spavatch Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nareszcie! Serwis tbreak.com zamieścił pierwszy pełny test płyty głównej opartej na nowym chipsecie nForce2 - Leadtek K7NCR18D PRO. Ośmiostronnicowy artykuł uzupełniony bogatym materiałem zdjęciowym pozwala dobrze zapoznać się z najważniejszymi faktami o produkcie. Wśród wymienionych cech warto wspomnieć o dwóch wersjach chipsetu - jedną - z wbudowaną kartą grafiki - i drugą - nie posiadającą tej funkcji. Godne uwagi jest także wyposażenie dodatkowe - między innymi zdwojona karta sieciowa, kontroler FireWire i kodek dzwiękowy zgodny z Dolby 5.1 - o tym wiedzieliśmy już wcześniej, a takze mnogość opcji biosu, które przydatne będą overclockerom. Ponadto przewidywana cena produktu - $125 - biorąc pod uwage jego możliwości, zdaje się być wyjątkowo atrakcyjna. Obraz ideału mącą jedynie drobne niedopracowania, które Leadtek prawdopodobnie usunie w wersji produkcyjnej płyty. Bardzo interesujące rezultaty przyniosły testy wydajnościowe. Im więcej zajętych jest banków pamięci - tym większa wydajność! Jako zagorzały przeciwnik nVidii jestem zmuszony uznać wyższosc jej projektu nad produktami konkurencji. Czyzby VIA miała wyraźne powody do prac nad KT400A? RaV[666] & Spavatch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Cena $125, ciekawe za ile bedzie na polskim rynku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a tutaj jest porownanie z Asusem na nforce2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ten nForce jest cholernie wydajny... jush wiem na co mam zbierać $$$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 fajne ma mozliwosci krecenia pamieci itp v core ale mala regulacja fsb ja na st6 mam 250MHz!!!!!!!!! :P no ale moze byc plytqa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 9 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2002 No i FSB niezalezne od taktowania PCI i AGP :). Tyle ze wiekszosc plyt na nForce2 ma niskie nastawy vcore... Dlatego wlasnie wybralem A7V8X :?. Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Pisalem tez o tej plycie, ale jak widac Red.Lisek ma nas w nosie i nie dodaje naszych newsow http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=15948 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Moj dodał... :) Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...