DeeJayWaski Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Witam! Posiadam RAM GEIL'a 512MB 400Mhz, podczas pracy komputera ram dziwnie zgrzyta i chropocze co jest denerwujace dla ucha! Czy to jest normalne? Mozna temu zapobiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 jesteś pewien że to ram? :wow: może dysk twardy? jak kilka scalaków może wydawać jakiekolwiek dźwięki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 a to dobre :D takiej teorii jeszcze nie slyszalem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 to sa te geile spesal edyszon dla melomanow :lol: ? j.w. arju siur że to ram ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Witam! Posiadam RAM GEIL'a 512MB 400Mhz, podczas pracy komputera ram dziwnie zgrzyta i chropocze co jest denerwujace dla ucha! Czy to jest normalne? Mozna temu zapobiec?. Dobrze sie zastanowiles nad tym co napisales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 nie no ram chrupie bo jest głodny. wsadź hamburgera (bez keczupu!) do drugiego slotu pamięci i problem ustąpi :lol: stary! to jest niewykonalne! albo chrupie dysk albo masz szczura w kompie :P ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Wiem ze to dziwne i "smieszne" ale to prawda! Sprawdzałem u 3 qmpli i to samo - od razu słychać że to ram! Właczałem kompa bez dysków, cd-romów, wiatraków i to samo....TO RAM TAK DZIWNIE PISZCZY czy cos w ty rodzaju! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Wiem ze to dziwne i "smieszne" ale to prawda! Sprawdzałem u 3 qmpli i to samo - od razu słychać że to ram! Właczałem kompa bez dysków, cd-romów, wiatraków i to samo....TO RAM TAK DZIWNIE PISZCZY czy cos w ty rodzaju! 1299216[/snapback] ehm jeśli 'piszczy' a nie 'chrupie' to może gdzieś jakaś elektryczność - ale na ramie?? szybciej jakiś kondensator odpowiedzialny za voltowanie ramów na płycie głównej niż sama kostka :\ nie oburzaj się na żarty - po prostu problem nie jest "typowy" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 To nawet nie ma prawa chrupac :> - a moze ty masz tam jakies zwierzaki w srodku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Beka z tego ramu! I wiem ze to BARDZO dziwny przypadek! Ale plyta główna lub procek napewno nie piszcza...Jestem na 100% pewien ze to ram...qrcze i nie mam downa:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 bracie, nie dziw się... już bardziej pradopodobne jakbyś przyszedł z problemem, że ci kot zaczął szczekać :D poprostu w tym podzepole nie ma żadnegej części (elementu), który mógłby wydawać jakieś dźwięki - ewentualne kondziorki albo cewki, ale mam właśnie przed oczami nieużywane kości ramu (jedno- i dwustronne) i nie ma tam takich elementów... może twoja kość wywołuje jakąś dziwną pracę płyty głównej? jakieś zwarcie na którymś pinie? albo coś w ten deseń... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Procek nie piszczy wiec to pewnie ram ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Panowie !! Nie śmiejcie się z tego człowieka :) Miałem podobny problem u mnie :) Jak zapodałem 230 FSB na procu i odpaliłem PRIME 95 to ram zaczął wydawać jakies dźwięki :) to Prawda :) Zaczęło jakoś piszczeć z chrobotaniem :) ten koleś ma racje :) A dlaczego tak się dzieje ?? Jak zmieniłem zasilacz na ten co mam w opisie :) to przestało mi sie tak dziać :) Poprostu zasilacz gów** tak powoduje :) Pozdra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Panowie !! Nie śmiejcie się z tego człowieka :) Miałem podobny problem u mnie :) Jak zapodałem 230 FSB na procu i odpaliłem PRIME 95 to ram zaczął wydawać jakies dźwięki :) to Prawda :) Zaczęło jakoś piszczeć z chrobotaniem :) ten koleś ma racje :) A dlaczego tak się dzieje ?? Jak zmieniłem zasilacz na ten co mam w opisie :) to przestało mi sie tak dziać :) Poprostu zasilacz gów** tak powoduje :) Pozdra 1300748[/snapback] Ha ha mój honor sie uchował:D Dzieki "KUBA TM" za ta wypowiedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Ha ha mój honor sie uchował:D Dzieki "KUBA TM" za ta wypowiedz... 1302696[/snapback] now wiesz Deejay :) nie masz downa ani nic innego :) powaznie mozesz miec taki przypadek :) ale zalatw sobie zasiłkę firmową i zobacz jak jest :) jak dalej tak jest to pomyslimy dalej :) POZDRA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...