NightCrawler Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Samemu - nie bardzo wiem, a gdzie - u szklarza ktory piaskuje wzory na szkle. Ale tu tez uwaga niektorzy piaskuja tylko swoje z gory nbarzucone wzory. Jak jestes z katowic lub okolic to moge ci powiedziec gdzie to robilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo1105 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Niestety wawa. Ale mam w okolicy szklarza, jutro wybadam co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 nightcrawler , a bylbys w stanie zalatwic jeszcz pare takich przycisków , w sensie 2 sztuki . bo jak ty z katowic a ja z sosnowca to wiesz :wink: ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 na recz modow pol kraju rozpracuje windy :P hahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 nightcrawler , a bylbys w stanie zalatwic jeszcz pare takich przycisków , w sensie 2 sztuki . bo jak ty z katowic a ja z sosnowca to wiesz :wink: ??? 1354023[/snapback] Pogadam. Mysle ze jak znow mu cos sie postawi a stol to on bedzie zadowolony guziczki sie znajda i ja tez bede zadowolony (z tym ze i tak musze jeszcze dla siebie 2 takie zalatwic do 2 budy) ale to od razu powalcze o wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 TO mozna poznije juz dokladniej ustalic miedzy sobia , jak cos to PW sie odezwe. pozdrow konserwatora :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafcio Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Jeśli będziesz szpachlował drewno to nie polecam bejcy ponieważ bejca nie zabarwi szpachli, a skoro użyłes 2 gatunkow drewna to i tak będzie się wyróżniać, pod kryjący lakier polecał bym ci szpachle samochodową ale bez włókna szklanego i pokryć to lakierem samochodowym bo daje bardzo ładny efekt i można go bez problemu polerować P.S. też sie szykuje do zrobienia obudowy z drewna i plexi ale narazie nie mam pomysłu na kształt :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ehmm sorry ze zapytam co ma bejca do szpachlowania ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafcio Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Nie zrozumiałeś chyba, jeli by chciał szpachlować drewno i puźniej je bejcować to bejca nie pokryje szpachli o to mi chodziło bo w którymś poście wcześniej się zastanawiał nad bejcowaniem drewna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 co do tego to tak , ale jesli uzyje szpachli do drewna , czyli z drobinkami drewna to to ladnie wyglada i mozna malowac roznica niewielka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 No tyle to wiem ze bejca na szpachle ni... Jutro wycinam wkoncu te otwory pod napedy / kontrolery i przyciski a w chwili wolnego shpachla w dlon i jazda... a malkowanie ---- no to bedzie po prostu tydzien YEBANYA sie .... stosunek ciagly.. Mam nadzieje ze efekt koncowy zaspokoi mnie i nie bede zalowal wlozonego czasu pracy i nerwow ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zapytam , jak tam sprawa u konserwatora ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 No i z powodu nadmiaru pracy dopiero dzis wycialem wkoncu te otwory. Jutro dzien wielkiego szlifowania.... Potem dopieszczenei budy i malowanie. A co do tych guzikow - narazie klapa - nawet dla siebie kolejnych 2 nie mam jak zalatwic bo sie zmienil konserwator :/ :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 no pieknie.. przez Twoje machloje wywalili kolesia z roboty :D wstydz sie wstydz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Ladna robota tylko szkoda ze nie Twoj pomysl:( a moze sie myle ze na bitechu jest takasama??:) pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 nie no ta na bit-techu to mniejsza siostra :D tak ze 3 razy mniejsza :D (pssst.. moja kobieta sie z neigo smieje ze zagrode dla kóz robi :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Ty tam pant^%$# ;) sie nie odzwaj bos sam jak koza przy swojej kobiecie :lol: :ploom: A co do bittechu - to na samym poczatku tematu pisze ze na niej sie wzorowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 A wiec narazie zdjecia 2 rzeczy: Knefle do on/off i reset takze beda robic za diody pracy dysku i wlaczenia: 1340298[/snapback] Tak to jest normalne teraz blokow sie nie poleruje. Dzieje sie tak poniewaz wydajnosc jest znikomo lepsze tylko w przypadku spodu polerowanego. Zauwaz ze bloki typu X2p czy X3m tez sa tylko szlifowane. Fotke zrobiles tak jakby blok byl szlifowany na betonie :) - a az taki nei jest... Jest szlifowany precyzyjnie, rowniutki tyle ze nie polerowany. Tak ma byc!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Jezuu!!! Uoo Jezuuu!!! Od grudnia się noszę z rozpoczęciem drewnomodu, myślałem, że to niezbyt popularny temat a tu proszę!!! Po pierwsze buda jest/będzie fajna :D FAJNA :D fajna :D FAJNA :D fajna :D FAJNA :D fajna :D FAJNA :D Zwłaszcza front, pomysł normalnie no bombowy. Gratuluję cierpliwości, życzę powodzenia, liczę na rady i pomoc :) i co najważniejsze DZIĘKÓWA za zmotywowanie mnie. Dzisiaj nurkuję do szuflady po moje stare szkice i biorę się do pracy. POZDROWIENIA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Uziemienie jednak bym zrobil .. Np. coniektore plyty Solteka wyagaja tego do poprawnej pracy. Pomijam juz to, ze wszelkie napedy tez maja w zaleceniach poprawne uziemienie obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Przeciez jak ma zasilke uziemiona to wszystkie urzadzenia w kompie ja maja, nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Nie do konca Jak robierales zasilator to widizales tez pewnie, ze kabel uziemienia jest podlaczony tez do obudowy zasilacza. Z tego uziemienia korzystaja na przyklad mobo via srubki (chodz wiekszosc sobie bez tego radzi, to pare soltekow widzialem, ktore bez tego nie szly w ogole albo sie wieszaly). Napedy tez zazwyczaj wykorzystuja to uziemienie glownie. Zreszta, o ile pamietam specyfikacje atx, to punkty mocowania mobo musza byc uziemione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 No i po dluuugiej nieobecnosci wygrzebuje temat zeby powiedziec ze buda dzis zostala wstepnie (po raz 1) pomalowana. Jutro runda 2. Fotki jak tylko buda wyschnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Odnosnie uziemienia: Kompy dzialaja bez obudow bez uziemienia i jest good ;] wiec czemu tu by mialo nie byc, pozdro :] wrzucaj foty jak najszybciej ;] Edytowane 11 Października 2005 przez krzychoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) A wiec fotki: Glowna czesc budy: Zdjecie 1 Zdjecie 2 Zdjecie 3 Jak widac jak na 1wsze malowanie wyszlo calkiem znosnie, wiec tylko doszlifowac popoprawiac pomalowac reszte i potem 2 warstwa. Niestety bok obudowy.... porazka Zdjecie 4 Widoczna jest szpachla. Wprawdzie w realu nie wyglada to tak paskudnie i widoczne jest tylko pod katem pod swiatlo ale jednak jest.... Mam nadzieje ze po zmatowieniu i pokryciu 2 warstwo roznica sie zniweluje bo jesli nie to czeka mnie szlifowanie calosci do golego drewna. I tak przez to mam juz opoznienie a kolejne dni nie beda owocowac w wolny czas wiec znow buda troszku postoi choc mam nadzieje jutro rano ja wyszlifowac a w piatek znow maznac farba. Ale co z tego wyjdzie zobaczymy. Wstepnie mysle juz tez o zmianie WC tak aby w calosci wlozyc je do obudowy (zmiana pompki i pojemnika) Nie wiem tez czy kombinowac z ukrywaniem paneli za zaslepkami czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> przemalowac po prostu przod napedow (ale moj DVDRW jest na gwarancji i martwie sie ze jej nie uznaja po przemalowaniu jej :) ) Musze tez pobawic sie z ukladem i zalozeniem wlacznika i restetu. Na mocowanie plyty glownej mam juz fajny patent ale jak to wyjdzie to okaze sie dopiero w praniu. No i jeszcze jedna rzecz mnie gryzie. Mianowicie tylna scianka zrobiona jest z plexi w ktora wkomponowany jest metalowy kawalek obudowy (wyciecia na karte i wyjscia plyty glownej). I teraz nei wiem czy pomalowac plexi na czarno czy tylko ja zmatowqic czy tez sotawic gladka... ale to wszystko mozna zrobic na koniec dopasowujac juz do gotowej obudowy. <b>PS. OCZYWISCIE PLEKSI JEST ZAKLEJONA I PO WYMALOWANIU OBUDOWY BEDZIE LADNIE PRZESWITYWALA :D </b> Edytowane 12 Października 2005 przez NightCrawler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Czemu na czarno? :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 skoro uzyles szpachli w jednym miejscu to trzeba bylo wszystko zaszpachlowac i wyszlifowac zeby nie bylo takich kwiatkow a co do koloru to wyglada to strasznie, tymbardziej ten kontrast pomiedzy niepomalowanym srodkiem a zewnetrzna czescia budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 imho przód wygląda nieciekawie... najlepiej rób zdjecia ze światłem rozproszonym.. przy punktowym świetle z lampy błyskowej zasze zdjecia wychodzą przekłamane... no i widać moze 10% szczegółów aż sie boje malować moją bude z drewna :D.. moze jednak coś na nią poprzyklejam... coś maskujacego drewno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightCrawler Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Strasznie wyglada bo malowalem tylko czesc budy i tak jak pisze jest to 1wsze malowanie wiec nie spodziewajcie sie cudow. Zdjecia byly robione w ciemnym miejscu i poznym wieczorem wiec nie chcialo mi sie bawic zeby ladnie bylo. Po zdjeciu paskow oklejajacych pleksi i po wymalowaniu calej budy bedzie to wygladalo znacznie inaczej. Wiec z ocena typu - do doopy to wyglada wstrzymcie sie do konca malowania. A co do szpachli - jak bym cala jedna strone szpachlowal to bym musial cala buda a tym samym gowno by bylo z paskow pleksi bo w domowym zaciszu ze sprzetem ktrym dysponuje bym nie dal radty tego pozadnie zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 aż sie boje malować moją bude z drewna :D.. moze jednak coś na nią poprzyklejam... coś maskujacego drewno...Jezeli drewno masz bez szpachli itp. (ew. szpachla do drewna), to bierz bejce i jazda.... Jak nie wyjdzie, to dopiero obklej i maluj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...