Skocz do zawartości
VILQ

Gra Dla Myślących - Podejscie Nr 2 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaze ci sie litera, jak obrocisz zegar do gory nogami i wpiszesz odwroceone litery... tzn te liczby po odwrocie beda literami. Moze jakas inna podpowiedz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ale LVL 5 chyba nie będzie tak prosty...

W kodze strony umieszczone jest:

<!-- 2 Systems>

, więc istnieje możliwość, że nie jest to tylko binarka... może być też szesnastkowy(hex) i wtedy nie będzie łatwo.

Narazie w piątym lvlu, po zabawie kalkulatorem uzyskałem pewną liczbe(trzycyfrową - system dziesiątkowy).

Narazie myśle co z nią zrobić. Dodam, że interesujący jest tytuł strony. Jak ktoś nie wie co on znaczy, niech sobie na wikipedii sprawdzi :).

Muszę chwile pogłówkować. Zapisałem sobie wsio na karteczce i kalkuluje to na różne sposoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@radeksz: Najpierw pobaw się systemem binarnym... W binarnym 111000 to nie "stojedynaście tysięcy" tylko "jeden jeden jeden zero zero zero". Dla ułatwienia dodam, że kalkulator w win XP a trybie naukowym łatwo przeliczy Ci liczby z bin na dziesiątkowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol fajna? WYPAS TO JEST. Wyslalem linka prawie kazdemu kogo mam na gadu i wszyscy teraz sie glowia. Vilq - kawal dobrej roboty odwaliles :)

1668614[/snapback]

Grałeś w prona misziego :?: Gdzieś w tym dziale jest ten temat o tej grze.

6 lvl zaliczony :blurp:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi