Skocz do zawartości
SilentMan

Problemy Ze Stylami Po Najnowszym Update...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam świeżo zainstalowany windows xp professional, ściągnąłem z netu wszystkie aktualizacje łącznie z SP2 i kolejnymi kilkunastoma łatkami które wyszły już po SP2. Mam pewien swój ulubiony styl windows, tak więc zainstalowałem program Style XP 3.0, zmieniam styl na 'swój' i pojawia mi się komunikat 'Nie można dokonać zmiany stylu'.

Czy ktoś wie w jaki sposób mogę umożliwić zmianę stylu? (program Style XP jakby ktoś nie wiedział, automatycznie podmienia plik uxtheme.dll więc to raczej nie ma nic do rzeczy).

Dodatkowo stwierdziłem że w okienku podglądu Kompozycji, obce kompozycje są 'dziwne' tzn. wyświetlają się w niepoprawny sposób (jakieś dziwne szlaczki rodem zakłóceń antenowych [; ), przy windowsowych kompozycjach podgląd i zastosowanie stylu działa w pełni sprawnie...

Podejrzewam że winne mogą być te dodatkowe aktualki które wyszły już po SP2, gdyż w poprzedniej instalacji przed formatem (z samym SP2) style chodziły bardzo dobrze :)

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Bardzo mi na tym zależy.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez SilentMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi