dr.cox Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Od tygodnia mam LG1930B i jestem z niego zadowolony.Matryca S-IPS więc klorki ładne a i smużenia nie ma.W dzień jest wszystko cacy jednak kiedy w pokoju robi się ciemno w jednym miejscu można zauważyc lekką jaśniejszą smugę.Właściwie prawie jej nie widać i nie sprawia ona dyskomfortu.Słyszałem,że prawie każdy LCD ma mniejsze lub większe problemy z podświetlaniem.Chciałbym wiedzieć jak to wygląda u Was. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Na moim nie ma żadnych smug :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Zauważyłem ,że ważne jest też umiejętne czyszczenie monitora.Zbyt mocny nacisk na ekran może je spowodować.Jednak umiejętne "wymasowanie ekranu pozwala cieszyć się znów "czystym" od smug ekranem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) U mnie też nie ma smug, panel podświetlony jest równomiernie. Dodatkowo funkcja ECO, dzięki której szybko możemy zmienić poziom natężenia światła (przydatne np. wieczorem) :) Edytowane 27 Lutego 2005 przez Crazy_Ivan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Wspomniane wady wychodzą dopiero przy całkowicie zaciemnonym pomieszczeniu i czarnym tle na ekranie.Przydałoby się też włączenie podświetlania na max.Z bliska też ich niewidać dopiero z odległości 1m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 zakupiłem dzisiaj Lg L1730B i sie zastanawiam czy wszystko jest ok. Podświetlenie na moim monitorze na dole jest mocniejsz niz na gorze. ?Nie wiem czy to jest norma. Co myślicie o tym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 w monitorach LG to jest norma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Spróbuje dokładniej opisać podświetlanie w moim monitorze. Zakupiłem wczoraj Lg L1730B. Mam problem z podswietleniem matrycy. prawa strona lcd swieci bardziej niż lewa. W szczególności zauważyłem ze czesc matrycy tj. lewy górny róg swieci mniej niż dolny-lewy róg tzn. kolor biały łapie odcienie szarosci . Najwieksze nateżenie barw jest w prawym dolnym rogu matrycy a najmniejszy w lewym górnym.Kontrast mam ustawiony na 30 , jaskrawosc na 0 a gamma -50a kolory RGB są ustawione tak 69,69,69.Gdy podwyższe kontrast róznice w podświetleniu są miejsze ale nie ustąpiły. Co mam robić z tym monitorem?? Mam go dosłownie dwa dzień. P.S Monitor sprawdzałem w nocy przy zgaszonych światłach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapi Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Spróbuje dokładniej opisać podświetlanie w moim monitorze. Zakupiłem wczoraj Lg L1730B. Mam problem z podswietleniem matrycy. prawa strona lcd swieci bardziej niż lewa. W szczególności zauważyłem ze czesc matrycy tj. lewy górny róg swieci mniej niż dolny-lewy róg tzn. kolor biały łapie odcienie szarosci . Najwieksze nateżenie barw jest w prawym dolnym rogu matrycy a najmniejszy w lewym górnym.Kontrast mam ustawiony na 30 , jaskrawosc na 0 a gamma -50a kolory RGB są ustawione tak 69,69,69.Gdy podwyższe kontrast róznice w podświetleniu są miejsze ale nie ustąpiły. Co mam robić z tym monitorem?? Mam go dosłownie dwa dzień. P.S Monitor sprawdzałem w nocy przy zgaszonych światłach. Na moim 1930S mam też podobny problem z podświetleniem - przy górnej krawędzi ekranu mam 2 jaśniejsze jakby plamy, tak jakby ekran był w tych miejscach przyciśnięty i stąd przebija podświetlenie. Też zastanawiałem się czy nie zgłaszać do naprawy ale jako że poprzednio z innym problemem byłem miesiąc bez LCDka to dałem sobie spokój, nie przeszkadza to aż tak mocno, tylko na czarnym tle, zwłaszcza po opiniach że u LG to norma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 LG maja po prostu lampe u dolu, co powoduje, ze dol ekranu jest podswietlony nieco mocniej. U mnie tez tak jest, ale widac to tylko w specyficznych warunkach (ciemno w pokoju i jednolity ciemny kolor wyswietlony na calej powierzchni). Podejrzewam ze podobny efekt wystepuje we wszystkich ekranach z lampa u dolu, w mniejszym lub wiekszym stopniu. Z kolei ekrany z lampa z tylu beda mialy mocniej podswietlony srodek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapi Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 LG maja po prostu lampe u dolu, co powoduje, ze dol ekranu jest podswietlony nieco mocniej. U mnie tez tak jest, ale widac to tylko w specyficznych warunkach ..... No tak... to wytłumacz dlaczego u mnie w LG problem jest z górą ekranu? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...