Skocz do zawartości
Snajper_Tango4

Robię stronkę o chłodzeniu: AC, WC, FC..... dołączcie się!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Hi!

Robię stronkę o chłodzeniu: AC, WC, FC i przeróbkach obudów.

Jeśli ktoś z was ma jakieś materiały którye by chciał udostępnić, albo chciałby opisać swoje doświadczenia to niech prześle mi to email'em

Oczywiście autor artykułu bedzie wypisany dużymi literami :lol:

A może ktoś chciałby razem ze mną poprowadzić tę stronkę?

Ma to być poradnik dla tych, którzy pierwszy raz... żeby nie trzeba było 1000 razy tłumaczyć na forum tylko odesłać do stronki.

Oczywiście znajda się tam tez porady i propozycje poprawek dla bardziej zaawansowanych.

Może coś tam jeszcze dorzucę, ale na razie w poczatkowych planach to tyle.

Design stronki możecie obejrzeć: www.freezer.prv.pl

Piszcie: snajper_tango4@interia.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny pomysł, bo tak na prawdę to nie ma takich porządnych polskich serwisów jak choćby www.overclockers.com - Twoja stronka może być pierwszą tak ukierunkowaną :D

Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to z pewnością będzie to często odwiedzana stronka, bo coraz więcej ludzi robi "mody" i rozgląda się za WC a nawet FC :lol:

BTW: Ja właśnie w tym lub następnym tygodniu będę zakładał u siebie WC i jak dorwę od qmpla cyfrówkę, to z przyjemnością się pochwalę...

Powodzenia w realizacji stronki :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, nie dość że na forum o sprzęcie (przerzuciłem teraz na oślą), to jeszcze sie wcinasz i mówisz że chcesz robić konkurencję... Ja wiem, że chcesz sobie prosto znaleźć ekipe, ale na boga nie takim sposobem.

popieram tego pana a strona ciot przebajerowana.... i jakos mi sie nie podoba..... moze ze wzgledu na kolorystyke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ladnie tak pod nosem sie reklamowac jako konkurencja [pewnie poszeisz jaka tam konkurencja :wink: ] ;|

hhyhy co bys zrobil gdybys byl wlascicielem sklepu komputerowego - w danym momencie tlum ludzi chce cos u cie qpic zamowic..

i nagle wchodzi gostek daje ludzia ulotki i mowi "u mnie jest lepiej, chodzcie za mna" ;]

porownanie moze nie do konca trafne aczkolwiek oddajace sedno sprawy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snajper_Tango4 Ty se chyba jaja robisz :!: :!: Cale Menu jeszcze skopiowales ze strony www.osiolek.pl ... a to juz nie ladnie :evil:

Otóż chciałbym wszystkich powiadomić że NIE podkradłem menu z www.osiolek.com !!!

Autor tej strony używał prawdopodobnie tego samego programu co ja a mianowiće Xara Webstyle 3.0 (ma ona kilka szablonów które mozna dowolnie modyfikować)!!!!!

Kurcze, nie dość że na forum o sprzęcie (przerzuciłem teraz na oślą), to jeszcze sie wcinasz i mówisz że chcesz robić konkurencję... Ja wiem, że chcesz sobie prosto znaleźć ekipe, ale na boga nie takim sposobem.

nie ladnie tak pod nosem sie reklamowac jako konkurencja [pewnie poszeisz jaka tam konkurencja ] ;|

hhyhy co bys zrobil gdybys byl wlascicielem sklepu komputerowego - w danym momencie tlum ludzi chce cos u cie qpic zamowic..

i nagle wchodzi gostek daje ludzia ulotki i mowi "u mnie jest lepiej, chodzcie za mna" ;]

Szanowni panowie !!! :)

Proszę mi pokazać gdzie na Tweak jest DOKŁADNA instrukcja jak zrobić AC WC FC itp. taka dla tych "którzy pierwszy raz" ???

Po prostu brakuje mi czegoś takiego na Tweak dlatego postanowiłem zrobić taką stronkę. Jeśli uważacie mnie za konkurencję to miło :D ale żadna ze mnie konkurencja.

Co do tła - właśnie dlatego w news'ach pisze że jestem w trakcie testowania menu... Dzięki za radę co do tła, zmienię na coś innego. Może jakiś zwykły jednolity kolor zamiast faktury ?

Dzięki za słowa uznania...

Nadal zapraszam chętnych do pomocy

Pozdroofka for @LL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego WC, FC......

Mozna by zrobic jakis ilustrowany FAQ do podstawowych spraw

-zmiana napiec wentylatorow

-i takie inne..... ktore ze zdjeciami sa bardziej przystepne dla " prawiczkuw" i wtedy faktycznie mozna by odsylac ludzi ktorzy maja podstawowe problemy" na taki ilustrowany FAQ o kompach.

JESTEM ZA

Tylko prosze mi tu bez przekretuw :P

Strona zrobiona w calosci prze siebie bardziej cieszy niz jakies kopiowanie innych stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego WC, FC......

Mozna by zrobic jakis ilustrowany FAQ do podstawowych spraw

-zmiana napiec wentylatorow

-i takie inne..... ktore ze zdjeciami sa bardziej przystepne dla  " prawiczkuw" i wtedy faktycznie mozna by odsylac ludzi ktorzy maja podstawowe problemy" na taki ilustrowany FAQ o kompach.

JESTEM ZA 

Tylko prosze mi tu bez przekretuw  :P

Strona zrobiona w calosci prze siebie bardziej cieszy niz jakies kopiowanie innych stron.

Patrz wyżej !!!

Co do podstaw to właśnie coś takiego planuję tylko potrzebuje dużo materiałów dlatego ponawiam apel:

Nadsyłajcie co się da :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snajper_Tango4 Ty se chyba jaja robisz :!: :!: Cale Menu jeszcze skopiowales ze strony www.osiolek.pl ... a to juz nie ladnie :evil:

Otóż chciałbym wszystkich powiadomić że NIE podkradłem menu z www.osiolek.com !!!

Autor tej strony używał prawdopodobnie tego samego programu co ja a mianowiće Xara Webstyle 3.0 (ma ona kilka szablonów które mozna dowolnie modyfikować)!!!!!

nie ladnie tak pod nosem sie reklamowac jako konkurencja [pewnie poszeisz jaka tam konkurencja ] ;|

Szanowni panowie !!! :)

Proszę mi pokazać gdzie na Tweak jest DOKŁADNA instrukcja jak zrobić AC WC FC itp. taka dla tych "którzy pierwszy raz" ???

Po prostu brakuje mi czegoś takiego na Tweak dlatego postanowiłem zrobić taką stronkę. Jeśli uważacie mnie za konkurencję to miło :D ale żadna ze mnie konkurencja.

Co do tła - właśnie dlatego w news'ach pisze że jestem w trakcie testowania menu... Dzięki za radę co do tła, zmienię na coś innego. Może jakiś zwykły jednolity kolor zamiast faktury ?

Dzięki za słowa uznania...

Nadal zapraszam chętnych do pomocy

Pozdroofka for @LL

ok... jesli tak to sorry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadsyłajcie co się da :)

Wlasnie dziś dostałem od Mate'a upragnioną paczkę z akcesoriami WC, pożyczyłem cyfrówkę od qmpla i już robię dokumentację zdjęciową :D

Czeka mnie "bizi łikend" i jak to wszystko poskładam, to na pewno się pochwalę i najciekawsze materiały wyślę mailem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm moja opinia: layout raczej sredni.. co do pomysłu: cool! chętnie uzycze fotki swojego WC... kompa do jakiejs galerii czy czegos...

Obiecanki, macanki :(

Jak Mate prosil o fotki WC na stronke Silicon Valley to tez ,"mnostffo ludzi podeslalo (jeden Varrol, tylko :x )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc tak:

- co do nieczytelności tekstu to jak tylko będę mógł zmieniam na

jednolite, jednokolorowe tło

- Mateoosh dostałem artykulik podstawy wykorzystam po przeróbce, a

twoje doświadczenia wrzucę w oryginale

red~XP

Obiecanki, macanki

Jak Mate prosil o fotki WC na stronke Silicon Valley to tez ,"mnostffo ludzi podeslalo (jeden Varrol, tylko  )

Jak mi ktoś coś przyśle to fajnie jak nie to trudno, jak ktos mówi że przyśle to ok, ale ja nikogo nie zobowiązuję - to jest dobrowolne

Podkreślam że to co jest teraz pod www.freezer.prv.pl to jest stronka testowa - więc dzięki za wszelkie słowa krtyki i porady - musze jeszcze dopracowac parę rzeczy.

Całość ruszy za jakieś max 2 tygodnie

bLaSter

Hmmm moja opinia: layout raczej sredni.. co do pomysłu: cool! chętnie uzycze fotki swojego WC... kompa do jakiejs galerii czy czegos...

Nie zależy mi na jakimś kosmicznym czy super bajeranckim design'ie - to ma być poradnik, a zdjęcia bardzo się przydadzą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc tak:

- co do nieczytelności tekstu to jak tylko będę mógł zmieniam na 

jednolite, jednokolorowe tło

- Mateoosh dostałem artykulik podstawy wykorzystam po przeróbce, a 

twoje doświadczenia wrzucę w oryginale

red~XP

Obiecanki, macanki

Jak Mate prosil o fotki WC na stronke Silicon Valley to tez ,"mnostffo ludzi podeslalo (jeden Varrol, tylko  )

Jak mi ktoś coś przyśle to fajnie jak nie to trudno, jak ktos mówi że przyśle to ok, ale ja nikogo nie zobowiązuję - to jest dobrowolne

Podkreślam że to co jest teraz pod www.freezer.prv.pl to jest stronka testowa - więc dzięki za wszelkie słowa krtyki i porady - musze jeszcze dopracowac parę rzeczy.

Całość ruszy za jakieś max 2 tygodnie

bLaSter

Nie zależy mi na jakimś kosmicznym czy super bajeranckim design'ie - to ma być poradnik, a zdjęcia bardzo się przydadzą :)

Narazie (dzis) to moge Ci wyslac jak to wyglada zmontowane... rozmontowywal bede dopiero w niedziele i wtedy czesci zaprezentuje... A co do tego czy to dam... hmmm wiesz Reed... dla mnie to nie problem bo mam cyfrowke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba cos zobacz na www.dioda.prv.pl, moze cos pomoge...

Pozdrawiam Robert :D

Pytanie:

1. Czego miałbym potrzebować ?

2. A w czym mozesz pomóc ?

Jeśli masz zdjęcia albo chcesz napisać artykuł to bardzo chętnie

Pozdroofka

Snajp >-,----'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o WC to moge coś o tym pomieszczeniu powiedzieć bo często rana je odwiedzam... :lol:

A tak serio to pomysł miałeś dobry ale musisz jeszcZe troche popracować nad ta stronką... i wogule ten baner...jak to wygląda.... :o

Z rana to chyba kazdy zwiedza WC :lol:

A co do wyglądu to patrz wcześniejsze posty

BTW grafikiem to ja nie jestem - zalezy mi na treści

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi