Oles Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Szukam jakiegoś porządnego kompilatora C/C++, z tym, żeby nie było problemów z programami pisanymi w C. Najelpiej pod Windowsa, bo to zawsze inna wygoda użytkowania, ale żeby kompilował także programy DOSowe, nie tak jak borlandowe C++ for Windows, tam wszystkie programy sa na windowsa. Z doświadczenia w użytkowaniu Dev C++ nie polecam go sobie, bo służy głównie do C++, a ja pisze w C (dokłaniej ucze się w C). Dziex za sugestie, myślę, że nie tylko mi przyda się ten topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 to musisz uzywac czegos w stylu gcc - w sumie bardzo wygodne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 GCC && G++ =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Dzięx. Nie chcę zakładać do takiej prostej sprawy nowego topicu. Chodzi o regulowanie kontrastu ekranu w Delphi albo w C++, żeby działało w windzie, nigdzie tego nie moge znaleźć :(. Ew. moze znacie taki program najlepiej wykorzystujący skróty klawiaturowe. Z góry dziex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 co ty mowisz, ze dev c++ nie jest dobry? On jest rewelacyjny. Uzywalem go do kompilacji programow w C i nie mialem najmniejszych problemow. Co wiecej nigdy nie zdazylo mi sie, ze program skompilowany w devc++ kompilowalby sie inaczej pod gcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Możliwe, ze to z niewiedzy, ale ja miałem troszq problemów z bibliotekami, itp. A te podświetlanie linni w nowej wersji to mi po prostu przeszkadza, ale to szczegół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 znaczy sie chodzi Ci o tego "ticka" ? Ja tego nie uzywam, bo jest to faktycznie beznadziejne rozwiazanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Dev 4.9.9.1 - dosc dlugo uzywalem i mialem dobre zdanie. zupgradowalem na 4.9.9.2 i sypie bledami co chwile. Pozatym jakos dziwnie zachowywal sie na "MOJ BLAD". zrobilem cos typu: struct material { float ambient,diffuse,specular; char diffuse_bmp[255]; // przechowywana sciezka do pliku }; material* mat; mat=new material[mat_count]; // mat_count pobierane z pliku no i ladnie zczytalem z pliku info o modelu i texturach tylko dla kazdego face zapomnialem zczytac mat_id i zmienna ta pozostala niezainicjowana. do renderowania kazdego face uzywalem mat[mat_id]. O dziwo wszystko dzialalo u mnie dobrze !!! I jakie bylo moje zdziwienie gdy podsylam kumplowi efekt swojej pracy a on ma "pamiec nie moze byc read" ( albo written, nie pamietam ). Stracilem qpe czasu na dochodzenie dlaczego sie wiesza skoro u mnie dziala. Msvc 6.0 rox i mozna go dostac za ok ~150 zl, ( studenci free na czas studiow ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood_ Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam pytanie... potrzebuje skompilowac gcc projekt tzn plik main.c i wlasna biblioteke sort.c ktorej deklaracje sa w sort.h jak to zrobic zeby zadzialalo? dobra...juz mi się udało! Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez Blood_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Dev-cpp jest nawet fajny. Problemem jest że domyślnie korzysta z beznadziejnej wersji gcc, która jest -bardzo wolna -robi kobylaste execi -nie działa na niej dużo rzeczy typu widechar -sa nieraz problemy ze skompilowaniem niektórych programów, np ostatnio kumpel kompilowal program c++ z przeciazonymi operatorami, g++ się rzucał o jednego z nich a wszystko było dobrze, sprawdzane na linuksowym g++ i visualu. Ja już dawno zrezygnowałem z tego badziewia i wam radze też to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 użytkowania, ale żeby kompilował także programy DOSowe, nie tak jak borlandowe C++ for Windows, tam wszystkie programy sa na windowsa. 1303591[/snapback] Stary co ty gadasz że tam wszystko jest pod windows :blink: :blink: :blink: ? Dajesz File->New->Other->Console Wizard i Przez ten kreator wybierasz sobie jezyk c czy c++ i inne rzeczy , i piszesz program konsolowy w wybranym języku i w dodatku masz super szybki kompilator konsolowy za darmo (c++builder personal). Przecież nie musisz korzystać z form tylko zrobić sobie program konsolowy wykorzystując tego kreatora. A jeśli chodzi ci o to "This program must be run under Win32" to musisz znaleść kompilator który to umożliwia ( tworzyć pliki żeby działały w czystym dosie ) np borland 5.02 albo nawet 3.1 ( obecnie jest darmowy ) , Watcom itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...