefteca HPC 360-202 DF. Posiada on koncowke 24 pin. Pytanie brzmi tak: czy po podpieciu na chama tej koncowy do mobo bedzie wszystko ok?? czy moze ona nie byc do konca wepchnieta? z gory dzieki za opd! 1268903[/snapback] Czytac, czytac, czytac.... bozia oczka dała :) http://www.tomshardware.pl/howto/20041223/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Posiadam mobo Asus A7N8X-E Deluxe z 20 pinowym gniazdem na zasilacz. Kupilem Chiefteca HPC 360-202 DF. Posiada on koncowke 24 pin. Pytanie brzmi tak: czy po podpieciu na chama tej koncowy do mobo bedzie wszystko ok?? czy moze ona nie byc do konca wepchnieta? z gory dzieki za opd! 1268903[/snapback] Jeśli tylko zdołasz wetknąć ten 24 pinowy wtyk w gniazdo 20 pin to będzie działać :lol: poniżej przedmiotowe screeny 20 i 24 pin. 20 pin 24 pin Na czerwono zaznaczyłem te konektory które pozostają niepodpięte. Nie zapomnij o dodatkowym złączu tzw. kwadraciaku czyli 2x12V i 2xGND, samo wetknięcie 24@20 niewiele daje, bo twoja mobo zasila procka z lini 12V i to dodatkowe łącze jest potrzebne. Sama przejściówka nie załatwia sprawy pod wzgledem eletrycznym. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 ok, ale ja mam Athlona i na mobo nie mam podpiecia na 4pin. czyli jak mam podpiac?? po kazdej stronie sostawić po 2 pin niepodpiete czy te 4 piny ktore zaznaczyłes??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 ok, ale ja mam Athlona i na mobo nie mam podpiecia na 4pin. czyli jak mam podpiac?? po kazdej stronie sostawić po 2 pin niepodpiete czy te 4 piny ktore zaznaczyłes??? 1270925[/snapback] Faktycznie, na płycie nie masz gniazda kwadraciaka, więc twój prcesor zasilany jest jednak z lini +5V. ( sądziłem, że wszyskie nowsze mobo na nF2 zasilają procka z lini 12V). OK. więc te 4 piny zakreślone na czerwono są poza gniazdem tzn. PIN 11 +12V 1 ( zółty kabelek) PIN 12 3,3 V ( pomarańczowy) PIN 23 +5V ( czerwony) PIN 24 COM ( czarny) Zwróć uwagę na to że klips zatrzaskowy łącza jest przesunięty między wtykiem i gniazdem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 koles u ktorego kupowalem zasilke powiedzial ze mam podpiac bez 2 pin po jednej stronie i bez 2 pin po drugiej! dobrze mi doradził? w czym tkwi roznica?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 koles u ktorego kupowalem zasilke powiedzial ze mam podpiac bez 2 pin po jednej stronie i bez 2 pin po drugiej! dobrze mi doradził? w czym tkwi roznica?? 1271187[/snapback] Źle Ci gostek doradził !!! Jak podłączysz bez 2 pin po jednej i drugiej stronie wtyczki to spalisz zasilacz a może i płytę. :mellow: :mellow: :mellow: popatrz na zamieszczone screeny - przecież wszyskto widać. :unsure: :unsure: :unsure: na pinie 1 obu wtyczek masz 3,3V - widzisz ??? na pinie 2 masz też 3,3V na pinie 3 masz COM czyli GND - widzisz ??? itp. A jak nie widzisz tego to może lepiej kup przejściówkę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 koles u ktorego kupowalem zasilke powiedzial ze mam podpiac bez 2 pin po jednej stronie i bez 2 pin po drugiej! dobrze mi doradził? w czym tkwi roznica?? 1271187[/snapback] nieźle Ci doradził, pozdro dla niego :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Poradzil zgodnie z zasada tzw mitycznego zlotego srodka... co za lol :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 koles u ktorego kupowalem zasilke powiedzial ze mam podpiac bez 2 pin po jednej stronie i bez 2 pin po drugiej! dobrze mi doradził? w czym tkwi roznica?? 1271187[/snapback] To nadaje się do "Pamiętnika Serwisanta" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 zanieś zasilacz wraz z kompem do tego inteligenta i niech sam podłaczy :) jak sięcoś spier .... to poprostu będzie płacił :) a jak nie będzie chciał podłączyc - to będzie znaczyło, ze z niego taki fachowiec jak z mojego siusiorka konewka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Pojade po rajtach gn0jowi. Dzisiaj szukałem przejsciowki po gieldzie ale nic nie ma. Podpinam tak ja mowicie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Pojade po rajtach gn0jowi. Dzisiaj szukałem przejsciowki po gieldzie ale nic nie ma. Podpinam tak ja mowicie! 1272150[/snapback] ja kupilem 10cm przejsciowke, i przynajmniej wydluzyl sie ten kabel i dalo sie go ladnie schowac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 :cry: jednak sie nie da........ :cry: zamowilem juz przejsciowke........ przeszkadza gniazdo od taśmy......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...