Skocz do zawartości
PaWCi0

Gdzie Tanio Uv-dye ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od paru dni przeszukuje rozne sklepy internetowe w poszukiwaniu UV-Dye (taki srodek do barwienia wody, jakby ktos nie wiedzial :) ). Znalazlem w kilku miejscach, ale cena zawsze ta sama - 20 zł za 5ml (np. 4max, mate). Zamówilem w koncu w Proline po bardziej okazyjnej cenie - 59 zł za 30 ml (na spółke z kumplem), ale zaczeli cos kręcic i w koncu towaru braklo. Znacie moze jakies sklepy internetowe (lub "tradycyjne" w poblizu Gliwic), ktore sprzedają takie cos? Ewentualnie jakis sklep, ktory ma przy okazji atrakcyjne ceny wentylatorow 120mm - bo w takie rowniez musze sie zaopatrzyc, a nie chce wydac majątku za wysylke.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie bede robil na niebiesko, ale gdzie tu widzialem topic w ktorym ktos :P pisal, ze taniej wychodzi kupno mazaka UV i rozbrojenie by dostac sie do plynu.... musze poszukac takich, tylko jestem ciekaw ich wydajnosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w papierniczym 10zł kosztuje marker uv ciekawe czy dało by rade z tego wyciągnąć conieco płynu i czy po zmieszaniu było by to dobre do układu.

1306170[/snapback]

ja widzialem takie markery z plynem w srodku po 2 zl, widzialem jak to dziala, poprostu zajebioza, i kosztuje o wiele mniej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzcie co znalazłem :D

1306880[/snapback]

A wiesz ile tego trzeba wlac do ukąłdu, żeby to dało jakis efekt? hehe keidys gadałem z gościem który sprzedawał naboje UV i z rozmów wyszło, że mnije więcej 50:50 trzeba wlac żeby było ok. Niedośc że koszta wysokie to jeszcze nie wiadomo jak ten tusz przewodzi ciepło.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiesz ile tego trzeba wlac do ukąłdu, żeby to dało jakis efekt?

1306996[/snapback]

Grzesiek tak jak mówisz, nie inaczej. Jaden nabój to jakieś dwa mililitry. Ile trzeba by tego, żeby zapełnić cały układ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi