Pietr Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Czy z poziomu Windowsów XP da się zwiększyć partycje? Przy ustalaniu wielkości przed instalką windowsów źle wyliczyłem ile mi to wszystko zajmie miejsca i chciałbym jakoś dodać miejsca z reszty parycji do partycji z systemem, bo nie długo zacznie się kończyć miejsce. Czy da sie coś takiego zrobić bez formatowania i w taki sposób, żeby nie trzeba było ponownie wszystkiego instalowac i obecne windowsy z wszystkim co jest zainstalowane na tym dysku logicznym działały, czy jest to nie możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 (edytowane) Zaopatrz sie w Partition Magic 8.1 np. i mozesz tworzyc pod winda nowe partycje i dowolnie je powiekszac badz tez zmniejszac. Nie pros o linka bo to nie jest Freeware :) Edytowane 11 Marca 2005 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Dodam tylko ze partycji systemowej nie zmienisz bedac w windzie,musisz utworzyc dyskietke wyzej wymienionym programem i z niej odpalic kompa i wtedy zmienic rozmiar :wink: Prosze mnie poprawic jesli sie myle :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Mylisz się. PM zrestartuje system i zrobi to w trybie tekstowym przed zaladowaniem XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 No to robiac wlasnie tak jak mowisz stracilem partycje systemowa bo faktycznie PM zrestartowal system i zaczal robic co do niego nalezy ale tylko do 60% i potem stop i nic :rolleyes: Ale nie wiem dlaczego tak sie stalo skoro twierdzisz ze mozna :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 W PM i w dosie jak ma wystapić błąd to wystąpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...