icek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Jezeli ten temat byl poruszaczny to przepraszam ze powtarzam. A pytanie brzmi jak ( czym ? ) przykleic radiator do GPU i pamieci na karcie graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 i gdzie mogę dostać coolerka na gpu i pamięć ram na karcie graficznej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 i gdzie mogę dostać coolerka na gpu i pamięć ram na karcie graficznej ?nie mam stary radiotor z durona pociety na mniejsze i chce to jakos przykleic tylko nie wiem zabardzo czym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Ale się krępujesz, ja tam kiedyś do Rivy TnT przykleiłem dwa radiatory na pamięci... klejem SuperGlue hihihihi :D Ale na poważnie, to jeśli zależy Ci na gwarancji i żeby radiator nie został wyrwany przy zdejmowaniu razem z pamięciami to lepiej nie rób tak, a jeśli nie, to czemu nie super glue? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Zrobil bym tak tylko sie zastanawiam czy to nie bedzie tak chlodzic jakby tych radiatorow wogule nie bylo :? A moze jakas paste z superglutem zmieszac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Spoko, spoko, tylko sie nie poklej bo 3 sekundy i masz palce sklejone z radiatorem, a wtedy bedziesz miał chłodzenie na rękach, ja już tego doświadczyłem i to bardzo niemiłe uczucie :) :) Pamiętaj, że super glue, najszybciej klei właśnie skóre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Przeciez on zartowal. Super glut działa jak izolator. A poza tym to jak tyc chcesz co kolwiek zmieszac z glutem jak os schie 10 sek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 A dlaczego chcesz dawać dodatkowe radiatory na pamięci? Karta jest niestabilna na standardowych ustawieniach, czy też chcesz zrobić overcklocking ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 A dlaczego chcesz dawać dodatkowe radiatory na pamięci? Karta jest niestabilna na standardowych ustawieniach, czy też chcesz zrobić overcklocking ? Jest stabilna na 125/125 a jak juz dam 125/140 to kolorowe piksele sie pojawiaja no a zawsze te pare klatek wiecej. A podrugie to mi sie nudzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wystarczy kupic klej termoprzewodzacy... dziala jak pasta i w dodatku klei :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Przeciez on zartowal. Super glut działa jak izolator Nie do końca, jeśli da małą kropelke, to zawsze lepsze to niż nic, ale to prawda, tylko czy izolacja będzie miała coś wspólnego z odprowadzaniem ciepła? tego nie wiem, ale pewnie tak Poza tym polecam link: http://www.podkrecanie.sky.pl/artykuly.php?cel=radiat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Takie rzeczy można kupić np. pod: http://www.in4.pl/over/pro/pasty.htm Koszt takiego kleju sprawia jednak, że należy sobie postawić pytanie czy nie lepiej zmienić kartę grafiki (20 zł + koszty wysyłki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Jak nie masz specjalnego kleju, to 4 kropelki super kleju lub innego gluta na rogi chipu, a reszte kostki wysmaruj pasta termoprzewodzaca i bedzie OKi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 przykleic klejem termoprzewodzacy... a coolerek... jakis taki za 20 zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Jezeli ten temat byl poruszaczny to przepraszam ze powtarzam. A pytanie brzmi jak ( czym ? ) przykleic radiator do GPU i pamieci na karcie graficznej.ale chyba nie do tej karty ktora masz w CONFIGU - bo szkoda kasy, zamiast inwestowac w klej, radiatory itp - lepiej wymienic na pelna TNT2 lub moze TNT2 ULTRA - efekt bedzie wiekszy a wydatek podobny no chyba ze QIII chcesz miec 15 klatek zamiast 14 :lol: wtedy mozesz bawic sie z ta TNT2 M64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 za około 80-100 złotych sprzedasz tę kartę powiedzmy na allegro i tymsamym kupisz Rivę TnT2 Pro za około 125 złotych (Ultrę widziałem nawet za 60 złotych na allegro), jeszcze przy odrobinie szcześcia możesz na tym zarobić hihihi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Jeśli już coś kupować, to tylko u 4max'a :) Oto i adresik, jak ktoś nie zna... choć wątpie, ale napisać nie zaszkodzi: http://www.4max.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Hmmmmm w sumie to macie racje chyba sobie poczekam i kupie jakiego dzi forsa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 albo kyro2 co ty na to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 na gpu przyklej tego collerka na paste thermopox , radiatorki na pamiatki na zel, bedziesz mial pewnosc, ze ci nozek nie zewrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 na gpu przyklej tego collerka na paste thermopox , radiatorki na pamiatki na zel, bedziesz mial pewnosc, ze ci nozek nie zewrze. Bruce o jakim zelu mowisz ? Juz raz ktos o nim pisal, ale nie dostalem odpowiedzi co to za jaki zel :? moze tym razem sie dowiem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 a ten żel to nie jest przypadkiem zwykły klej termoprzewodzący o konsystencji żelu... ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 no tak ................... znowu gosc co gadal o zelu zamilkl :? a juz myslalem ze sie cos dowiem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 sorry, zel, to cos w stylu plastroow termoprzewodzacych z tym ze o podwyzszonej termoprzewodnosci. jak ktos z wawy, to moge mu qpic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 To się kupuje na "plastry" czy na objętość ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 sorry, zel, to cos w stylu plastroow termoprzewodzacych z tym ze o podwyzszonej termoprzewodnosci. jak ktos z wawy, to moge mu qpic Qrcze, a komus z poza wawy nie qpilbys ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...