Bartek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Nie wiem czemu po instalnięciu Xp monitor pyka gdy zmienia rozdziałkę na 640x480 odśw. 120 z innymi o.k czy to jest o.k? wiem że mój monit ma max odśw w 640x480 160 ale nie mogę go wybrać ani w nv ref fix ani w zakładce dentek 40.72 może to lamerskie pytanie ale czy takie pykanie może uszkodzić monit? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 U mnie pyka za każdym razem gdy sie zmienia rodziałka, a mam Sony Multiscan E220, i dziala bez problemu już ponad rok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ja pyka to uciekaj , to bomba :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 pod xp nie ustawisz wiekszego odswiezania niz 120hz niezaleznie od rozdzielczosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 A próbowaleś instalować jakies sterowniki do monitora ze stronki producenta?? Mialem jakies piski z monitora i firmowe sterowniki pomogły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 stery instalnięte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ot: chłopaki, ma ktos z was moze strery do soniaka E220?? gdzies posialem swoje. jezeli ktoś by mial do bylbym wdzieczny gdyby mi podeslal na twin_1@poczta.fm . A moze wiecie gdzie je moge dostac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 A to pykniecie to jest typu przekaznikowego? Przekazniki taki charakterystyczny klik maja. Chociaz dziwne, ze tylko przy jednej rozdzielczosci i odswiezaniu sie tak dzieje. Moze monitor pomimo deklarowanych 160Hz zbliza sie do granic mozliwosci przy 120?... Co do odswiezania, to jeszcze RAMDAC karty ma cos do powiedzenia, bo to jego predkosc decyduje o odswiezaniu, jakie karta jest w stanie zaoferowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Wydaję mi się że w trybie 640x480 po prostu nie używa max odświeżania tak jak w innych olać to czy jest jakiś sposób , czy po prostu tak ma być?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 pod xp nie ustawisz wiekszego odswiezania niz 120hz niezaleznie od rozdzielczosciniby taki zaawansowany uczestnik a takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly wypisuje.... na XP możesz ustawić sobie dowolne odświerzanie, jeśli masz dętki 40.xx. A odświerzanie ustawiasz np. programikiem NVRefreshTool 2.0!!! Jeszcze raz gratulacje, biję pokłony (uważając na czoło) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Wydaję mi się że w trybie 640x480 po prostu nie używa max odświeżania tak jak w innych olać to czy jest jakiś sposób , czy po prostu tak ma być?? ja mam 160 i nie ma problemu, tylko rozdziałki poniżej 640x400 mają wymuszone 75Hz (zgodne ze starym vesa) Powyżej już tylko sprzęt ogranicza odświeżanie. przeczytaj post wyżej i tam masz odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 mi wystarczy te marne 150 Hz zamiast doskonalych 160 Hz. BTW moj monit tez ma max 160 w 640 x 480 i 800 x 600 ale mi grafa nie wyrabia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 pod xp nie ustawisz wiekszego odswiezania niz 120hz niezaleznie od rozdzielczosciniby taki zaawansowany uczestnik a takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly wypisuje.... na XP możesz ustawić sobie dowolne odświerzanie, jeśli masz dętki 40.xx. A odświerzanie ustawiasz np. programikiem NVRefreshTool 2.0!!! Jeszcze raz gratulacje, biję pokłony (uważając na czoło) a to moze tak jest skoro piszesz nie mam detek 40... wiec nie próbowałem co do nvrefhreshtoola-dziekuje za oswiecenie!!!!!!!!!!!!!!!!:D :D -bije pokłony Wielki Mistrzu :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Hmmm, no to tak instalnąłem nvreftool 2.0 i ustawiłem 160 dla 640x480 restartnąłem i.... w 3d marku nie jest dostępna w/w rozdziałka (monitor na pewno ją obsługuje) oczywiście przeinstalowałem wcześniej dentki co jest??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 tez mam ten problem. Pojawil mi sie on gdy zmienilem GF2 MX400 na GF4Ti4200 ale wrzucilem spowrotem 98SE i jest oki :lol: :lol: :lol: a tak powaznie to sprobuj instalnac najnowsze detki NieVIDIi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Właśnie w Me i98 jest o.k ale w Xp [gluteus maximus] mam najnowsze stery inic radżcie coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Spox chodzi ,instalnąłem org stery od monita ,dentki 40.72 i nvreftoolem 2.0 ustawiłem 160 dzięki wszystkim zwłaszcza INTENSE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...