Skocz do zawartości
DeeJayWaski

"chrupanie" Geil'a 512...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Posiadam RAM GEIL'a 512MB 400Mhz, podczas pracy komputera ram dziwnie zgrzyta i chropocze co jest denerwujace dla ucha! Czy to jest normalne? Mozna temu zapobiec?

. Dobrze sie zastanowiles nad tym co napisales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze to dziwne i "smieszne" ale to prawda! Sprawdzałem u 3 qmpli i to samo - od razu słychać że to ram! Właczałem kompa bez dysków, cd-romów, wiatraków i to samo....TO RAM TAK DZIWNIE PISZCZY czy cos w ty rodzaju!

1299216[/snapback]

ehm jeśli 'piszczy' a nie 'chrupie' to może gdzieś jakaś elektryczność - ale na ramie?? szybciej jakiś kondensator odpowiedzialny za voltowanie ramów na płycie głównej niż sama kostka :\

nie oburzaj się na żarty - po prostu problem nie jest "typowy" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bracie, nie dziw się... już bardziej pradopodobne jakbyś przyszedł z problemem, że ci kot zaczął szczekać :D

poprostu w tym podzepole nie ma żadnegej części (elementu), który mógłby wydawać jakieś dźwięki - ewentualne kondziorki albo cewki, ale mam właśnie przed oczami nieużywane kości ramu (jedno- i dwustronne) i nie ma tam takich elementów...

może twoja kość wywołuje jakąś dziwną pracę płyty głównej? jakieś zwarcie na którymś pinie? albo coś w ten deseń...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie !! Nie śmiejcie się z tego człowieka :) Miałem podobny problem u mnie :) Jak zapodałem 230 FSB na procu i odpaliłem PRIME 95 to ram zaczął wydawać jakies dźwięki :) to Prawda :) Zaczęło jakoś piszczeć z chrobotaniem :) ten koleś ma racje :) A dlaczego tak się dzieje ?? Jak zmieniłem zasilacz na ten co mam w opisie :) to przestało mi sie tak dziać :) Poprostu zasilacz gów** tak powoduje :) Pozdra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie !! Nie śmiejcie się z tego człowieka :) Miałem podobny problem u mnie :) Jak zapodałem 230 FSB na procu i odpaliłem PRIME 95 to ram zaczął wydawać jakies dźwięki :) to Prawda :) Zaczęło jakoś piszczeć z chrobotaniem :) ten koleś ma racje :) A dlaczego tak się dzieje ?? Jak zmieniłem zasilacz na ten co mam w opisie :) to przestało mi sie tak dziać :) Poprostu zasilacz gów** tak powoduje :) Pozdra

1300748[/snapback]

Ha ha mój honor sie uchował:D Dzieki "KUBA TM" za ta wypowiedz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha ha mój honor sie uchował:D Dzieki "KUBA TM" za ta wypowiedz...

1302696[/snapback]

now wiesz Deejay :) nie masz downa ani nic innego :) powaznie mozesz miec taki przypadek :) ale zalatw sobie zasiłkę firmową i zobacz jak jest :) jak dalej tak jest to pomyslimy dalej :) POZDRA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi