Memphis Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jakiś czas temu wydawało mi się, ze spaliłem dźwiękówke (SoundBLaster Live ! 1024). Podkręciłem mojego celka, trochę pochcodziła, potem przeinastalowałem windows i przy instalacji sterowników ( a dokładnie w punkcie SB16 Emulation) - nibieski ekran. Potem nie dało się w ogóle windy odpalić póki karta byłą w slocie. Myślałem że spaliłem. Wczoraj dałem koledze do przetestowania - u nie go działa. U mnie dalej nie. teraz pytanie - co zrobić z tą kartą ? Ma 1,5 roku. Jeżeli opchnąć, to za ile ? A jak klientowi nie bedzie działać ? Mogę też ja zamienić na Sound Blastera 128. Opłaca sie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A próbowałeś w inny slot PCI pakować? Co do sb128 - lepsze to niż nie mieć dźwięku, ale 8 cudu świata sie nie spodziewaj :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 ja bym odkręcił procka, przeinstalował winde i zainstalował stery od nowa. może się okazać, że u Ciebie też pójdzie... Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 wkładałem w 3 różne sloty, a od tamtej pory windę przinstalowywałem 2 razy. Nie wiem o co chodzi. Pierwszy raz tak mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jakiś czas temu wydawało mi się, ze spaliłem dźwiękówke (SoundBLaster Live ! 1024). Podkręciłem mojego celka, trochę pochcodziła, potem przeinastalowałem windows i przy instalacji sterowników ( a dokładnie w punkcie SB16 Emulation) - nibieski ekran. Potem nie dało się w ogóle windy odpalić póki karta byłą w slocie. Myślałem że spaliłem. Wczoraj dałem koledze do przetestowania - u nie go działa. U mnie dalej nie. teraz pytanie - co zrobić z tą kartą ? Ma 1,5 roku. Jeżeli opchnąć, to za ile ? A jak klientowi nie bedzie działać ? Mogę też ja zamienić na Sound Blastera 128. Opłaca sie ? Wsadź kartę do innego slotu. U mnie było to samo jak mi zalało płytę głowną (przeciek z WC). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 chodzi o to, żeby zrobić instalkę na niepodkręconym procku. tak robiłeś? Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Tak, procka mam już odkręconego od jakiegoś czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Mysle ze karta sie poprostu na Ciebie obrazila i odmowile wspolpracy :wink: A tak na powaznie to mysle ze to "zlosliwos przedmiotow martwych" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 a masz cos innego niz muzyczna w pci ad 2 sb 128 jest cholernie slaby uszy Cie beda bolec ( w porownaniu do LIVE!'a) jak moj sie spalil dostalem na podmiane wlasnie 128 i sie mordowalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Na PCI mam jeszze tylko Modem. A w razie gdybym chciał ja sprzedć, to ile mogę za nią wołać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 a modem chodzi w kazdym PCI ???? jezeli tak to moze karta zdeka zle wlozona przeczysc styki i wnetrze gnaizda LIVe'y czasem tak maja ze sie jedza u kolegi bylo tak ze musial rozgiac sledzia na prosto i dopiero wlozyl dobrze karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Na PCI mam jeszze tylko Modem. A w razie gdybym chciał ja sprzedć, to ile mogę za nią wołać ? Zobacz ceny na Allegro. Myślę, że weźmiesz ok 50zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Ja miałem blu screeny kiedys po zmianie procka pomogły nowsze drivery :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 qrde swoja wies :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Heh, naprawiłem :lol: . Wyłem już nieźle wkur..., nie wiedziałem co robic. Wszedłem do biosu. Przeglądałem różne opcje. Zobaczyłem UDMA 66 Kontroller. Wyłączyłem, bo i tak nei używam - tak przy okzji. odnośnie karty nic nie znalazłem. Walę restart. Loguję się, juz myślałem, że znowu stara śpiewka ze znalezieniem nowego sprzętu i bluescreeny, a tu znajomy grzmot i DZIAŁA. 8O :D . jak to wytłumaczyć ? Może poszło o te przerywania, czy jak to się tam nazywa ? Tylkociekawe czemu wcześniej było ok. A UDMA 66 i tak nei używam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Mysle ze karta sie poprostu na Ciebie obrazila i odmowile wspolpracy :wink: A tak na powaznie to mysle ze to "zlosliwos przedmiotow martwych" :) To jest myśl. Tak tez sie stalo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...