Goofy Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Do tej pory mialem styczność tylko z XP Prof i zauważyłem, że wiele programów było (zwłaszcza gier np. Moto racer 2) „niekompatybilnych” z tym systemem. Znajomy powiedział mi, że z wersją home nie ma takich problemów. Czy to prawda? przecież to system oparty na tym samym jądrze. Czy może wersja prof. Od home różni się tylko „dodatkami”? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Do tej pory mialem styczność tylko z XP Prof i zauważyłem, że wiele programów było (zwłaszcza gier np. Moto racer 2) „niekompatybilnych” z tym systemem. Znajomy powiedział mi, że z wersją home nie ma takich problemów. Czy to prawda? przecież to system oparty na tym samym jądrze. Czy może wersja prof. Od home różni się tylko „dodatkami”? Kernel jest taki sam. Pro ma wlaczona obsluge SMP i kilku rzeczy milych w zastosowaniach sieciowych a la Remote Desktop. Diff miedzy wersjami jest baaardzo maly co swiadczy o tym ze i roznice sa baaaaaardzo male ;) Zreszta gdzies sie walaly metody "zmieniajace" Home na Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Z mojego doświadczenia wynika, że zgodność z 2k i xp zależy głównie od szczęścia. Niektórym osobom nie chodzi jakaś gra/program, innym ona chodzi, za to nie działa co innego i tak to jest najczęściej. Ja na przykład mam dużo szczęścia bo jeszcze posłuszeństwa nie odmówił mi żaden soft (jeśli chodzi o zgodność). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Nie ma prawie ZADNEJ rooznicy miedzy XP Pro a Home... Jak cos sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>li z 1 systemem, to bedzie sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lilo i z 2. Ale mozna uzyc HotFixesoow:))), stale poprawiajajacych XPeka. Poszukajcie na www.winxp.pl I zainstalujcie Application Compability Toolkit, tez z tej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 25 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2002 Nie wiem czy prawda ale z mojej obserwacji wydaje mi się że w xp home jest troche inny direct. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Home po kilku sztuczkach z rejestrem mozna zmienic w pro, wiec skoro jest to praktycznie ten sam system, to nie powinno byc roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 home to skrojona wersja PROF i niczym sie nie roznia oprocz zawaansowanej obslugi sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...