Skocz do zawartości
Memphis

Jednak żyje :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu wydawało mi się, ze spaliłem dźwiękówke (SoundBLaster Live ! 1024). Podkręciłem mojego celka, trochę pochcodziła, potem przeinastalowałem windows i przy instalacji sterowników ( a dokładnie w punkcie SB16 Emulation) - nibieski ekran. Potem nie dało się w ogóle windy odpalić póki karta byłą w slocie. Myślałem że spaliłem. Wczoraj dałem koledze do przetestowania - u nie go działa. U mnie dalej nie. teraz pytanie - co zrobić z tą kartą ? Ma 1,5 roku. Jeżeli opchnąć, to za ile ? A jak klientowi nie bedzie działać ? Mogę też ja zamienić na Sound Blastera 128. Opłaca sie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu wydawało mi się, ze spaliłem dźwiękówke (SoundBLaster Live ! 1024). Podkręciłem mojego celka, trochę pochcodziła, potem przeinastalowałem windows i przy instalacji sterowników ( a dokładnie w punkcie SB16 Emulation) - nibieski ekran. Potem nie dało się w ogóle windy odpalić póki karta byłą w slocie. Myślałem że spaliłem. Wczoraj dałem koledze do przetestowania - u nie go działa. U mnie dalej nie. teraz pytanie - co zrobić z tą kartą ? Ma 1,5 roku. Jeżeli opchnąć, to za ile ? A jak klientowi nie bedzie działać ? Mogę też ja zamienić na Sound Blastera 128. Opłaca sie ?

Wsadź kartę do innego slotu. U mnie było to samo jak mi zalało płytę głowną (przeciek z WC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, naprawiłem :lol: . Wyłem już nieźle wkur..., nie wiedziałem co robic. Wszedłem do biosu. Przeglądałem różne opcje. Zobaczyłem UDMA 66 Kontroller. Wyłączyłem, bo i tak nei używam - tak przy okzji. odnośnie karty nic nie znalazłem. Walę restart. Loguję się, juz myślałem, że znowu stara śpiewka ze znalezieniem nowego sprzętu i bluescreeny, a tu znajomy grzmot i DZIAŁA. 8O :D . jak to wytłumaczyć ? Może poszło o te przerywania, czy jak to się tam nazywa ? Tylkociekawe czemu wcześniej było ok. A UDMA 66 i tak nei używam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...