Skocz do zawartości
Teokryt

Materiał Do Filtrowania

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje materiału Który ma dwie cenne właściwości:

-Dobrze przepuszcza powietrze (prawie jak by material nie stawial jakiś większych oporów)

-Wyłapuje wiekszosc kurzu fruwającego w powietrzu.

JEst coś takiego? Podoby materiał mam w odkurzaczu al enie iwm jak sie nazywa, taki materiał jest bardzo cienki jednak jedwab chyba stawia za duży opór ja sma ne wiem to napewno coś ze sztucznego tworzywa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie pończochy sa najlepsze , poprostu super - koszt zerowy , latac za tym nigdzie nietrzeba ( co najwyzej pogrzebac w szafce dziewczyny czy mamy ) pozatym idealne proporcje filtracji pyłow a przepływu powietrza . dobra niebede sie wiecej na temat rajstop skarpet czy ponczoch rozpisywał , wyzej jest pare osób co twierdzi podobnie :D

pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma to jak ScieraMOD :P

Scierka o luznej fakturze zlozona na 2 i przyklejona tasma obustronna, ma za cel wylapywanie kurzu wchodzacego do kompa przez 2 przednie wiatraki i dziala jak trzeba :)))

Dołączona grafika

Edytowane przez Tsoushi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a po 2 tygodnaich temperaturki kilka stopni w górę, i znowu rozbieranie kompa, zrywanie tych pończoch,

and again, and again...:-) faktem jest , że od kiedy miałem filtr zrobiony z technicznej włókniny filtracyjnej przez pół roku

nie używałem w ogóle odkurzacza, w końcu zrezygnowałem, zbyt wiele zachodu w końcu odkurzanie nie jest aż tak pracochłonne :-) a komp się tak nie grzeje bo wielkość przepływu nie spada;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi