Skocz do zawartości
Naits

Docieranie Papsta ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zakupiłem pare wiatraków firmy PAPST które są uznawane za jedne z najcichszych wiatraków na świecie (12dB), jak bardzo rozczarowałem sie po podłączeniu ich do komputera, wiatraki wydają nieprzyjemny dzwięk dość głośnego bzyczenia. Postanowiłem pojechać do sklepu i je reklamować bo jednak 57zł za sztuke to nie są małe pieniądze a uzuskałem dokładnie ten sam efekt Papstami co Arcticami za 9zł. Sprzedawca dokładnie obadał i osłuchał wiatraki i stwierdził... brzmi to jak "niedotarty PAPST" i polecił kilka dni aby pochodził i będzie cichy.

Czy spotkaliście sie z takim określeniem? że PAPST musi sie dotrzeć aby chodził cicho ?

PS. Te wiatraki są na łożyskach ślizgowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zakupiłem pare wiatraków firmy PAPST które są uznawane za jedne z najcichszych wiatraków na świecie (12dB), jak bardzo rozczarowałem sie po podłączeniu ich do komputera, wiatraki wydają nieprzyjemny dzwięk dość głośnego bzyczenia. Postanowiłem pojechać do sklepu i je reklamować bo jednak 57zł za sztuke to nie są małe pieniądze a uzuskałem dokładnie ten sam efekt Papstami co Arcticami za 9zł. Sprzedawca dokładnie obadał i osłuchał wiatraki i stwierdził... brzmi to jak "niedotarty PAPST" i polecił kilka dni aby pochodził i będzie cichy.

Czy spotkaliście sie z takim określeniem? że PAPST musi sie dotrzeć aby chodził cicho ?

PS. Te wiatraki są na łożyskach ślizgowych

1299550[/snapback]

docierać to możesz silnik w samochodzie :P coś mi sie nie chce wierzyć zeby wiatraki musiały sie docierać, bynajmniej ja sie nigdy nie spotkałem z takim czymś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ja... , znalazłem ciekawą stronke http://www.silenthardware.de/reviews/misc/...heck/80er_papst można sobie ściągnąć i posłuchać i jest dokładnie to co u mnie na tych co tam. Ja nie wiem... ale tam są też testy ystecha albo noiseblokera i już ystech wypada lepiej od tego papsta. Potrzymam je do poniedziałku, jak sie nic nie zmieni (dotrze) to idą do wymiany na ystecha albo akse amber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi