Skocz do zawartości
St.Anger

Uszkodzony Komp

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mam problem z kompem tzn. w trakcie wykonywania testu przez bios (AWARD) z glosniczka sys. dobiega seria kilkudziesieciu dzwiekow...nie jest wysylany zaden sygnal do monitora. Komp nie uruchamia sie.Wczesniej problem ten wygladal nieco inaczej. Otorz rowniez nie byl wysylany zaden sygnal do monitora ale zamiast kanonady piskow wystepowaly tylko dwa krotki i dlugi...kompa udawalo sie co pewien czas uruchomic (poprzez wyjecie (ruszenie) i wlozenie kostki zasilajacej plyte glowna z zasilacza...aktualnie nawet ten trik nie pomaga...konfiguracja to Pentium III 550,plyta AOpen AX6L,256 RAM,dysk 20GB WD,Riva TNT M64 32MB...dzieki za ewentualne komentarze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobna sytuacje nie chciał mi odpalic tylko jakies sygnały wydawał z biosu, a jak startował to tylko w trybie awaryjnym i mi zaras sie wieszał, powodem było uszkodzone gniazdo od pamieci ram przełorzyłem kość do innego gniazda i działa juz do tej pory ze 3 lata, poszukaj na necie moze znajdziesz co oznaczaja sygnały z biosu bo sa różne ich kombinacje może ci siadłoo cos innego nawet głópia myszka i juz moze sie komp wykładac. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi