donulung Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 donulung, wiem, Czytałem co Pit napisał. Trzeba by przeprowadzić jakieś testy, któe by unaoczniły przy jakich temp. wyniki różnią się drastycznie, a przy których nie odbiegają zbytnio od siebie. Teoretyczniej najbardziej powinny odibegać przy niższych temp. wody. Hadrysek, Prison tak, 1357043[/snapback] Wystarczyło by na systemie na którym testowaliście bloki sprawdzić jakie są różnice przy różnych temperaturach wody dla tego samego bloczku, wtedy mozna by mieć jakieś odniesienie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 W razie możliwości postaramy się :) Jednak myślę, że trzeba by zastosować to co najmniej dla dwóch - trzech bloków, na jednym może być tak, a na innym inaczej. W takich sprawach trzeba już dokładnie sprawdzać. Teraz czas na atak Storm G4 vs. X3M ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Róznice są mało bo to jest test na realnej maszynie.... ja nie wiem jak się będzie sprawował X3M mam znacznie bardziej chłodne podjście teraz bo już raz się przejechałem - byłem święcie przekonany że Nukleon nawiże równorzędną walkę z Urielem a tu przegrał... prawie że sromotnie... do testów się nie wypowiadam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Wystarczyło by na systemie na którym testowaliście bloki sprawdzić jakie są różnice przy różnych temperaturach wody dla tego samego bloczku, wtedy mozna by mieć jakieś odniesienie. :D 1357130[/snapback] robiłem - nie ma różnicy pod warunkiem że komputer chodzi więcej jak 20 godzin - a test trwa 72 godziny ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 No to wszystko jasne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 robiłem - nie ma różnicy pod warunkiem że komputer chodzi więcej jak 20 godzin - a test trwa 72 godziny ;p 1357847[/snapback] Tak z czystej ciekawości... jakie zmiany zachodzą w kompie po 20 godzinach że po tym czasie nie ma różnicy? :blink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 nie ma - już pisałem ;p czujnik na sockecie jest dziwny i dopiero po 20 godzinach myslę że mogę mu ufać :P więc test to 72 godziny ciągłej pracy kompa ale nie martw się - będzie testerek zdaje się ze świecą żarową i zaskoczę cię... Pit testerak takowy powiada i nawet jak zapuści świecę na 30W ciepła to już się ładnie grzeje.... więc jak ktoś pisze że procek wydziela 80W ciepła.... gratulacje! 80 to on żre a że nie ma sprawności 100% to się grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 ja tu gdizes czytalem ze wlasciwie co pobiera to tym sie grzeje bo to co zuzyje na liczenie jest pomijalnie male. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Kyniek procek moze Ci zjesc nawet 120 watow, ale tylko kolo 80% zostanie wydalonych w postaci ciepla. inna sprawa jest fakt, ze w recenzji popelniles blad. wydajnosc Strom'a G5 jest wyzsza o jakiej 0.5-0.6*C. z czcego 0.3*C to zasluga wykorzystanie srebra w tej wersji bloczku, a reszta to zwiekszenie ilosci cupow. to napisal Cathar na australijskim forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 ile kosztuje sama przesyłka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) ile kosztuje sama przesyłka ? Cathar's Page $15.50 AUD ($1 AUD - ~2zł 60gr) Edytowane 31 Marca 2005 przez Allen3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 1361250[/snapback] :blink: łożesz ty ! ale drogo :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 taaak faktycznie na przesylke z Australii wystarczy znaczek za 2 zl.. Ludzie skad wy sie bierzecie :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 taaak faktycznie na przesylke z Australii wystarczy znaczek za 2 zl.. Ludzie skad wy sie bierzecie :-> 1361381[/snapback] kogo to ma sie tyczyc ? he? he? ;] wiedziałem że sporo, ale nie że cztery dychy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 kogo to ma sie tyczyc ? he? he? ;] wiedziałem że sporo, ale nie że cztery dychy :P 1361486[/snapback] Jak juz sie kupuje taki bloczek to te 40zł za wysyłkę z drugiego końca świata nie powinny stanowic problemu. Może mówie tak bo sam zapłace 40zł za przywiezienie mi przez kuriera kolumn co nie tyczy sie tematu :lol: a moje kolumny kosztowały mnie tyle co Storm :D dlatego jakos nie dziwi mnie koszt 40zł za wysyłke - OT nie dyskutowac :lol: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 :blink: łożesz ty ! ale drogo :cry: 1361289[/snapback] Drogo??!! Bez jaj! To przesyłka z Łodzi do okolic wa-wy kosztowała mnie 70zł :| druga rzecz to DROGI to był przelew - 80zł - ale jak się na 2 rozdzieliło to dało się przełknąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Drogo??!! Bez jaj! To przesyłka z Łodzi do okolic wa-wy kosztowała mnie 70zł :| druga rzecz to DROGI to był przelew - 80zł - ale jak się na 2 rozdzieliło to dało się przełknąć ;) 1361583[/snapback] aż tyle ?? Normalnie to kurier do 30kg kosztuje ok 30PLN ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 To był kurier UPS 48 godzin myślałem o innym np. GLS - ale zostałem uprzedzony że nie mają w zwyczasju dbać o paczkę :/ a na pocztę nigdy bym się nie zgodził - kiery łachmyty mi blok wodny zgubili :mad: drugi musiałem wysyłać a żeby było śmieszniej to trafiło się to podczas "przerwy" produkcyjnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 no, ale ja akurat nie mówiłem a bloczku, chciałem se ściagnąć cos z USA, ale powiem ciotce jak będzie jechała do POLAND to mi przywiezie, tylko kiedy to bedzie :P a co do kuriera, polecam DHL'a, dobrze i nie drogo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 DHL = Servisco, nieprawdaż ? IMO best kurier ;) no jeszcze Fedex ;) koniec OT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Przepraszam - chciałem sprostować - UPS kosztował 45.77zł :/ coś mi się pokiełbasiło z tym 70zł :| no ale nie ważne - blok dotarł i ni zaginął a brydnymi łapskami na poczcie go nei dotykali! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...