KRECIO Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 MAM PLYTKE DFI PA61 I CELKE II 533 I NIE MOGE GO RZUCIC NA FSB 100 Z POD BIOSU NAWET PO ZMIANIE NAPIECIA NA PRZEJSCIOWCE!!!!!! A JAK USTAWIE MECHANICZNIE FSB 100 TIO PLYTKA WSTAJE WSZYSTKO JEST OK DOPUKI NIE WEJDE DO WINDY WTEDY ZACZYNAJA WYSKAKIWAC KOMUNIKATY O BLEDZIE W REJESTRZE SYSTEMOWYM :) I KOMPA TRZEBA RESTARTOWAC A JESLI TEGO NIE ZROBIE TIO WALI SIE EXPLORER ZMIENIAJA SIE KOLORY I CALY CZAS WYSKAKUJ JAKIEJ BLEDY!!!! JEDYNA WINDA KTORA JAKO TAKO PRACUJE STABILNIE NA FSB 100 TO WIN XP! ALE NAWET ON CZASAMI SIE WIERCHA I WYSKAKUJA JAKIES BLEDY, A WINDY PONIZEJ WIN ME! WOGULE SIE NIE LADUJA JUZ NA STARCIE WYSKAKUJE BLUE SCREAN Z INFORMACJA O BLEDZIE W REJESTRZE! JESLI KTOS WIE O CO CHODZI TIO WALCIE SMIALO~! DADAM JESZCZE ZE ZMIANA BIOSU NIE POMAGA ZALADOWALEM WSZYSTKIE BIOSY JAKIE SA NA STRONIE PRODUCENTA I ZAWSZE JEST TAK SAMO :( :( :( NAWET ZALATWILEM SOBIE JEDEN BETA BIOS I TEZ NIE NIE POMOGLO RATUJECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Po pierwsze nie pisz wielkimi literami. Po drógie czy zmieniłeś dzielniki na PCI i AGP? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Ustaw FSB na 101 lub 99 a może wtedy będzie dobrze. Jak ja na swoim 533A ustawie FSB na 83 to nawet po podniesieniu napięcia na 1.7 nie chce wejść do Windy na 84 i innych działa spoko. Obecnie mam 105 przy 1.6 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 na mojej plytce dzielnik przestawia sie sam po zmianie fsb! jak dam 100MHz tio AGP i PCI powraca do orginalnych ustawien czyli tak jakby wogule nie byly (33 MHz bodajrze) krecony :) WILCZEK: nawet jak zmienie fsb z 83 na 103 lub 105 jest tak samo!!! a propo napiecia...raz po wlozeniu proca razem z radiatorem do zamrazarki dalem mu 2.5 V :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Skoro piszesz, że Windows się uruchamia, a kłopoty pojawiają się później, to napewno problem nie tkwi w procesorze, lecz np. w pamięciach, jakie masz pamięci, byłoby dobrze abyś w celu rozwiązania tego problemu podał ustawienia w BIOSie, tylko te dotyczące bezpośrednio jakiś zmian szybkości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 mrtnt dobrze mowi (swoja droga mrtnt = Pan Dynamit? ;) Moze pamieci ida na zbyt ostrych parametrach, a moze jak wchodzi do windowsa, to poprostu za duza temperatura? U mnie sie w windzie zawsze krzaczy jak za malo napiecia dam... ale skoro zmieniales, to juz sam nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 swoja droga mrtnt = Pan Dynamit? Bardzo słuszne spostrzeżenie :D Mr. T od imienia & T od nazwiska hihihihi :D A może dynamit tez? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 HMMMMMMMM.... tak wiec pamieci raczej nie moga chodzic za agresywnie bo mam pamieci 133Mhz a jesli dobrze pamietam tio kiedys je spowolnilem i bylo tak samo :( :( :( :( :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 jesteś pewien, że to są 133? a ile masz kości? Jedną? Dwie? Jeśli masz więcej niż jedną, potestuj na każdej z osobna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 A jak jest ustawione Fsb/ do częstotliwości pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 tak jestem pewien na 100% ze to sa pamieci 133, mam 2 kosci pamieci...dobry pomysl potestuje osobno, ale tio juz moze nie dzisiaj...ale jsli ktos ma jakies inne sugestie tio walic smialo ! :twisted: A jak jest ustawione Fsb/ do częstotliwości pamięci? nie mam takiej opcji w biosie a jakie to ma wogule znaczenie skoro procek ma chodzic na 100 a pamieci sa 133 !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wymyslam inne możliwości. Może jest ustawienie 2xFsb i wtedy 2x66=133 a jak dasz 100 to sam policz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 A ja sie moge zalozyc ze proc sie przegrzewa... mialem to samo na celku 2 633m mhz ... zmiana chlodzenia i proc spoko idzie na 950 mhz :) i fsb 100 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 A ja sie moge zalozyc ze proc sie przegrzewa Być może, ale objawy wcale nie wskazują na to, kiedy procek się przegrzewa system z reguły przestaje całkiem reagować. Poza tym tenże procek 566 MHz uchodzi za najbardziej nadający się do OC w zachodnich rankingach średnia ustalana za pomocą tego procka ot 944,4 MHz, 8,5 x 100, to dla tego procka nie wygórowane wartości. Może to być owszem efekt przegrzewania, gdyby cooler był np. wyjątkowo mało wydajny. Jednak tak jak napisałem, takie objawy raczej nie wskazują na to, moim zdaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...