Naits Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Ostatnio zakupiłem pare wiatraków firmy PAPST które są uznawane za jedne z najcichszych wiatraków na świecie (12dB), jak bardzo rozczarowałem sie po podłączeniu ich do komputera, wiatraki wydają nieprzyjemny dzwięk dość głośnego bzyczenia. Postanowiłem pojechać do sklepu i je reklamować bo jednak 57zł za sztuke to nie są małe pieniądze a uzuskałem dokładnie ten sam efekt Papstami co Arcticami za 9zł. Sprzedawca dokładnie obadał i osłuchał wiatraki i stwierdził... brzmi to jak "niedotarty PAPST" i polecił kilka dni aby pochodził i będzie cichy. Czy spotkaliście sie z takim określeniem? że PAPST musi sie dotrzeć aby chodził cicho ? PS. Te wiatraki są na łożyskach ślizgowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Ostatnio zakupiłem pare wiatraków firmy PAPST które są uznawane za jedne z najcichszych wiatraków na świecie (12dB), jak bardzo rozczarowałem sie po podłączeniu ich do komputera, wiatraki wydają nieprzyjemny dzwięk dość głośnego bzyczenia. Postanowiłem pojechać do sklepu i je reklamować bo jednak 57zł za sztuke to nie są małe pieniądze a uzuskałem dokładnie ten sam efekt Papstami co Arcticami za 9zł. Sprzedawca dokładnie obadał i osłuchał wiatraki i stwierdził... brzmi to jak "niedotarty PAPST" i polecił kilka dni aby pochodził i będzie cichy. Czy spotkaliście sie z takim określeniem? że PAPST musi sie dotrzeć aby chodził cicho ? PS. Te wiatraki są na łożyskach ślizgowych 1299550[/snapback] docierać to możesz silnik w samochodzie :P coś mi sie nie chce wierzyć zeby wiatraki musiały sie docierać, bynajmniej ja sie nigdy nie spotkałem z takim czymś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 a ja sie spotkalem. moj panaflo tez potrzebowal czasu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Ja reż się nie spotkałem z takim stwierdzeniem, wydaje mi się to po prostu bzdurą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 a ja sie spotkalem. moj panaflo tez potrzebowal czasu ... 1299638[/snapback] też miałem kiedyś panaflo (R.i.P) i od początku chodził tak jak na końcu(czyt. aż włożyłem w niego palucha i urwało...łopatke :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 o ja... , znalazłem ciekawą stronke http://www.silenthardware.de/reviews/misc/...heck/80er_papst można sobie ściągnąć i posłuchać i jest dokładnie to co u mnie na tych co tam. Ja nie wiem... ale tam są też testy ystecha albo noiseblokera i już ystech wypada lepiej od tego papsta. Potrzymam je do poniedziałku, jak sie nic nie zmieni (dotrze) to idą do wymiany na ystecha albo akse amber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...