Skocz do zawartości
Corleone

jaką MB na SDRAM

Rekomendowane odpowiedzi

hmy..... a moze Asus A7V133 z Raidem maxymalna pojemnosc pamieci to 1.5 gb nie wiem jak tam z o/c ale mozesz zaryzykowac zwlaszcza ze kosztuje okolo 300 zl

Popieram!!! Swietna plytka. Bardzo stabilna jesli chodzi o o/c u mnie pamiatki cl3 chodza na cl2 bezproblemowo zero zwisow. Dodatkowo zmiana szyny co 1mhz i mnoznika co 0.5. Sam mam ta plyte od roku i jestem z niej (odpukac) bardzo zadowolony

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam taką płytke, przesiadłem sie z tego co poniżej.

Kosztowała mnie 250zł (Allegro), narazie jestm zadowolony.

jest tylko mały problem, otóż wcześniej miałem zasilacz 235W i P3 chodził spoko na napięciu 1,9V. Teraz jak komp pochodzi z 15 min, nie wstaje po restarcie, mam Athlona 1.6 XP przydał by sie jakiś dobry zasilacz :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam taką płytke, przesiadłem sie z tego co poniżej.

Kosztowała mnie 250zł (Allegro), narazie jestm zadowolony.

jest tylko mały problem, otóż wcześniej miałem zasilacz 235W i P3 chodził spoko na napięciu 1,9V. Teraz jak komp pochodzi z 15 min, nie wstaje po restarcie, mam Athlona 1.6 XP przydał by sie jakiś dobry zasilacz :roll:

wcale sie tym nie dziwie. Pentiawki slyna z tego ze zra mniej pradu a amdeki to niestety pradozerne stworki jednak gdy wymienisz zasilke bedzie ok. Proponuje 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmy..... a moze Asus A7V133 z Raidem maxymalna pojemnosc pamieci to 1.5 gb nie wiem jak tam z o/c ale mozesz zaryzykowac zwlaszcza ze kosztuje okolo 300 zl

Popieram!!! Swietna plytka. Bardzo stabilna jesli chodzi o o/c u mnie pamiatki cl3 chodza na cl2 bezproblemowo zero zwisow. Dodatkowo zmiana szyny co 1mhz i mnoznika co 0.5. Sam mam ta plyte od roku i jestem z niej (odpukac) bardzo zadowolony

pozdrav

Lagier

W pełni zgadzam się z przedmówcą :wink: rewelacyjan płytka zresztą to asus więc nie może byc inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bog Cie opuscil. Nowej juz nigdzie, ale to nigdzie nie dostaniesz w swoje lapska, a w komisie kupisz za 200-240zl z gwarancja na 3 miesiace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez ostatnio jestem zainteresowany jakas plytka na SDRamy poniewaz mam Athlona 1gHz na magistrali 133 i nie dysponuje funduszami tzn. moj brat ,to chyba obedzie sie bez DDRow. Widzialem na komputronik.pl Asusa A7V133A Raid za jakies 340 -350 zeta i Shuttla AK 12 tanszy chyba cos kolo 260 ale nie pamietam dokladnie. Chyba jednak poszukam uzywanego EPoXa 8KTA3. Jak zobaczylem cene nowki to sie kapke zdziwilem ponad 400 zeta :D a za te kase mozna miec super plyte na DDR, a uzywanego za 200. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie spox, ale ja dodam kilka swoich typow. Przede wszystkim Soltek SL75-KAV - mysle ze nie drugiej tak dobrej plyty do o/c to nie ma. Druga to MS K7T Turbo-R LE - masz RAIDa i inne fajne bajery. A najtaniej wyszla by Cie MSI K7T Pro2 lub Pro2A - niezle sie kreca i sa bardzo stabilne... i tanie!

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche dziwne ze chcesz brać SDRy ja bym ci  radził <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MB na same DDR, lub ewent. SDR/DDR. Róznica w cenie nie jest za duża jak dobrze poszukasz. Może powiesz dlaczego chcesz koniecznie SDRy ?

moze dlatego, ze SDR sa 3 razy tansze od DDR a wydajnosc nie jest 3 razy gorsza, tylko jakies 10-15% wiec przy duzej ilosci RAMu roznica w cenie jest katastrofalnie duza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie spox, ale ja dodam kilka swoich typow. Przede wszystkim Soltek SL75-KAV - mysle ze nie drugiej tak dobrej plyty do o/c to nie ma. Druga to MS K7T Turbo-R LE - masz RAIDa i inne fajne bajery. A najtaniej wyszla by Cie MSI K7T Pro2 lub Pro2A - niezle sie kreca i sa bardzo stabilne... i tanie!

Pozdr...

ty chcesh krecic na k7t rpo2??? :lol:

chyba tylko mniznikie :lol:

no max stabilne fsb-107 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ile jestes sklonny dac za takie cos:

Epox 8kta3+pro (6PCi, 1ISA, 4DIMM, fsb.180Mhz, Vcore do 2,35V, Vagp, Vio, Raid HPT370, )+ 512Mb SDRAM (256 Hyundai i 256 Twinmos - chodza na 148Mhz przy CAS 2).

Plytka ma gwarancje do stycznia 2004r. (pronox wroclaw)

Twinmos na wiecz. gw.

Hyundai juz po gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche dziwne ze chcesz brać SDRy ja bym ci  radził <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MB na same DDR, lub ewent. SDR/DDR. Róznica w cenie nie jest za duża jak dobrze poszukasz. Może powiesz dlaczego chcesz koniecznie SDRy ?

moze dlatego, ze SDR sa 3 razy tansze od DDR a wydajnosc nie jest 3 razy gorsza, tylko jakies 10-15% wiec przy duzej ilosci RAMu roznica w cenie jest katastrofalnie duza

może teraz to jeszcze jest dpbra perspektywa, ale SDRy za parę miesięcy będą przeżytkiem, a z wydajnością chodzi Ci pewnie o pamieci 2100, a juz teraz jest wiele płyt z obsługą także 333 MHz i jeżeli się nie mylę wyszły już na rynek MB z obsł. DDR400, a te pamięci to juz nie 10-15% więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może teraz to jeszcze jest dpbra perspektywa, ale SDRy za parę miesięcy będą przeżytkiem, a z wydajnością chodzi Ci pewnie o pamieci 2100, a juz teraz jest wiele płyt z obsługą także 333 MHz i jeżeli się nie mylę wyszły już na rynek MB z obsł. DDR400, a te pamięci to juz nie 10-15% więcej...

no niestety SDR przezywa swe ostatnie dni ale wlasnie teraz ich ceny sa tak niskie, ze sie oplaca zainwestowac w wieksza ilosc ramu

btw. to jeszcze zalezy jaki tam wyladuje procek i do czego bedzie ten komp uzywany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...