St.Anger Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Od pewnego czasu mam problem z kompem tzn. w trakcie wykonywania testu przez bios (AWARD) z glosniczka sys. dobiega seria kilkudziesieciu dzwiekow...nie jest wysylany zaden sygnal do monitora. Komp nie uruchamia sie.Wczesniej problem ten wygladal nieco inaczej. Otorz rowniez nie byl wysylany zaden sygnal do monitora ale zamiast kanonady piskow wystepowaly tylko dwa krotki i dlugi...kompa udawalo sie co pewien czas uruchomic (poprzez wyjecie (ruszenie) i wlozenie kostki zasilajacej plyte glowna z zasilacza...aktualnie nawet ten trik nie pomaga...konfiguracja to Pentium III 550,plyta AOpen AX6L,256 RAM,dysk 20GB WD,Riva TNT M64 32MB...dzieki za ewentualne komentarze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 co w biosie piszczy wiecej nie chce mi sie pisac <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crisg Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Miałem podobna sytuacje nie chciał mi odpalic tylko jakies sygnały wydawał z biosu, a jak startował to tylko w trybie awaryjnym i mi zaras sie wieszał, powodem było uszkodzone gniazdo od pamieci ram przełorzyłem kość do innego gniazda i działa juz do tej pory ze 3 lata, poszukaj na necie moze znajdziesz co oznaczaja sygnały z biosu bo sa różne ich kombinacje może ci siadłoo cos innego nawet głópia myszka i juz moze sie komp wykładac. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...