Skocz do zawartości
mos84

Najlepsze Czasopismo Komputerowe

Ktora gazetke najchetniej kupujesz?  

147 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora gazetke najchetniej kupujesz?

• PC World Computer
      12
    • Komputer swiat
      13
    • Enter
      7
    • Chip
      92
    • Click
      3
    • inna (jaka?)
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedys lubilem czytac Chip'a, byl dosc konkurencyjny cenowo a do czytania bylo dosc sporo. PCWK i Enter rowniez gdzies jeszcze u mnie leza. Aktualnie z braku funduszy przestalem kupowac tego typu czasopisna, od czasu do czas wpadam jednak do Empiku i przegladam co ciekawsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie z tych gazet to PCWK/ENTER

Chip jest nie do zaakceptowania - strasznie zszedł na psy. Od kiedy bodajrze 1,5 roku temu napisali takie straszne smęty o chłodzeniu wodnym, a potem jeden z redaktorów chipa wił się i tłumaczył na forum tweaka, dałem sobie spokój z tą gazetą.

heh zresztą ostatnio napisali , że Asus R9550GE ma arch. 4/1, natomiast reszta R9550 ma 4/2

Pdobnie rzecz się ma z taktowaniem pamięci - kolesie pomylili jednostki i zamiast np "Taktowanie pamięci (dla DDR)" - napisali po prostu MHz. Nie wiedziałem, że Radzio, którego do tej pory mialem w komputerze ma memki taktowane 400 MHz (to będzie jakieś 800 DDR)

Rozumiem, że coś takiego mógł napisać jakiś Newbie user na forum - ale Chip ? gazeta "komputerowa" ? :zonk:

(jakby nie podali jednostek to można by "bronić" tych częstotliwości)

Naprawdę o wiele więcej można się dowiedzieć z tweak.pl ;) - IMO wg mnie nie warto płacić za chipa.

Jednak ostatnio coś się zmieniło ... mamy tam SWOJEGO człowieka w osobie BENITO. Koleś przygotowuje art na temat Water Cooling, który ukaże się pewnikiem za miesiąc.

Mam nadzieję, że takie "dziwne" wpadki nie będą się często przytrafiać gazecie, którą niektórzy traktują jako pismo "PRO".

Edytowane przez wojwar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuje Chipa od 1998. Praktycznie kazdy numer. Z malymi wyjatkami. Nie mam zasztrzezen co do tej gazetki, Jest masa ciekawych artykulow Hardware'owych jak i Softowych. Do tego dochodza jeszcze testy. Co do CD i softu jaki tam sie znajduje to faktycznie nie wszystkie mozna pobrac legalnie :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuje Chipa od 1998. Praktycznie kazdy numer. Z malymi wyjatkami. Nie mam zasztrzezen co do tej gazetki, Jest masa ciekawych artykulow Hardware'owych jak i Softowych. Do tego dochodza jeszcze testy. Co do CD i softu jaki tam sie znajduje to faktycznie nie wszystkie mozna pobrac legalnie :)

1304538[/snapback]

No ... ja ostatnio kupiję (jak już kupuję gazety) to tylko dla licencjonowanego Softu ... (no i można jakąś prasę w kibelku poczytać, bo komputera ze sobą nie zabiorę :zonk:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy dobie internetu zrezygnowalem definitywnie z gazet bo:

1. Jest wszystko w necie to co mozna tam przeczytac.

2. Gazetki sa sponsorowane i sa czasami nieprawdziwe dane w nich.

3. Denerwuje mnie cena.

4. To co jest w gazetach na necie bylo 1-2 miesiace wczesniej.

Jest jeden wyjatek, ktory BYM zrobil gdyby bylo to mozliwe.

Kupowalbym RESET. Jedyna gazeta, ktorej mam wszystkie numery i cenie ja bardzo. Szkoda, ze juz nie istnieje, a jej e-zinowa wersja jest do bani.

Nie oddaje glosu na zadna z ankiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to troszq tych gazet bylo:

cda - fajne przez jakis rok, dwa, ale potem stwierdzilem ze za drogie i przestalem

click - bylem mlody, no wiec i tania gazetka to sie kupywalo, nawet dla samych gierek (pamietam jak wtedy zobaczylem pierwszy raz zmodowanego kompa :D szok) odpadla po tym jak sie z niej zrobil miesiecznik

chip - 4 numery i gazeta odpadla bo testy byly niejedno stronne i zawsze tylko sprzet gigabyte pokazywali albo w testach zwyciezal

potem czas przejscia z sdi na neo+ i gazetki poszly w las, teraz dalej nie ma zadnych ciekawych gazet, no moze dla poczatkujacych pcwk czy KS (ekspert) moga byc fajne, ale nie mam zamiaru placic za gazete jak all mam w necie. z ciekawosci kupie sobie raz thg i zobacze co w niej jest, jak narazie brak ciekawych pozycji dla doswiadczonego uzytkownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze tylko sprzet gigabyte pokazywali albo w testach zwyciezal

bo gb to jedna z najlepszych firm robicych płyty i grafe :) jak dla mnie to chyba nawet najlepsza, albo na równi z Abitem. Do tego dochodzi jeszcze Asus i MSI...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem przez jakis czas KŚ-Ekspert i Linux+ ale juz od roku nie kupuje ze wzgledu na to ze mi sie artykuły w tych gazetach przestały podobać. Ogolnie to mi szkoda kasy na kupowanie czasopism komputerowych, ktore tanie nie są a po drugie to ja juz wszystko wiem to co jest w tych gazetach z internetu i z wlasnego doświadczenia wiec nie bede kupowal gazety dla samych obrazków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam duzy szacunek do Gigabyte. I nie obchodza mnie negatywne komentarze ktore czasem znajduje na necie dt. ww. firmy. Jak narazie sie nie zawiodlem na tej porzadnej wg. mnie firmy.

BTW. co do gier to czasem kupywalem jeszcze CDA i clicka. Zalezy od dolaczonej gry do gazetki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy dobie internetu zrezygnowalem definitywnie z gazet bo:

1. Jest wszystko w necie to co mozna tam przeczytac.

2. Gazetki sa sponsorowane i sa czasami nieprawdziwe dane w nich.

3. Denerwuje mnie cena.

4. To co jest w gazetach na necie bylo 1-2 miesiace wczesniej.

Jest jeden wyjatek, ktory BYM zrobil gdyby bylo to mozliwe.

Kupowalbym RESET. Jedyna gazeta, ktorej mam wszystkie numery i cenie ja bardzo. Szkoda, ze juz nie istnieje, a jej e-zinowa wersja jest do bani.

Nie oddaje glosu na zadna z ankiety.

1305007[/snapback]

No tak ale w necie sobie na kiblu nie poczytasz(a i tez mozna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo gb to jedna z najlepszych firm robicych płyty i grafe :) jak dla mnie to chyba nawet najlepsza, albo na równi z Abitem. Do tego dochodzi jeszcze Asus i MSI...

1305218[/snapback]

:blink: :blink: :blink:

Najlepsza do czego, bo jeśli chodzi o płyty to napewno nie do kręcenia, a co do najlepszych płyt to ja bym sie bardziej kierował w strone Dfi, Abita

Edytowane przez Garfield^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze. ss, gambler, reset.... to sie czytalo. te testy voodoo na tomb riderze(starzeje sie? wydawaloby sie ze to bylo niedawno :wink:) eeeeh teraz nie kupuje skoro wiekszosc recenzji moge znalesc w necie. a do kibla biore ksiazki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrych gazet o kompach i gierkach już nie ma :|

w ubiegłym roku starszy mi kupywał entera, ale powiedziałem zeby przesał bo nic tam nie ma czego nie wieidziałem wczesniej z netu;]

SS,Świat gier komputerowych,Reset.... tych czasopism nic nie przebije :|

a wiadomo że wielcy zawsze odchodzą :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej odejść wcześniej z chwałą, niż zejść do rynsztoku i tam zdechnąć...

1306174[/snapback]

To sie moze tyczyc wlasnie CDA. Niegdys swietna gaztka. Kupowalem ja nie tylko dla gier ,ale dla chocby poczytania Action Redaction i wypocin Mr Jedi i podobno fikcyjnego Smugglera :D :D

Ehh to byly dobre czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś kupowałem ś.p. Top Secret i Secret Service... Od czasu kiedy mam stałe łącze już nie kupuję gazet - wszystko znajduję w necie... szybciej, obszerniej, ciekawiej i taniej... ;) Swego czasu kupowałem jeszcze "Enter"... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam kupuje tylko CDA ;) Od 10 numeru do teraz (i wcale nie dla pelnych wersji, bo przez pol roku mialem linuxa, a teraz nie mam DVD, a kazda kupuje z DVD...na przyszlosc ;) hehehe ) ;) Nie zauwazylem "schodzenia na psy" (no ten moment jak testy sprzetu byly prawie idealnymi przedrukami z angielskiej prasy...to byly ich ciezkie dni) Kiedys prenumerowalem Entera ;) Nadal lubie do tego czasopisma zajrzec...PCWK raczej czytam jak przypadkiem u kogos znajde ;) Chipa nawet nie dotykam...pseudo fachowy bełkot zupelnie bez pokrycia w faktach...az zal jak ta gazeta sie stoczyla (chociaz dla mnie NIGDY nie byla w 100% dobra) A umieszczenie w ankiecie Clicka to jakas kpina ;) Hehehehe...A z gazet "matwych" to Reseta wspominam i Gamblera...SS nie lubilem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam kupuje chipa, zwykle regularnie choc ostatnio czesciej patrze czy o czyms ciekawym pisza ;)

ks ekspert tez jest dobry szczeglonie jak ostatnio nowego nietoperza dali w full wersji na cd B)

PCWK kiedys kupowalem ale gazeta stracila duzo w moich oczach z powodu nijakosci testow

CDA kiedys kupowalem ale ze mnie juz tak gierki nierajcuja to zniknela z mojej listy zakupow ;)

reaktywowany Top Secret byl nawet fajny szkoda ze sie nie utrzymal :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie raczej nie czytam takich gazet :) chyba ze ktos mi cos podrzuci :) ale sam nie kupuje, poniewaz wszystko co jest w gazetach jest ogolnodostepne w necie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widza, że mało wiary glosuja na PC World Komputer, a to przeciez niezle czasopismo. Chociaz ja sam preferuje CHIPA, to statnio ( jakies 2 miechy temu :P ) zauwazylem, że w lutowym numerze CHIPA bylo to co w styczniowym PCWK. Poza tym czytalem tego PCWK i musze przyznacm, że zawalilem 2 noce, tak mnie wciągło!!, szczegolnie artykul ( chyba ze szecs kartek ! ) o zapowiedziach technicznych nastepnych lat. Polecam PCWK ( chociaz czytalem tylko 1 numer :P ).

O CHIPE nie mowie bo w tym topicu bo po co, i tak wszyscy wiedzą... ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pism komputerowych najbardziej lubie Chipa, nawet od czasu do czasu kupuje(zwłaszcza numery specjalne), mając empik koło wydziału właściwie wszystkie pisemka co najmniej przeglądam, a przeważnie dość dokładniu studiuje... W dawnych czasach kupowałem tak z 2 latka entera, starszy kiedyś też pckuriera i entera...

Z "growych" to byłem fanem gamblera niestety padł... mam pare cd-a ale wszystkie z taniej książki :D Czasami nawet to cuś przeglądam ale sporadycznie... Clicki i inne KŚ gry czasami kupowałem dla gierek bo pisemka to sie na papier toaletowy co najwyżej nadają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wbijam na opinie i kupuję KŚ. Często są tam niezłe i dogłębne testy sprzętu (np. głośników). Poza tym nieraz mam tylko 5PLN przy sobie a poczytać bym coś w kolejce chciał...

Oczywiście KŚ Ekspert - mam wszystkie numery :)

No i KŚ Gry (staniały ostatnio)

A jak mnie stać, to kupuję CHIP (bardzo dobra gazeta) i ENTER też czasami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widza, że mało wiary glosuja na PC World Komputer, a to przeciez niezle czasopismo. Chociaz ja sam preferuje CHIPA, to statnio ( jakies 2 miechy temu :P ) zauwazylem, że w lutowym numerze CHIPA bylo to co w styczniowym PCWK. Poza tym czytalem tego PCWK i musze przyznacm, że zawalilem 2 noce, tak mnie wciągło!!, szczegolnie artykul ( chyba ze szecs kartek ! ) o zapowiedziach technicznych nastepnych lat. Polecam PCWK ( chociaz czytalem tylko 1 numer :P ).

O CHIPE nie mowie bo w tym topicu bo po co, i tak wszyscy wiedzą... ;)

pozdrawiam

1308648[/snapback]

hehe zupełnie jak ja - tez cała noc siedzialem nad tym artykułem, a tez zauwalem ze ten sam temat pojawil sie w chipie miech pozniej (chodzi o borbeon'y). jednak wole chipa bo tam jak jest test podzespolow to nie ograniczają sie do 10 sztuk jak w PCWK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi