djtomas Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam! Mam bardzo skmplikowany dla mnie problem. Mianowicie instaluję świeżą windozę XP prof. service-packa 1 no i sterowniki do mobo (nForce drivers 5.10) a tu wyświetla mi się komunikat, informujący o tym że nie mam directX-a 9.0 no to ja grzecznie przerywam instalkę i instaluję directX-a 9.0 c i jeszcze raz uruchamiam instalację sterów od mobo. Tym razem poszły ale to nie koniec kłopotów następnie instaluję stery od grafy i po zakończeniu wszystkiego spoglądam do zakładki SMARTGART w sterownikach od grafy, a tam jak wół jest nasmarowane, że mam AGP OFF no to sobie przypomniałem że ktoś na formu mi mówił żeby instalować directX-a na samym końcu po wszystkich sterach. Ale jak mam go na samym koncu zainstalować, jak wymagają go sterowniki MOBO Ale nie poddałem się i spróbowałem wszystko od początku (użyłem przywracania systemu) i od nowa rozpoczełem instalację sterów. Tym razem zignorowałem prośbę instalatora o directX-a 9.0 i kontynuowałem bez niego instalację sterów. No to tym razem po ukończeniu wszystkiego i po ponownym uruchomieniu kompa, ładuje się pasek Windowsa XP i... pojawia się czarny ekran (można było się tego spodziewać). Ręce mi opadają nie wiem co mam zrobić. Goroąco proszę forumowiczów o pomoc POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam! Mam bardzo skmplikowany dla mnie problem. Mianowicie instaluję świeżą windozę XP prof. service-packa 1 no i sterowniki do mobo (nForce drivers 5.10) a tu wyświetla mi się komunikat, informujący o tym że nie mam directX-a 9.0 no to ja grzecznie przerywam instalkę i instaluję directX-a 9.0 c i jeszcze raz uruchamiam instalację sterów od mobo. Tym razem poszły ale to nie koniec kłopotów następnie instaluję stery od grafy i po zakończeniu wszystkiego spoglądam do zakładki SMARTGART w sterownikach od grafy, a tam jak wół jest nasmarowane, że mam AGP OFF no to sobie przypomniałem że ktoś na formu mi mówił żeby instalować directX-a na samym końcu po wszystkich sterach. Ale jak mam go na samym koncu zainstalować, jak wymagają go sterowniki MOBO Ale nie poddałem się i spróbowałem wszystko od początku (użyłem przywracania systemu) i od nowa rozpoczełem instalację sterów. Tym razem zignorowałem prośbę instalatora o directX-a 9.0 i kontynuowałem bez niego instalację sterów. No to tym razem po ukończeniu wszystkiego i po ponownym uruchomieniu kompa, ładuje się pasek Windowsa XP i... pojawia się czarny ekran (można było się tego spodziewać). Ręce mi opadają nie wiem co mam zrobić. Goroąco proszę forumowiczów o pomoc POzdr. 1325669[/snapback] a sproboj odkrecic sprzet, bo moze ci cos sieje bledami.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 sprzęt odkręcony POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 A może tak zainstalujesz XP SP2? Nowszy, mniej dziurawy i ma w sobie juz DX9c. W ogóle lepiej gdy DX jest instalowany przed innymi sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 no to mam zainstalować Windowsa XP - SP1 - SP2 - stery od MOBO - stery od grafy ale powtarzam jeszcze raz - jak się instaluje directX-a przed sterami od mobo i grafy to wtedy nie wykrywa karty graficznej AGP tylko jako PCI i nie można wtedy przełączyć z AGP OFF na AGP x8 ! ! ! POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 ee coś masz dziwny ten sprzet :| ja wale win XP (co za shit) z SP1 a potem najpierw SP2 następnie mobo i grafa czyli prawie tak jak ty z tą różnica ze ja mam XPka z SP1 "zintegrowanym" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...