Skocz do zawartości
djtomas

Sytuacja Bez Wyjścia - Czyli Tery Od Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam bardzo skmplikowany dla mnie problem.

Mianowicie instaluję świeżą windozę XP prof. service-packa 1 no i sterowniki do mobo (nForce drivers 5.10) a tu wyświetla mi się komunikat, informujący o tym że nie mam directX-a 9.0 no to ja grzecznie przerywam instalkę i instaluję directX-a 9.0 c i jeszcze raz uruchamiam instalację sterów od mobo. Tym razem poszły ale to nie koniec kłopotów następnie instaluję stery od grafy i po zakończeniu wszystkiego spoglądam do zakładki SMARTGART w sterownikach od grafy, a tam jak wół jest nasmarowane, że mam AGP OFF no to sobie przypomniałem że ktoś na formu mi mówił żeby instalować directX-a na samym końcu po wszystkich sterach.

Ale jak mam go na samym koncu zainstalować, jak wymagają go sterowniki MOBO

Ale nie poddałem się i spróbowałem wszystko od początku (użyłem przywracania systemu) i od nowa rozpoczełem instalację sterów. Tym razem zignorowałem prośbę instalatora o directX-a 9.0 i kontynuowałem bez niego instalację sterów. No to tym razem po ukończeniu wszystkiego i po ponownym uruchomieniu kompa, ładuje się pasek Windowsa XP i... pojawia się czarny ekran (można było się tego spodziewać).

Ręce mi opadają nie wiem co mam zrobić.

Goroąco proszę forumowiczów o pomoc

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam bardzo skmplikowany dla mnie problem.

Mianowicie instaluję świeżą windozę XP prof. service-packa 1 no i sterowniki do mobo (nForce drivers 5.10) a tu wyświetla mi się komunikat, informujący o tym że nie mam directX-a 9.0 no to ja grzecznie przerywam instalkę i instaluję directX-a 9.0 c  i jeszcze raz uruchamiam instalację sterów od mobo. Tym razem poszły  ale to nie koniec kłopotów  następnie instaluję stery od grafy i po zakończeniu wszystkiego spoglądam do zakładki SMARTGART w sterownikach od grafy, a tam jak wół jest nasmarowane, że mam AGP OFF  no to sobie przypomniałem że ktoś na formu mi mówił żeby instalować directX-a na samym końcu po wszystkich sterach.

Ale jak mam go na samym koncu zainstalować, jak wymagają go sterowniki MOBO 

Ale nie poddałem się i spróbowałem wszystko od początku (użyłem przywracania systemu) i od nowa rozpoczełem instalację sterów. Tym razem zignorowałem prośbę instalatora o directX-a 9.0 i kontynuowałem bez niego instalację sterów. No to tym razem po ukończeniu wszystkiego i po ponownym uruchomieniu kompa, ładuje się pasek Windowsa XP i... pojawia się czarny ekran (można było się tego spodziewać).

Ręce mi opadają nie wiem co mam zrobić.

Goroąco proszę forumowiczów o pomoc 

POzdr.

1325669[/snapback]

a sproboj odkrecic sprzet, bo moze ci cos sieje bledami....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mam zainstalować Windowsa XP

- SP1

- SP2

- stery od MOBO

- stery od grafy

ale powtarzam jeszcze raz - jak się instaluje directX-a przed sterami od mobo i grafy to wtedy nie wykrywa karty graficznej AGP tylko jako PCI i nie można wtedy przełączyć z AGP OFF na AGP x8 ! ! !

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi