PiotruśPan Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Czy przewody od molexów w tym wężyku nie są zbyt sztywne? Doszlifuj ten nowy otwór na wentylator, pomaluj i zapodaj fotki. Wielki plus za chęci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowti Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Od czasu do czasu sprawdz wentylek puszczony na 5V, czasami przy tym napięciu lubia nie wystartować. Ja miałem taki przypadek w dodatkowym wentylku w obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio311 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) Czy przewody od molexów w tym wężyku nie są zbyt sztywne? Doszlifuj ten nowy otwór na wentylator, pomaluj i zapodaj fotki. Wielki plus za chęci. 1323042[/snapback] No własnie są i planuje wymienić ten szlałfik do sprężarki na szlałfil do filtrów w akwarium sa one miękkie albo- NA COŚ TAKIEGO lub bardziej takiego z silikonu, czyki jest napewno bardzo giętki:) Z silikonu Pomaluje i doszlifuje w następnym tygodniu :) albo nawet jeszcze dzisiaj:) POZDRAWIAM:) Edytowane 12 Marca 2005 przez misio311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio311 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Od czasu do czasu sprawdz wentylek puszczony na 5V, czasami przy tym napięciu lubia nie wystartować. Ja miałem taki przypadek w dodatkowym wentylku w obudowie 1323060[/snapback] Dzięki za rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) NA COŚ TAKIEGO Fajne te weze !! U mnie wyglada to TAK Zwykly gumiak chyba + żyletka i troche cierpliwosci , ze zginaniem nie ma najmniejszych problemow a wyglada calkiem calkiem ( jakbym mial takie kolorowe to juz wogole fajowo - moze sie skusze ;) ) Edytowane 12 Marca 2005 przez Trovao Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 mam podobnie jak Ty Trovao :) ino kable jeszcze objechane czarna izolacja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) ja wczoraj kobinowałem z takim zaslaczem... obrazcalem wentylator, na 8V, na 12V, w jedną w drugą... az wrocilem do tego jak bylo i jeszcze mu zostalo od moda 8V wdmuciach!e - nie trzyma dobrze napiec... ale co tam... duzo takie nie kosztuje. <<<EDIT>>> ale mod wypasiony... tez chcialem cos takiego wykonac... :D rowniez szeregowo ;) Edytowane 13 Marca 2005 przez Camel- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio311 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Mam małe pytanko :):) jak usunąć temat? nie chodzi o ten tylko o inny (robił go brat cioteczny na moim koncie) a ja go niechce:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Napisz do moderatora żeby zamknął temat i podaj link, ja tak robiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio311 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) We wtorek maluje zasilacz:) I jeszcze jedno pytanie :D czy to nie jest przypadkiem wina programu ---->>> Bo na tym kompie co robie ten zasilacz mam jakieś dziwne napięcia i temperatury, myśle że chyba ten program zwariował:) i nie nadaje się do tej płyty głównej hehe Jeszcze dodam że jak włącze i wyłącze program to dalej to samo:D:D program chyba jebnięty :D jeszcze zaraz na swoim 2 kompie zobacze co pokaże:) Pomiary z drugiego:) Edytowane 20 Marca 2005 przez misio311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 o fak, te temperatury powalają ;] jajka smażysz i patelnie zostawiłeś czy co?! ;) patrze na wiatrak na procku.. troche szybki... chałas nie przeszkadza? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 jak by to były prawdziwe temperatury to byś tego screena nie zrobił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio311 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 jak by to były prawdziwe temperatury to byś tego screena nie zrobił :) 1340115[/snapback] też tak myśle:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio311 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) o fak, te temperatury powalają ;] jajka smażysz i patelnie zostawiłeś czy co?! ;) patrze na wiatrak na procku.. troche szybki... chałas nie przeszkadza? :P 1339745[/snapback] Hehehe poprostu wydaje mi sie że ten program zwariował:D:D allbo że to [ciach!]o nie program hehe i z prędkoscią wiatraczka też przesadził:D bo jak by miał taką prędkość to tak jak powiedziałeś by hałasował:D a komputerek chodzi tak cicho że go prawie nie słychać:) Edytowane 21 Marca 2005 przez misio311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoMisiek Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nie warto stosowac tasm izolacyjnych przy oplotach kabli. Kleje stosowane w tych tasmach po pewnym czasie robia sie takie cholernie ciagnace, ciepla temperatura to tylko przyspiesza. Pozniej trudno to doczyscic i usunac ta klejaca i ciagnaca sie pozostalosc po kleju. Poki ci izolacja nie odchodzi to tego nie zauwazysz. Radze jednak zastapic to rozwiazanie czym innym :) Ja sam stosowalem opaski zaciskowe na koncach oczywiscie po odpowiednim przycieciu oplotow kabli. Efekt gwarantowany, ladne schludne i bezproblemowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 HoMisiek ma racje. Owinąłem sobie wężyki na kablach srebrną taśmą i po dwóch dniach ściągnąłem ją bo mi się nie podobała. Klej w tych taśmach jest taki że pod temperaturą zaczyna się strasznie ciągnąć i jest kłopot aby później doczyścić te wężyki z tego kleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoMisiek Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Tak wlasnie o to mi chodzilo, a szczegolnie juz jest problem przy obklejaniu kabelkow o malej srednicy.. doczyszczenie tego to jest makarba. To samo tyczy sie bialych wtyczek.. klej sie ciagnie trudno to doczyscic, ponadto przy czyszczeniu kazdy syf sie tego lapie, kazdy brud. Do czyszczenia polecam bezyne ekstrakcyjna w nieduzej ilsoci lub cos podobnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio311 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Prace z zasilaczem jak widać sie wstrzymały bo nie mam czasu :) (nauka) ale dzisiaj z nudów zrobiłem z butli po gazie do zapalniczek w kolorze świecącym pod UV -jak to nazwałem "prubówka radioaktyna" :D:D:D nie śmiać sie :) do tej butli u góry zamontowałem diode UV 5mm i podłączyłem do kabli od HDD :-) (to lepsze niż te neony ze szlałfika) TERAZ TRZEBA SKOŁOWAĆ JESZCZE NAKLEJKE "RADIOAKTYWNE" Fajny bajer a roboty 5-10 minut:D:D Zrobiłem to bo nie miałem co robić proszę nie zaliczać tego do modingu:D:D to poprostu kolejny wynalazek:D POZDRAWIAM SERDECZNIE! FILMIK: download FOTO: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...