gitfunfel Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Jest pewien firmware i chciałbym z niego wyciągnąć kod źródłowy. Czy jest jakaś możliwość żeby to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 NIe ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 to znaczy mozesz uzyskać kod zrodlowy w asemblerze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawo_Z Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Podłączę się pod temat: Chciałbym wyciągnąć kod źródłowy z *.dll - jest to możliwe, czy również pozostaje tylko assembler? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Podłączę się pod temat: Chciałbym wyciągnąć kod źródłowy z *.dll - jest to możliwe, czy również pozostaje tylko assembler? 1350217[/snapback] A co dokładnie? Bo może łatfiej będzie samemu napisać podobną procedurkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawo_Z Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Chyba nie będzie łatwiej... Chodzi mi o plugin dekodujący zakodowany strumień MPEG2 :wink: , czyli cyfrowy przekaz satelitarny. Oczywiście w celach edukacyjnych :rolleyes: W każdym razie, nie chcę się zagłębiać w naukę pisania takiej wtyczki, bo chciałbym się raczej skupić na jej możliwościach odkodowujących(mam kilka pomysłów). Ale do tego wszystkiego potrzebny mi jest kod źródłowy, żeby zrozumieć "do końca" jej działanie. Jeśli jest jakiś sposób na wyciągnięcie takiego kodu, to proszę o podpowiedź, a chętnie podzielę się się później efektami swojej pracy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...