Gość robot Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Witam - czy format xvid i divx to to samo , wiekszosc filmow ma rozszerzenie xvid , czy beda odtwarzane w stacjonarnym dvd z mozliwoscia odtwarzania divxow - i czy trzeba aktualizowac oprogramowanie w stacjonarnych np czy sa rozne wersje divxow itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 To są różne kodeki. Nie każdy stacjonarny poradzi sobie z xvid, chociaż te nowsze już powinny (napewno będzie o tym wspomniane w specyfikacji). Niektóre odtwarzacze umożliwiają aktualizację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 DivX i XviD to rozne kodeki. Wsrod DivX mozna rozroznic rozne wersje (np. 3.x, 4.x, 5.x). Odtwarzacze DVD z opcja DivX czytaja filmy w formacie XviD Oczywiscie dodam, ze nie kazdy film idzie na stacjonarce. Mam kilka takich, co nie dzialaja oraz kilka takich, ktore "rozmywaja sie" podczas odtwarzania. (Grundig Xenaro GDP3300) Pliku video z rozszerzeniem .xvid jeszcze nie widzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 chodzi mi o to ze maja w tytule xvid a rozszerzenie klasycznie avi - pisalem skrotowo . Jak przerobic z xvid na divx w miare szybo i prosto . Czy lepiej aktualizowac oprogramowanie - sprzet firmy xoro czy jakos tak . Aha i zeby nagrac kilka filmow w divx(xvid ) na 1 DVD 4.7 gb wystarczy je nagrac jako zwykle iso i poumieszczac w katalogach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Ja mam KISS`a 450 i nagrywałem normalnie w Nero na DVD. Wrzuciłem 6 filmów w katalogach i bez problemu odtwarzał każdy. Nie wiem jak to jest z innymi odtwarzaczami, ale chyba nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) Witam - czy format xvid i divx to to samo , wiekszosc filmow ma rozszerzenie xvid , czy beda odtwarzane w stacjonarnym dvd z mozliwoscia odtwarzania divxow - i czy trzeba aktualizowac oprogramowanie w stacjonarnych np czy sa rozne wersje divxow itp 1279181[/snapback] śmiesznie to zabrzmi - ale badziewiaste odtwarzacze za 230 zł z Kauflandu (WIWA DivX), czy 260 zł z Tesco (Manta Empror) rewelacyjnie radzą sobie z dekodowaniem wszystkiego (no prawie ;) ) - i poprawnie odtwarzają polskie krzaki w każdym formacie. Natomiast wypasione Philipsy czy Pioneery mają ciągłe problemy z divXami ;) - a jak już divXa odtworzą, to pliku *.txt nie potrafią obsłużyć. Czasem pomaga wymiana firmware'u A jeśli idzie o Xoro - to sprawa podobnie wygląda jak z mantą, Wiwą, bellwoodem. Xoro potrafi odtworzyc prawie wszystko - tylko sofcik trzeba zaktualizować Edytowane 16 Lutego 2005 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 ok dzieki za podpowiedz , zobacze jaki model i zaktualizuje soft do niego i powinno byc ok . A inne pytanie - jak np taki xvid praerobic na format divx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 ok dzieki za podpowiedz , zobacze jaki model i zaktualizuje soft do niego i powinno byc ok . A inne pytanie - jak np taki xvid praerobic na format divx? 1279705[/snapback] Bez problemu VirtualDub-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) ok wszystkie filmy prawie chodza , tylko jedne napisy czyta inne nie . same txt byly i kazde w klatkach z 4 filmow tylko w 2 czyta napisy . Aha te 2 filmy ktore nie dzialja z napisami maja po 2 cd.. moze to tez ma znaczenie Edytowane 16 Lutego 2005 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...