kris1111 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Kupiłem komputer compaq ( pII 350 ) potrzebuje sterowniki do płyty a nie wiem jaka to jest płyta bo nigdzie nie pisze jest tylko nazwa compaq Na układzie na płycie pisze COMPAQ INTEL AGP SET FW 82443BX F840VB27 SL2T5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Do rozpoznania modelu plyty to polecam program Everest Home Edition. Do tego: Google i drivery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) twój chipset to 440bx STERY TUTAJ I TU pozdr. Edytowane 17 Lutego 2005 przez mongothealien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbal Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) mam problem z podobnym compaqiem, nigdy w takich sprzętach nie grzebałem, a ktoś prosił żebym go przywrócił do życia ponieważ pewnego dnia nie odpalił sie system (ma 98) i wyskakuje komunikat, że dyst jest nieprawidłowy włóż inny, mieli wszystkie napędy i d.pa., komunikat o dysku jest w języku polskim i nie jest to komunikat systemu, Czy w takich maszynach dostęp do biosu jest ograniczony albo zablokowany ? Jak przywrócic go do życia ?, twardego przekładałem do innego kompa i wygladał normalnie, Edytowane 22 Lutego 2005 przez Qbal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Starsze komputery Compaqa miały dosyć pokręconą obsługę BIOS'u. Na nowym sprzęcie Compaq instalował oprogramowanie obsługujące BIOS na specjalnej partycji na twardzielu. Odpalało się to poprzez przyciśnięcie F10 w trakcie boot'owania komputera. Jeżeli takiej partycji nie ma, to należy sciągnąć ze strony HP oprogramowanie do tworzenia dyskietek diagnostycznych. Po utworzeniu dyskietek są dwie metody posługiwania się takim oprogramowaniem. Można odpalać obsługę BIOS'u bezpośrednio z dyskietek (trwa to niemiłosiernie długo i wymaga wachlowania dyskietkami w tę i spowrotem) lub utworzenie partycji diagnostycznej na twardzielu. Zestaw dyskietek to umożliwia. Tylko uwaga. Oprogramowanie diagnostyczne musi być dedykowane do konkretnego modelu Compaqa. Te od innych modeli nie będą działać. Tu masz link do driverów z lini DeskPro Compaq'a: Linia DeskPro A tu masz link do konkretnego oprogramowania diagnostycznego dla modelu Deskpro EN Series P550: Computer Setup/VP and PC Diagnostics Do innych modeli będą się nazywać podobnie. Sprawdż tylko, czy dany zestaw pasuje do twojego kompa. Na dole masz wypisane obsługiwane modele. Edytowane 23 Lutego 2005 przez Sikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...