Grzechu Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 "bezmyślny kopiowacz" hmm :blink: niezbyt mi sie to podoba, ale w pewnym sensie racja - nie zrobiłem nic rewolucyjnego z jednego tylko względu: nie mam maszyn. To mój jedyny problem bo pomysłów mam kupę. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 no.... wiesz.... trochę tak i trochę nie - więcej na nie bo Twoja wersja nie jest identyczna ani technicznie ani stylowo. Styl Twój ma swą oryginalność ale ja też patrzę na Twój całokształt pracy - i leję na to czy ktoś wcześniej coś podobnego zrobił czy nie bo Twoje prace reprezentują naprawdę wysoki poziom i zawsze wnoszą coś nowego... detale czy choćby drobne zmiany nie wynikające z braku umiejętności a z Twojej woli.... trochę się zbulwersowałem na post porównujący Storma i wyczyn misia.... no sorry.. ale to już przegięcie - jako jety kawałki wkładów do długopisu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 To chyba do mnie było, że porównałem te dwa bloczki. OT: Po pierwsze dostałem od Allena z overclockers.pl namiar do Ciebie, że miałeś przetestować bloki typu Homemade. I w tym mojego, Cascade którego kupiłem od Misiu15go pisałem do Ciebie na, gg ale Ty to zignorowałeś. Ja się nie będę narzucał. Zdecydowałem się wam go udostępnić, bo widziałem jak namawialiście w poście od Misiu15go na jego udostępnienie. Za to, że wam go nie dał mocno go najeżdżaliście. No, ale nie ważne. Druga sprawa. Dlaczego nie mogę porównywać jego bloczku przecież on włożył w niego tyle samo pracy zbudował go sam od podstaw i jak tylko złoże WC do kupy opublikuje wyniki jego bloku. A tak się składa, że posiadam w domu jeszcze blok Crystal C3, z którym go porównam. Jeśli chodzi o drugą sprawę. To tak coś widzę że masz problemy z czytaniem. Grzechu opisał w swoim topiku napisał cytuje: „Odrazu powiem, że TOPy były robione na frezarce CNC, a w dodatku są kupione od mojego kumpla, który kiedyś chciał zająć się robieniem bloczków, ale skończyło sie na topach :? Więc korzystając z okazji odkupiłem od niego te TOPy.” Czyli zrobił tylko podstawkę miedzianą. Bez urazy Grzechu twój bloczek mi się bardzo podoba jest o wiele estetyczniejszy od mojego zrobionego od Misiu15go. Ale Misiu15go zrobił całego sam. I tak się zastanawiam taki z Ciebie mądrala ciekaw jestem jaki Ty bloczek byś wyrzeźbił :lol: I jak jesteś taki bogaty to kupuj sobie BI i zamawiaj bloczki z stanów po 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Panowie trzymajcie sie chociaz troche temat.. ;] Nie chce zamykac kolejnego tematu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 sorki za spam, ale czuje sie ignorowany... zna moze ktos wszystkie wymiary bloczkow storm ? ja nie moge sie doszukac za pomoca google.pl :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Przykro mi ale nie znam i nawet nie spotkałem się z osobą która by znała te "magiczne" wymiary :( dawno temu jednak się natchnąłem na topic na zagranicznym forum gdzie Cathar prezentował Cascade - tam podawał szerokość jetów i cupów oraz dno.... ale więcej chyba nic... ale kompletnie nie pamiętam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) hmm... o to mi chodzi. tylko, ze mi potrzeben sa wymiary cupow, jetow i pinow sorm'a, a nie cascade. :) reszte to sam wymysle, dla moich wlasnych potrzeb. Edytowane 22 Lutego 2005 przez abnormal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 To chyba do mnie było, że porównałem te dwa bloczki. OT: Po pierwsze dostałem od Allena z overclockers.pl namiar do Ciebie, że miałeś przetestować bloki typu Homemade. I w tym mojego, Cascade którego kupiłem od Misiu15go pisałem do Ciebie na, gg ale Ty to zignorowałeś. Ja się nie będę narzucał. 1290466[/snapback] No.... wysłałem do ciebie na priva i nic :( a co do tego że się odzywałeś... Hmm możliwe że mnie nie było przy kompie albo był wyłączony... ale nie przypominam sobie :( coś mówiłeś że chciałbyś wystawić aukcję z tym blokiem jako swego rodzaju umowa - tam mi mówił Allen.... ja w każdym razie czekam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 [OT] Bo nie którzy są po prostu zbyt leniwi, mają dwie lewe ręce, nie mają zamiłowania do DIY... i wolą kupić gotowe... ;) A na tweaku jest jednak duża częśc osób, która kocha homemade, uwielbia zrobić wszystko sama... poświęcić się temu... a potem mieć super bude i satysfakcje... I właśnie te osoby chcą poradzić dobrze co i jak można tanio kupić, przerobić i mieć coś ala chief za 400zł... ;) Co do biedy... racja... ale jakby się ktoś uparł sprzeda grafe, albo co ma innego... i nazbiera kase na storma... pytanie tylko po co... bo prawda jest taka, zę różnica do ~ 3C nie zrobie różnicy w oc proca... 10C to już coś... [/OT] 1286981[/snapback] dwie lewe ręce to być moze mają ci którzy nie potrafią zarobić dośc zeby sobie na taki blok pozwolić - nie uważasz, ze to jest róznie dobre tłumaczenie jak twoje? :) mnie się nie opłaca samemu robić bloku i bo w tym czasie który musaiałbym poświęcić na jego zrobienie a takze na skręcenie narzędzi i maszyn - jestem w stanie zarobić 5x wiecej - wiec kupno bloku to dla mnie czysty interes :) i nie wydaje mi się zebym miałdwie lewe rece tylko dlatego, że nie zamierzam marnować czasu i pieniędzy :) a wolny czas wolę poświecic na własne zainteresowania i pasje a nie na struganie w miedzi :) nie wydaje mi się by chief z 400 PLN to było coś co można by nazwać cudownym designem lub wzorcem dobrego smaku :) a co do biedy :) to każdy ma to co sobie potrafi zapewnić :) a podobno bieda wynika poprostu z głupoty - no chyba, że ktoś wierzy w spiskowa teorię dziejów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) Nawet jak ktoś nie jest biedny... to może oszczędzać kase... jak bym "srał" kasą to ok... storm mój... W tych czasach to nawet mądrzy mają problemy z pracą... no chyba, że zaprzeczysz i powiesz, że w każdym miejscu znajdziesz fajną i dobrze płatną prace... albo napiszesz, że trzeba próbować i piąć się po szczeblach itd... racja... A tak się składa, ze takie "struganie" to pasja wielu ludzi... i nie tylko w miedzi... Ja nie pisze, że chief za 400 jest super.. pisze, że można zrobić coś lepszyego z budy za 20zł... PS. Ja się nie tłumacze... ja tylko tłumacze innym... jak to jest jak ktoś kocha DIY... ale widze, że co poniektórzy nie potrafią tego zrozumieć i myślą, żę wg mnie jak ktoś kupuje gotowe to ma lewe ręce... nie sugerujcie się nagłówkiem... poczytajcie także reszte... a pozatym czasami zobacz na emoty... A pozatym post był centralnie skierowany do misya, który pisał, że nie rozumie czemy mu wszyscy polecają jakieś stare co można przerobić.. ;) Edytowane 24 Lutego 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Nawet jak ktoś nie jest biedny... to może oszczędzać kase... jak bym "srał" kasą to ok... storm mój... W tych czasach to nawet mądrzy mają problemy z pracą... no chyba, że zaprzeczysz i powiesz, że w każdym miejscu znajdziesz fajną i dobrze płatną prace... albo napiszesz, że trzeba próbować i piąć się po szczeblach itd... racja... A tak się składa, ze takie "struganie" to pasja wielu ludzi... i nie tylko w miedzi... Ja nie pisze, że chief za 400 jest super.. pisze, że można zrobić coś lepszyego z budy za 20zł... PS. Ja się nie tłumacze... ja tylko tłumacze innym... jak to jest jak ktoś kocha DIY... ale widze, że co poniektórzy nie potrafią tego zrozumieć i myślą, żę wg mnie jak ktoś kupuje gotowe to ma lewe ręce... nie sugerujcie się nagłówkiem... poczytajcie także reszte... a pozatym czasami zobacz na emoty... A pozatym post był centralnie skierowany do misya, który pisał, że nie rozumie czemy mu wszyscy polecają jakieś stare co można przerobić.. ;) 1. Mogło by być bolesne, zwłaszcza co większymi monetami :D, a tak poważnie, to jak już mówimy o pasji, to sam wiesz, że jak coś się spodoba, to ani koszt ani dostępność nie stanowią przeszkody. Jak ktoś się zachwyci a nie ma kasy, to będzie miesiącami na tego storma zbierał, czy na cokolwiek innego. 2. Zgadza się, ale jak ktoś jest miłośnikiem np. szydełkowania a chciałby mieć kompa z wodą to też musi sam rzeźbić w miedzi? 3. A maluch po tuningu będzie lepszy niż fabryczny VW - raczej wątpie, ale nie mówię niemożliwe, niektórzy mają talent i ręce które czynią cuda. Tyle że dla jednych celem jest jazda a dla drugich modyfikacje same w sobie. 4. heh, dla niektórych DIY to nie pasja, to religia. I nie zatrzymają się, dopóki nie nawrócą wszystkich dookoła - stąd nie dziw się że "nawracani" się buntują. 5. Ja też nie rozumiem - ale rozumiem tych co mają potrzebę przerabiania - po prostu, nie każdy lubi dłubać w tym samym. Szkoda tylko, że tyle energii jest tracone na wzajemne obrażanie się i próbę zmieniania upodobań innych. ps. może by zmienić temat wątku? bo już dawno dyskusja przestała dotyczyć Storm'a ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 hm :) ale naprawdę zrozumcie ludzie - że ja nie dyskredytuje wcale ludzi dla których przeróżny modding i własnoręczne robienie sprzętu komputerowego to pasje i przyjemnośc :) właściwie to nawet wam zazdroszczę bo sam tyle nie umiem ... tzn. niby wiem jak co zrobić ale mam "obniżoną sprawnośc manualną rąk" - i jak zaczynam robićnp. blok wodny to mi wychodzi solniczka :) to podobno ma zwiazek z jakimś niedotlenieniem okołoporodowym i delikatnym uszkodzeniem jakichś nerwów :) dlatego wolę poświęcać czas na to co umiem, co lubię i co daje mi satysfakcje :) na coś co robię dobrze a nie tylko od biedy :) po prostu jestem perfekcjonistą i nie zniósłbym jeśli to co zrobiłem wyglądałoby albo działało nie tak jak trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 hmmm.... tak sobie czytam i czytam tego posta i nie chcę się mądrzyć, ale widzę panowie, że nie rozumiecie idei DIY (przynajmniej w tej wersji, która krąży w świecie audio) i mylicie ją z ideą SZROT-IT-YOURSELF. niestety wiele, nawet bardzo wiele konstrukcji DIY przerasta kosztami podobne konstrukcje seryjne (dlatego że ewentualne podzespoły, z których niestety nie da się zrezygnować, kupujemy w cenach detalicznych a nie hurtowych oraz ze wzg. na wkład robocizny - ja to na przykład liczę), a to oczym wy tu mówicie to jest kupowanie złomu, próbowanie czegoś z tym zrobić, poklecić, pokleić, zapchać dziury czym się da itd. poza tym w DIY chodzi również o fun i satysfakcję, że potrafi się zrobić coś na WYSOKIM poziomie własnymi siłami a żeby nie było totalnie off-topic to napiszę jeszcze, że STORM powstawał dość długo, jego narodziny są efektem długotrwałej pracy twórczej oraz badań, które wykonał jego producent i pewnie, że można zrobić coś podobnie wyglądającego, podobnie działającego, o zbliżonej wydajności, ale ta WYSOKA CENA jest właśnie podyktowana tymi marnymi 5'C!!! jak nie chcesz mieć 5C mniej to kupujesz X2P czy coś tam innego w tym zakresie wydajności a jak chcesz to wydajesz kupę kasy i kupujesz sobie Storma - to jest po prostu HI-END!!! tak samo jak chcesz mieć procesor o za...bistej wydajności to kupujesz FX-55 a nie XP-M 2500 - myślę że akurat w świecie komputerów nie posunęło się to jeszcze do takich absurdalnych granic jak w świecie audio, gdzie są konstrukcje pełnych systemów za 0,5 mln$ do dużego pokoju do czego zmierzam - nie rozumiem po prostu skąd ta bezsensowna krytyka: za drogo, chu...owy, można taniej, bez sensu!!! Nie komentować k...wa bez sensu żeby se posta nabić tylko napisać coś z sensem ja p...dolę. no!!! poniosło mnie trochę i przepraszam jeśli kogoś uraziłem - zapewniam że było to niezamierzone - zreszta pisałem ogólnie o zajwisku a nie o osobach, także proszę nie traktować tego posta perssonalnie :) pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 heheh... ladne cacko :) ale w sumie jak oni wymyslili ze to bedzie tak dobrze dzialac hehe :) kopiowac nie warto bo tzreba by to zrobic idealnie a nikt nie ma maszyn na jakich oni to obarbiaja... obudowa itp. musiala by byc idealnie odwzorowana... niestety za duzo jak na moj budrzet :) ja typuje w bloczkahc za 100 zł ... w razie w rabnie mi cos taniego a niehc takie cos rozwale to 4 baski w plecy :) ogolnie ok Kynek zrobi jego test bedziemy widziec co to potrafi :) aha odnosnie wygladu mis pikenosci to to nie jest pzrydalby sie ladny top z plexy i podswietlenie wtey to byl by hit no i cena tez by zabila :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 hmmm.... tak sobie czytam i czytam tego posta i nie chcę się mądrzyć, ale widzę panowie, że nie rozumiecie idei DIY (przynajmniej w tej wersji, która krąży w świecie audio) i mylicie ją z ideą SZROT-IT-YOURSELF. niestety wiele, nawet bardzo wiele konstrukcji DIY przerasta kosztami podobne konstrukcje seryjne (dlatego że ewentualne podzespoły, z których niestety nie da się zrezygnować, kupujemy w cenach detalicznych a nie hurtowych oraz ze wzg. na wkład robocizny - ja to na przykład liczę), a to oczym wy tu mówicie to jest kupowanie złomu, próbowanie czegoś z tym zrobić, poklecić, pokleić, zapchać dziury czym się da itd. poza tym w DIY chodzi również o fun i satysfakcję, że potrafi się zrobić coś na WYSOKIM poziomie własnymi siłami a żeby nie było totalnie off-topic to napiszę jeszcze, że STORM powstawał dość długo, jego narodziny są efektem długotrwałej pracy twórczej oraz badań, które wykonał jego producent i pewnie, że można zrobić coś podobnie wyglądającego, podobnie działającego, o zbliżonej wydajności, ale ta WYSOKA CENA jest właśnie podyktowana tymi marnymi 5'C!!! jak nie chcesz mieć 5C mniej to kupujesz X2P czy coś tam innego w tym zakresie wydajności a jak chcesz to wydajesz kupę kasy i kupujesz sobie Storma - to jest po prostu HI-END!!! tak samo jak chcesz mieć procesor o za...bistej wydajności to kupujesz FX-55 a nie XP-M 2500 - myślę że akurat w świecie komputerów nie posunęło się to jeszcze do takich absurdalnych granic jak w świecie audio, gdzie są konstrukcje pełnych systemów za 0,5 mln$ do dużego pokoju do czego zmierzam - nie rozumiem po prostu skąd ta bezsensowna krytyka: za drogo, chu...owy, można taniej, bez sensu!!! Nie komentować k...wa bez sensu żeby se posta nabić tylko napisać coś z sensem ja p...dolę. no!!! poniosło mnie trochę i przepraszam jeśli kogoś uraziłem - zapewniam że było to niezamierzone - zreszta pisałem ogólnie o zajwisku a nie o osobach, także proszę nie traktować tego posta perssonalnie :) pozdrawiam wszystkich 1353121[/snapback] Ale o co Ci właściwie chodzi? Storm jest poprostu drogi (a że przy tym brzydki to już inna sprawa). Trudno się dziwić komentarzom że bez sensu bo weźmy taki test KLIK gdzie G4 gdzie wygrywa raptem o 0.5*C z blokiem Swiftech MCW6000-A który kosztuje trzy razy taniej i o 2~3*C z całą resztą stawki (5*C to może jak sobie go z blokiem CPC porównasz). WC to raczej rozwiązanie dzięki któremu osiaga się ciszę i spokój w połączeniu z rozsądnym OC a nie system do bicia rekordów. Do wyciskania jakichś super temperatur służy FC i tutaj raczej szukał bym high-endowych rozwiązań. Mimo wszystko trzeba przyznać że G4 to najbardziej wydajny blok i jeżeli dla kogoś ważne są te 0.5*~3*C i nie szkoda mu kasy to czemu by nie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 przaprtaszam pyjcieliu Cię nieZmiernie, ale disiaj jestem po ciężkich chrzcianch mego siostrzeńca, wiec nie bardzo jestem w stanie nawiązać dialog. ale głównie chodiło mi o to, żeby nie komentować bez wsensu cudzych postów i robić komus zwały, że wqysypał się z czymś bez sensu... bo wielu xz nas poszukluje bezkomprompisowo wydajnsości i jest w stanie przez 2 lata odkładać na blkok o bezkompromisowej wydajk ości także pleeeeeeeeasaaaaaaaaaaaaaaeseeeeeeeeeeee nie róbcie nam zwałyy starm prykom, co jużź mają rodziny dobrą pracę i chccą udownić sobie i światu że mają rqację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pzzzzzzzzzzzdrzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz alll zwłaszcza wszystki,m tym co gbrali w diablo w czasach kiedy internt był mitem :D po kil;kunastu kolkejkavch ciężkiego ibimbru pisze,. myrddin669 troche -ero- tr0poche-satan- myrddin669 kocham was wszysytkich zxA TO że próbujecie zrobić więcej niżź ustawa przewidujre :D pzdrzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Nie ma to jak chrzciny pęłną gębą :D Jasne... jak ktoś chce tak zrobi... wkońcu raz człowiek ma wolną wole, dwa żyjemy w wolnym kraju ;) Jednak nielogicznym zachowaniem jest kupowanie storma i mieć o 3*C mniej... lepiej jeszcze dozbierać i kupić FC/FWC i mieć to 40*C mniej :D PS. Co do DIY audio.... u nas głównie robisz sam audio... ponieważ można zrobić dobrze... taniej niż kupne... i dotego ta satysfakcja :) Przykład... (badaj sig) sam sub... Deski za 15zł, klej, fornir, terminal, br, gąbka, śruby... 27-150 za 55zł... i wpizduuu robocizny :) Nie jest to super sprzęt... ale za tą cene nie kupisz nawet podobnego... Co do monitorków... tutaj za przykład niech posłuży zwrotka... nie kupujesz uniwersalnej janbo... tylko robisz liczą ną best pod te głośniki... czyli leeepsza... mnie jedna zwrotka wyniosła 30zł... cewki rdzeniowe, kondy mkt... tutaj się nie oszczędza... więc w DIY audio można mieć taniej i lepiej :) Edytowane 28 Marca 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Tylko widzisz Swider FC wiaze sie z takimi rzeczami jak izolacja przed skraplaniem, teraz juz zupelny brak mobilnosci, duze zuzycie energii, nie wiem jak z glosnoscia ale chyba gorzej niz w WC. Ja osobiscie na FC ochoty nie mam wystarczy mi WC. Moze za jakis czas zmienie zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Wiem o tym... ale... obadaj http://mcs.pc.pl/sklep.php?kat=Prometeia Można zintegrować z budą i komp jest mobilny :D Waże troche, ale co ;] PS... a jak ktoś myśli o FC/FWC to chyba nie mysli, żę będzie se kompa byle gdzie nosił :) Ciche... pogadaj z Ravenem jakie można ciche kompresorki dorwac... więc FC może być również ciche ;) PS2. turtles5 pochwal się jak tam storm :> Jakie tempy... ile MHz uzyskałeś :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Storm lezy na polce niestety. Uklad jest zasyfiony i trzeba go oczyscic, a nie bede w swieta robil rodzinie z mieszkania laboratorium hydraulika. Poza tym kompa musze/chce miec sprawnego, a tymczasowo nie mam chlodzenia na NB (czemu to byc moze poczytacie sobie, ale w osobnym watku). A jak rozbiore uklad to jest spora szansa ze pompka pojdzie na gwarancje. Takze sobie jeszcze na polce polezy. Pytanie - czemu zatem kupilem teraz Storma a nie za jakis czas? Poniewaz jakbym teraz nie kupil to nie wiadomo kiedy blok bylby ponownie dostepny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Test bloku wodnego Storm G4, na który wiele osób zainteresowanych wydajnością Storma G4 czekało, już online! - Test bloku wodnego Storm G4, suplement recenzji wcześniejszych bloków, test wykonany na identycznej procedurze i konfiguracji testowej do już testowanych bloków wodnych. Miłej lektury! :) Edytowane 29 Marca 2005 przez Allen3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wyniki mnie zaskoczyły - negatywnie 2C lepiej od Ureial 2 to żadna rewelacja IMHO Wiadomo co test to inne wyniki, ale np. wg Jet-PC.com Uriel 2 jest gorszy od X3M'a o niecałe 4C. Ale mówie - co test to inne wyniki - wiadomo dla czego. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Z tego co widać, każdy ma swoją procedurę testową, są one niby zbliżone, ale porównać ich się jednoznacznie nie da, tymbardziej rezultatów z testów. Może te 2*C lepsze od Uriela to nie wiele, ale utrzymał swą wydajność, chociaż jak widziałem Pit prezentował wyniki PowerXa, tylko, że na swojej procedurze testowej, to średnio różnica temp. CPU do wody wyniosła ok. 9*C. Test X3M chyba będzie po weekendzie, jeżeli Majkel84 będzie w stanie go udostępnić Kyńkowi w najbliższych dniach (pojedynczy test to 3 dni), np. na Pro Cooling testują 60 minut, ale za to aparatura jest kosmiczna i mnie np. nie stać na takie zabawki ;o Pozostaje czekać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wszystko pieknie tylko temperatura wody w teście uriela 36*C w teście storma 32*C nie wiem czy wyniki testów przeprowadzonych w różnych warunkach można ze soba bezposrednio porównywać. Pit twierdził że temp. wody wpływa na wynik w dość znaczącym stopniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Kyniek już się rozwodził nad tym nie raz ;-) Proponowałbym przejrzeć jego posty. :) Swoją drogą trudno ustalić bezpośrednio temp. wody po dwóch dniach pracy komputera na jednakowym poziomie, tymbardziej, jeżeli nie mamy firmowego/profesjonalnego zestawu testujacego (np. SystemCooling/Pro Cooling). Oczywiście nic nie jest pozbawione błędu pomiarowego, w sensie fizycznym uzyskanie warunków idealnych, bezbłędnego pomiaru jest niemożliwe. Kyniek z pewnością sam Ci wyjaśni, jeżeli zauważy tą wiadomość. :) Edytowane 29 Marca 2005 przez Allen3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Biorąc pod uwagę to co napisał Pit http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...dpost&p=1354610 wyniki moga się znacznie różnić przy zmianach temperatury wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 czytając ten test odnosze wrażenie, że autor testując tego storma zaraz spusci sie w portki :? jaki on cud, mód i w ogóle.... wiecej powagi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 czytając ten test odnosze wrażenie, że autor testując tego storma zaraz spusci sie w portki :? jaki on cud, mód i w ogóle.... wiecej powagi ;) No proszę jakie miłe wyniki :) Wychodzi na to, że Kyńkowy Prison jest 3 stopnie gorszy od G4 i to przy jakiej przepaści cenowej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) donulung, wiem, Czytałem co Pit napisał. Trzeba by przeprowadzić jakieś testy, któe by unaoczniły przy jakich temp. wyniki różnią się drastycznie, a przy których nie odbiegają zbytnio od siebie. Teoretyczniej najbardziej powinny odibegać przy niższych temp. wody. Hadrysek, Prison tak, Prison Pro jest gorszy o 1,5*C!! A Kyniek ma w zanadrzu Prison Ultra, podobno jet gorszy tylko o 1*C (jednak jak Kyniek pisał, Ultra nie jest na sprzedaż). Swoją drogą, przebitka cenowa o ponad 300%, tyle, że Cathar ma dostęp do na prawdę dobrego sprzętu, a przede wszystkim nowego! :| Edytowane 29 Marca 2005 przez Allen3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Allen3 > donulung, wiem, Czytałem co Pit napisał. Trzeba by przeprowadzić jakieś testy, któe by unaoczniły przy jakich temp. wyniki różnią się drastycznie, a przy których nie odbiegają zbytnio od siebie. Teoretyczniej najbardziej powinny odibegać przy niższych temp. wody. Kyńkowe testy chyba dają radę, tam temp wody oscyluje przy 30-33 stopniach :) > Hadrysek, Prison tak, Prison Pro jest gorszy o 1,5*C!! A Kyniek ma w zanadrzu Prison Ultra, podobno jet gorszy tylko o 1*C (jednak jak Kyniek pisał, Ultra nie jest na sprzedaż). Wiem wiem, póki co czekam na zwykłego Prisona, zobaczymy co będzie najwyżej zamówię kiedyś Pro a stary będzie na NB :) > Swoją drogą, przebitka cenowa o ponad 300%, tyle, że Cathar ma dostęp do na prawdę dobrego sprzętu, a przede wszystkim nowego! :| Niewątpliwie technologia jest kosmiczna ale szkoda, że wydajność nie jest aż tak oszałamiająca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...