Liquid Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Co może być powodem że grając pod Win XP gra po jakimś czasie się zamyka ( ok 30min). Mam ustawione: -Uruchom w trybie zgodności z Win 95 -Uruchom w 256kolorach A uruchamianie z Wiersza poleceń nic nie poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 No i dorwałem tą wersję, tylko jest problem. Grafika to jeden bardzo rozmyty zielony pasek - nic nie widać :? Co ciekawe- wersja dla Dos działa normalnie , tylko się wysypuje pod XP ( nie sprawdzałem jeszcze pod ME). Jest na to jakiś fix? Ok- już sobie poradziłem- gra już chodzi pod XP bez najmniejszego problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczek83 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Oj spedziłem przy tej gierce wspaniałe godziny. Jestem Ciekaw czy ktoś jeszcze ja pamieta. Starsi może tak, ale czy młodsi znaja Tego wspaniałego klasyka. [ Prawie tak samo jak Descent pierwsza giera w pelnym 3D to były czasy śmigało na 75 MHz ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Ja ukończyłem to cudo na Amidze CD32 :) Strasznie wolno to chodziło, w trakcie tury komputera czytałem książkę, a jak granat wybuchał (rysowały się czaszki), to rwało wieki, powoooli jedna czaszka, dwieeee hehe, ale gra naprawdę przecudna, jedna z moich najlepszych w które grałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Giera kozak, i lepiej sie grało niz w te nowe części. Potem terror from the deep i tez super było . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 UFO ENEMY UNKNOWN - stare czasy a i tak jest the best do dzisiaj :) I znowu w to gram (pod XP ka). Gdzie mozna dorwac same hotfixy nie mam pojecia (w domu mam oryginala, niestety pod DOS-a) , ale ostatnio na torach krązyla wersja UFO Enemy Unknown i Terror from the Deep shotfixowana pod XP-ka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Oj tak ... coraz trudniej o tak dobre gry ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Jakby co to mam jakas wersje pod XP'ka sa tam dodane 2 pliki (patch.dll ,xcom1fix.exe). Wystarczy je wrzucic do glownego katalogu z gra i odpalac poprzez xcom1fix.exe i mozemy grac w UFO: Enemy Unknown pod XP z dzwiekiem i bez zadnych problemow.Moge komus podeslac na maila cala paczke z gra lub same te hotfixy Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczek83 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Nie wiem jak to jest ale czesem lubie pograć w takie wspaniałe stare gierki, bardziej mnie wciagaja i jestem w stanie spędzić przy nich więcej czasu niż przy nowych produkcjach które wyciskają 7-me poty z mojego sprzetu i wygladają coraz bardziej realistycznie. Może to nie tyle sentyment ale kiedyś bardziej miodne gierki tworzyli ludzie. Coż przekonam sie w marcu [HoMaM V] czy nadal tak jest czy może nadal udaje sie komuś robić dobre gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio231 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witajcie dzis sciagnalem UFO:Enemy Unknow z Abadoni podobno wersje dzialajaca pod windowsem w katalogu gry sa 2 pliki startowe jeden: UFO po ktorym gra dziala ale zawiesza sie podczas misji dosc losowo drogi plik to UFO Defense ale po uruchomieniu tego pojawia mi sie rozmazany ekran ale gra dziala w tle... czy ktos moze mi pomoc :mur: :mur: ?? tak by uruchomic ufo bez zadnych emulatorkow??? a i mam jeszcze pytanie czy ktos z was grywal w Terror from the Deep bo u mnie uruchomiony pod VDMS zawiesza sie w czasie misji terror :mur: :mur: czy ktos moze wie co z tym zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Pomóc ? Proszę bardzo .. przeczytaj temat zanim zadasz pytanie !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio231 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 wiesz przeczytalem ale ten fix mi nie dziala :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 To weź cały pak od Devil'a. Jak nie zadziała to masz coś namieszane w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Dobra znalazlem ta ulepszona wersje ktora smiga pod XP Plik z gra: http://www.abandonware-france.org/clic.php.../xcom1win95.zip =jesli gra jest gdzies w sprzedazy to niech ktos napisze to usune link ,ale zdaje sie gra to Abandonware. Po rozpakowaniu bedziecie miec problem z grafika bedzie sie nakladac na siebie dlatego tez: Musicie sciagnac jeszcze: http://www.xcomufo.com/patch.dll A nastepnie sciagnac plik poprawiajacy Grafike Xcom Fix: http://www.xcomufo.com/xcom1fix.exe I teraz wystarczy wrzucic do glownego katalogu Ufo, te 2 pliki (patch.dll , xcom1fix.exe).Gre nalezy odpalac poprzez xcom1fix.exe i to tyle.Milej gry :P Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawelekkg Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 link nie dziala pilnie poszukuje starego ufo (1) ktore chodzi wolno (poprawnie) na XP prosze o pomoc!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 :google: przyjacielem Twym... Dalej już sobie chyba poradzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 kombinujecie ludzie.. mnie tam jezcze nigdy dosbox nie zawiodl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawelekkg Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) wiele juz czytalem i wynika z tego ze nie ma starego ufa dzialajacego wolno pod xp? tylko wersja dosowska? mam ufo gold uruchamia sie pod xp ale zapieprza za przeproszeniem a moze nie ma tekiej wersji pod xp i niepotrzebnie szukam ? Edytowane 15 Grudnia 2007 przez gawelekkg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Wyłącz turbo w obudowie ;). Był kiedys bajer do zwalniania kompa do maszyn z lat 90 tych. http://www.abandonia.com/en/downloadgame/38 i naciśnij get it - nic więcej nie musisz kombinowac . Dalej dasz sobie rade z rarem i przez plik ufo odpal - takie słoneczko ;). Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wyłącz turbo w obudowie ;). Był kiedys bajer do zwalniania kompa do maszyn z lat 90 tych. :) gawelekkg Niestety nie mam już tej wersji , z poprzednich linków . Ściągnij sobie z google, a jak Ci za szybko śmiga to zainstaluj CPUGrab czy inny wynalazek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooom19 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Pod tym linkiem http://wyslijplik.pl/download.php?sid=zHreOo12 wrzucilem Gotowa Dzialajaca wersje pod XP z wszystkimi powyzszymi plikami + spoolszczeni ( nalezy wybrac jezyk Niemiecki ) Niestety gierka pod XP zapiernicza nieludzko i na nic programy typu Cpu Grab , Mo slo i z piec innych . Moze ktos zna sposob na spowolnienie tej gierki ? Wiem ze jest DosBox ale chodzi mi o program sprawnie spowalniajacy proc i dzialający pod xp bo dosbox nie z kazda starsza gra sobie radzi . Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) A po co dałem linka ?? Gra chodzi normalnie przynajmniej u mnie. Lekko screen scroll lata za szybko jak się tego nie opanuje ;). A to spolszczenie - zniemczone to dramat :(. Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooom19 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) NIestety u mnie żaden program spowalniający na tę gre nie działa - (z innymi nie ma problemu) O co ci chodzi z tym spolszczeniem ? Fakt Opcje pozostały po niemiecku to raptem 5 ikon - reszta kompletnie przetłumaczona (cała ufopedia,opisy broni, ras- itd.) nie jest zle Edytowane 17 Grudnia 2007 przez tooom19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Te opisy to dla mnie zbędna rzecz , sie gra nie czyta ;). Jak widzę niemiecki to mi się odechciewa grać ;). Ja nie wiem jak , ale u siebie tą wersję co dałem linka zainstalowałem i gram normalnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Nie wiem co wy macie do dosboxa... większość gier chodzi bez problemu a te co nie chodzą to najczęściej działają pod XP. Poza tym nikt nie każe uruchamiać wszystkiego pod dosboxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooom19 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Wiem że to świetny prog nic do niego nie mam - :) ciągle go używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Dosbox ma jeszcze jedną zaletę. Pozwala uruchomić stare gry w okienku co jest bardzo przydatne a dodatkowo przynosi ulgę oczom. UFO uruchomione pełnoekranowo na >19" po prostu boli ;) A jak komuś za szybko/wolno działa w dosboxie to może zmniejszyć liczbę cykli zegarowych za pomocą jednego skrótu klawiszowego. A żeby nie było totalnie OFF to napiszę że bawiłem się ufo na dosboxie i chodzi prawie idealnie, trzeba było tylko ustawić minimalną szybkość przesuwania ekranu w widoku taktycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChubbChubb Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Ufo Defence z Fixem :) h: purepc http://rapidshare.com/files/77290567/UFO_Defense.zip Ufo Terror From the Deep h: purepc http://rapidshare.com/files/77302312/TFTD.zip Edytowane 17 Grudnia 2007 przez ChubbChubb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawelekkg Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 informacja dla osób chcacych pograc w gre wszechczasów - UFO Enemy Unknown pod XP: wystarczy sciagnąć UFO GOLD a nastepnie pobrac plik TURBO ze strony: http://www.xcomufo.com/x1dl.html uruchamiamy plik turbo i - wybieramy predkosc gry!!!!!!!! R-E-W-E-L-A-C-J-A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!! SPOWALNIAMY GRE UFO Enemy Unknown! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaxen Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Przepraszam bardzo, że odkopuję stary temat ale bardzo zależy mi na tej grze. Na komputerze posiadam wersje tej gry ze strony stare-gry.com Po odpaleniu wszystko działa do momentu aż trzeba wpisać klucz. Wpisywałem już różne z internetu i nic się nie dzieje. I tutaj teraz moje pytanie: czy ma ktoś może jakąś w pełni działającą tą grę? Bardzo mi na tym zależy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...