SilentMan Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Witam, Mam świeżo zainstalowany windows xp professional, ściągnąłem z netu wszystkie aktualizacje łącznie z SP2 i kolejnymi kilkunastoma łatkami które wyszły już po SP2. Mam pewien swój ulubiony styl windows, tak więc zainstalowałem program Style XP 3.0, zmieniam styl na 'swój' i pojawia mi się komunikat 'Nie można dokonać zmiany stylu'. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę umożliwić zmianę stylu? (program Style XP jakby ktoś nie wiedział, automatycznie podmienia plik uxtheme.dll więc to raczej nie ma nic do rzeczy). Dodatkowo stwierdziłem że w okienku podglądu Kompozycji, obce kompozycje są 'dziwne' tzn. wyświetlają się w niepoprawny sposób (jakieś dziwne szlaczki rodem zakłóceń antenowych [; ), przy windowsowych kompozycjach podgląd i zastosowanie stylu działa w pełni sprawnie... Podejrzewam że winne mogą być te dodatkowe aktualki które wyszły już po SP2, gdyż w poprzedniej instalacji przed formatem (z samym SP2) style chodziły bardzo dobrze :) Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Bardzo mi na tym zależy. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 12 Lutego 2005 przez SilentMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Może spróbuj inną. Wersja 2.14 działa bez problemu z wszystkimi łatkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Style XP >NIE Uxtheme patch > TAK Szczegóły > temat o sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentMan Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Style XP >NIE Uxtheme patch > TAK Szczegóły > temat o sp2. 1273630[/snapback] Uxtheme patch wskazany w tym temacie pomógł. Dzięki wielkie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...