dylu_pl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Witam! problem z zawiechami czesto sie pojawia ale ja nie znalazlem odpowiednika mojego problemu Otoz: Robie cos przegladam strony slucham Winamp'a i nagle zawiesza sie komp i ani nie rusze kursorem, klawiatura i reszta tez nie drgnie tylko zostaje twardy reset Czasem przed tym ekran mignie na czarno Zdarzaja sie tez Blue Screeny i krzyczy o pliki win32k.sys SYMIDS.SYS ntoskrnl.exe - ten najczesciej dump_scsiport.sys Procek grzeje sie max do 56 stopni w duzym stresie pojawia sie jeszcze komunikat Probably caused by : Unknown_Image Problem wystepuje tylko wtedy gdy przegladam strony www w grach nie istnieje Prosze o rady System to XP professional ------------------------------------ Athlon 3000 XP, DDR 512 x1, 80 gb WD, GF 5500FX 256 TV out, Chief 360 202, SB live 5.1 OEM, Gigabyte 7VT600P, Pentagram AluCu Edytowane 27 Lutego 2005 przez dylu_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) pokombinuj ze sterami do grafiki. Moj szwagier mial to samo a ma gf fx5500. Wieszal sie w przerznych sytuacjach. Raz w grach raz ogladajac film a raz jak jeszcze nie zdazyl sie windows odpalic:d. Manialem rzezbilem i wkoncu przestalo sie wieszac. Zmiana sterow pomogla. Edytowane 17 Lutego 2005 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Spróbuj w BIOSie wyłączyć Fast Write dla AGP Albo poprzez CTRL-F1 czy jak to tam odpal zaawansowane funkcje BIOS i zobacz czy jest gdzieś opcja 1T Command => wyłącz to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylu_pl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 males66 a pamietasz moze skad wytrzasnoles te sterowniki ze strony czy jakies inne zrodlo? Na plycie sa sterowniki dla 54 , 56 i serii 6.. nie ma stricte fx 5500 ja instalowelem z serii obydwoch ale roznicy nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Dlatego poszukaj w BIOSie... A sterowniki to później... Normalne 56 czy 6X powinny chodzić poprawnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 a komp nie kręcony ? jaki zasilacz ? << to bardzo ważne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylu_pl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Komp nie jest krecony a zasilacz to chieftec 360W 202 - ale to nie jest wina zasilacza z tego co mi sie wydaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Sprawdziłeś te ustawienia w BIOSie?? Jak nie sprawdzisz, to nie będziesz wiedział... Masz 512kę RAM => to może być 1T Command... Masz FX5x00 to może być Fast Write... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylu_pl Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Tak przestawialem w BIOS'ie problem blue screenow jak narazie zniknal (czy jest wlaczany FastWrite czy nie) ale migniecia ekranu sa dalej. Mam takie pytanie o co dokladnie chodzi z tym 1T Command... jak ma byc poprawnie ustawione??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Niektóre kosci Ramu do poprawnej pracy wymagają Command Rate = 2T. Ale to by wyszło na teście pamięci np. memtestem. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 A wcale w Memteście wyjść nie musi => ja miałem ten problem i tydzień się męczyłem, bo memtesty nic nie wykrywały... Tylko Prime95 się wywalał... A to była jednak pamięć i musiałem bios'a na CPC OFF (1T Command Disable/2T ON) wziąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylu_pl Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 wylaczenie FastWrite nie pomoglo bo niedawno znowu niebieski mi sie pojawil :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylu_pl Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 a czy to mozliwe zaby przyczyna bledu byl antyvir Symantec???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...