Corleone Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 płyta pod AMD z dobrymi możliwościami OC obsługująca conajmniej 1GB SDRAM w 512 MB modułach , dobrze byłoby gdyby był RAID Za wszelkie sugestie wielkie dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 hmy..... a moze Asus A7V133 z Raidem maxymalna pojemnosc pamieci to 1.5 gb nie wiem jak tam z o/c ale mozesz zaryzykowac zwlaszcza ze kosztuje okolo 300 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 hmy..... a moze Asus A7V133 z Raidem maxymalna pojemnosc pamieci to 1.5 gb nie wiem jak tam z o/c ale mozesz zaryzykowac zwlaszcza ze kosztuje okolo 300 zl Popieram!!! Swietna plytka. Bardzo stabilna jesli chodzi o o/c u mnie pamiatki cl3 chodza na cl2 bezproblemowo zero zwisow. Dodatkowo zmiana szyny co 1mhz i mnoznika co 0.5. Sam mam ta plyte od roku i jestem z niej (odpukac) bardzo zadowolony pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Też mam taką płytke, przesiadłem sie z tego co poniżej. Kosztowała mnie 250zł (Allegro), narazie jestm zadowolony. jest tylko mały problem, otóż wcześniej miałem zasilacz 235W i P3 chodził spoko na napięciu 1,9V. Teraz jak komp pochodzi z 15 min, nie wstaje po restarcie, mam Athlona 1.6 XP przydał by sie jakiś dobry zasilacz :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Też mam taką płytke, przesiadłem sie z tego co poniżej. Kosztowała mnie 250zł (Allegro), narazie jestm zadowolony. jest tylko mały problem, otóż wcześniej miałem zasilacz 235W i P3 chodził spoko na napięciu 1,9V. Teraz jak komp pochodzi z 15 min, nie wstaje po restarcie, mam Athlona 1.6 XP przydał by sie jakiś dobry zasilacz :roll: wcale sie tym nie dziwie. Pentiawki slyna z tego ze zra mniej pradu a amdeki to niestety pradozerne stworki jednak gdy wymienisz zasilke bedzie ok. Proponuje 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Dokładnie ... za Athlonem to zasilacz 300W to obowiązkowo, albo jakiś naprawdę dobry 250W. Ja sam również musiałem zmieniać na nowy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 hmy..... a moze Asus A7V133 z Raidem maxymalna pojemnosc pamieci to 1.5 gb nie wiem jak tam z o/c ale mozesz zaryzykowac zwlaszcza ze kosztuje okolo 300 zl Popieram!!! Swietna plytka. Bardzo stabilna jesli chodzi o o/c u mnie pamiatki cl3 chodza na cl2 bezproblemowo zero zwisow. Dodatkowo zmiana szyny co 1mhz i mnoznika co 0.5. Sam mam ta plyte od roku i jestem z niej (odpukac) bardzo zadowolony pozdrav Lagier W pełni zgadzam się z przedmówcą :wink: rewelacyjan płytka zresztą to asus więc nie może byc inaczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 hmy..... a moze Asus A7V133 z Raidem maxymalna pojemnosc pamieci to 1.5 gb nie wiem jak tam z o/c ale mozesz zaryzykowac zwlaszcza ze kosztuje okolo 300 zl Bog Cie opuscil. Nowej juz nigdzie, ale to nigdzie nie dostaniesz w swoje lapska, a w komisie kupisz za 200-240zl z gwarancja na 3 miesiace. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Z tego co wiem jest już bardzo mało płyt obsługujących sdram, a jak kupujesz Athlona to lepiej zainwestuj parę złotych w DDR to na pewno poprawi wydajność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Inwestuj w DDR Pod SDR`y to ten ASUS jest spox. Qumpel ma i @ll dziala. Maxim, tesh proobowałem odpalić Athlona XP na 235W. To samo! - 10-30min i restart. Teraz mam 300W i spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Jeszcze możesz kupić Shutla AK32 na KT266A jest na SDRAM i DDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja tez ostatnio jestem zainteresowany jakas plytka na SDRamy poniewaz mam Athlona 1gHz na magistrali 133 i nie dysponuje funduszami tzn. moj brat ,to chyba obedzie sie bez DDRow. Widzialem na komputronik.pl Asusa A7V133A Raid za jakies 340 -350 zeta i Shuttla AK 12 tanszy chyba cos kolo 260 ale nie pamietam dokladnie. Chyba jednak poszukam uzywanego EPoXa 8KTA3. Jak zobaczylem cene nowki to sie kapke zdziwilem ponad 400 zeta :D a za te kase mozna miec super plyte na DDR, a uzywanego za 200. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 A ja bardzo polecam EpOx 8kta3 +pro Ma Raid, do 1,5gb ramu(4 sloty) no i oc ma na wysokim poziomie(vcore do 2.35V!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 co myślicie o ABIT KT7A-RAID za 290zł z gwarancją(pewną na 100%) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Pewnie spox, ale ja dodam kilka swoich typow. Przede wszystkim Soltek SL75-KAV - mysle ze nie drugiej tak dobrej plyty do o/c to nie ma. Druga to MS K7T Turbo-R LE - masz RAIDa i inne fajne bajery. A najtaniej wyszla by Cie MSI K7T Pro2 lub Pro2A - niezle sie kreca i sa bardzo stabilne... i tanie! Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 ja bym ci proponowal te plyty: 1.Abit KT7A 2.Soltek 75KAV 3.Gigabyte GA-7ZXE a nie lepiej by bylo jakbys troche dolozyl i zainwestowal w DDR :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 troche dziwne ze chcesz brać SDRy ja bym ci radził <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MB na same DDR, lub ewent. SDR/DDR. Róznica w cenie nie jest za duża jak dobrze poszukasz. Może powiesz dlaczego chcesz koniecznie SDRy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 troche dziwne ze chcesz brać SDRy ja bym ci radził <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MB na same DDR, lub ewent. SDR/DDR. Róznica w cenie nie jest za duża jak dobrze poszukasz. Może powiesz dlaczego chcesz koniecznie SDRy ? moze dlatego, ze SDR sa 3 razy tansze od DDR a wydajnosc nie jest 3 razy gorsza, tylko jakies 10-15% wiec przy duzej ilosci RAMu roznica w cenie jest katastrofalnie duza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Aha taka plytke (asus a7v 133 z R) dostaniesz np. w komputroniku looknij tutaj http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=375 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 No a nie lepiej SDR/DDR i w przyszłości wymienić pamiątki na DDR ? K7S5A obsługuje nawet DDR333 może być ciekawym pomysłem bo płty z obsługą tylko SDR to bym nie brał bo to przeżytek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 kiedys mialem ecs k7s5a w sumie nic do tego ecsa zbytnio nie mam (ale nie powiem ze problemow nie bylo) ale jak juz uparles sie na te sdry to kup tego asusa napewno wyjdziesz na tym asusie lepiej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Pewnie spox, ale ja dodam kilka swoich typow. Przede wszystkim Soltek SL75-KAV - mysle ze nie drugiej tak dobrej plyty do o/c to nie ma. Druga to MS K7T Turbo-R LE - masz RAIDa i inne fajne bajery. A najtaniej wyszla by Cie MSI K7T Pro2 lub Pro2A - niezle sie kreca i sa bardzo stabilne... i tanie! Pozdr... ty chcesh krecic na k7t rpo2??? :lol: chyba tylko mniznikie :lol: no max stabilne fsb-107 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 i ile jestes sklonny dac za takie cos: Epox 8kta3+pro (6PCi, 1ISA, 4DIMM, fsb.180Mhz, Vcore do 2,35V, Vagp, Vio, Raid HPT370, )+ 512Mb SDRAM (256 Hyundai i 256 Twinmos - chodza na 148Mhz przy CAS 2). Plytka ma gwarancje do stycznia 2004r. (pronox wroclaw) Twinmos na wiecz. gw. Hyundai juz po gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 troche dziwne ze chcesz brać SDRy ja bym ci radził <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> MB na same DDR, lub ewent. SDR/DDR. Róznica w cenie nie jest za duża jak dobrze poszukasz. Może powiesz dlaczego chcesz koniecznie SDRy ? moze dlatego, ze SDR sa 3 razy tansze od DDR a wydajnosc nie jest 3 razy gorsza, tylko jakies 10-15% wiec przy duzej ilosci RAMu roznica w cenie jest katastrofalnie duza może teraz to jeszcze jest dpbra perspektywa, ale SDRy za parę miesięcy będą przeżytkiem, a z wydajnością chodzi Ci pewnie o pamieci 2100, a juz teraz jest wiele płyt z obsługą także 333 MHz i jeżeli się nie mylę wyszły już na rynek MB z obsł. DDR400, a te pamięci to juz nie 10-15% więcej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 może teraz to jeszcze jest dpbra perspektywa, ale SDRy za parę miesięcy będą przeżytkiem, a z wydajnością chodzi Ci pewnie o pamieci 2100, a juz teraz jest wiele płyt z obsługą także 333 MHz i jeżeli się nie mylę wyszły już na rynek MB z obsł. DDR400, a te pamięci to juz nie 10-15% więcej... no niestety SDR przezywa swe ostatnie dni ale wlasnie teraz ich ceny sa tak niskie, ze sie oplaca zainwestowac w wieksza ilosc ramu btw. to jeszcze zalezy jaki tam wyladuje procek i do czego bedzie ten komp uzywany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...