Skocz do zawartości
Bartek

Pytanie o monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czemu po instalnięciu Xp monitor pyka gdy zmienia rozdziałkę na 640x480 odśw. 120

z innymi o.k

czy to jest o.k?

wiem że mój monit ma max odśw w 640x480 160 ale nie mogę go wybrać

ani w nv ref fix ani w zakładce dentek 40.72

może to lamerskie pytanie ale czy takie pykanie może uszkodzić monit?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to pykniecie to jest typu przekaznikowego? Przekazniki taki charakterystyczny klik maja. Chociaz dziwne, ze tylko przy jednej rozdzielczosci i odswiezaniu sie tak dzieje. Moze monitor pomimo deklarowanych 160Hz zbliza sie do granic mozliwosci przy 120?... Co do odswiezania, to jeszcze RAMDAC karty ma cos do powiedzenia, bo to jego predkosc decyduje o odswiezaniu, jakie karta jest w stanie zaoferowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod xp nie ustawisz wiekszego odswiezania niz 120hz niezaleznie od rozdzielczosci

niby taki zaawansowany uczestnik a takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly wypisuje....

na XP możesz ustawić sobie dowolne odświerzanie, jeśli masz dętki 40.xx. A odświerzanie ustawiasz np. programikiem NVRefreshTool 2.0!!!

Jeszcze raz gratulacje, biję pokłony (uważając na czoło)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaję mi się że w trybie 640x480 po prostu nie używa max odświeżania

tak jak w innych

olać to czy jest jakiś sposób , czy po prostu tak ma być??

ja mam 160 i nie ma problemu, tylko rozdziałki poniżej 640x400 mają wymuszone 75Hz (zgodne ze starym vesa) Powyżej już tylko sprzęt ogranicza odświeżanie. przeczytaj post wyżej i tam masz odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod xp nie ustawisz wiekszego odswiezania niz 120hz niezaleznie od rozdzielczosci

niby taki zaawansowany uczestnik a takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly wypisuje....

na XP możesz ustawić sobie dowolne odświerzanie, jeśli masz dętki 40.xx. A odświerzanie ustawiasz np. programikiem NVRefreshTool 2.0!!!

Jeszcze raz gratulacje, biję pokłony (uważając na czoło)

a to moze tak jest skoro piszesz

nie mam detek 40... wiec nie próbowałem

co do nvrefhreshtoola-dziekuje za oswiecenie!!!!!!!!!!!!!!!!:D :D

-bije pokłony Wielki Mistrzu :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...