michalak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Do ilu i jak wykręciliście tego procka. Moja siostra ma takiego, a w biosie nie widać czegoś takiego jak Frequency control(niewiem czy dobrze napisałem). Może trzeba jakieś mostki łączyć??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Do ilu i jak wykręciliście tego procka. Moja siostra ma takiego, a w biosie nie widać czegoś takiego jak Frequency control(niewiem czy dobrze napisałem). Może trzeba jakieś mostki łączyć???Raczej szukaj zworek na płycie. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 no bez mostko mi tutaj to stary proc nawet mnoznik ma odblokowany na 200 pojdzie ale 233 nie wiem nie wiecej chyba ze fc zalozysz jak sie da to ustaw 3.5 na fsb 66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ale zworkami bo nie mam możliwości zmiany czegokolwiek z biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Tego procka podkrecalo sie z plyty glownej, a nie z biosu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 8O ja zacząłem podkręcanie od P4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 a możecie mi powiedzieć jeszcze czym na płycie głównej się podkrecało ten procesor??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 a możecie mi powiedzieć jeszcze czym na płycie głównej się podkrecało ten procesor???Odpowiednimi zworkami. Sprawdz w instrukcji które sa od czego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ok, instrukcji to już dawno nie ma, ale zrobie to metodą autopsji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys_MB Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 A jaka to płyta? Ja mam w chacie serwer na P166 MMX i może Ci pomogę, bo sam go kiedyś podkręcałem. O ile dobrze pamiętam dał sie podkręcić do 208, przy starcie podawał, że jeste P 200 MMX, wyżej startował, ąle bez wyrażnych rezultatów. Masz takie zworki na płycie koło procka, opisz mi w jakich są pozycjach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Tak jest tylko zworki na płycie (FSB 66, 75, 83mhz) a mnożnik może byc zablkowany (zależy od seri póżniejsze miały zablokowany np. mój P200MMX) Powinien spoko chodzić na 208mhz a może i więcej, tylko po co kręcić proc dla siostry :?: (pozatym to niewiele da już teraz takie czasy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 moj chodzil na 2.5x75 czyli 190, chodzil tez na 2.5x83, ale to juz jest PCI 41.5!!! Musialem wyjac karte muzyczna, zeby sie uruchomil tak :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Ale z niektórych z Was specjaliści 8O :wink: Pentium MMX zwłaszcza te pierwsze w większości świetnie się kręciły :) Mój na AC (i to jakimś za 25 zł) chodził stabilnie z 233 Mhz na 4x75 = 300 prawie rok zanim go sprzedałem i chodzi tak nadal :) Udało mi się go też puścić na 5x66 = 330 ale bylo mu już troche za ciepło. Z tego P166@233 da się zrobić jeśli ma przyzwoity cooler :) BTW jeszcze nie słyszałem o zablokowanym mnożniku w jakimkolwiek P MMX (a miałem ich kilkanaście w rękach). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 P166MMX był moim pierwszym prockiem który podkręcałem, a było to chyba w 1997 roku. Chodzi (cały czas - pracuje na nim koleżanka w pracy :) ) stabilnie na 3,5x66=233MHz przy napięciu 2,9V (płyta chyba ATC-5000). Na 3x75=225MHz jest wydajniejszy, ale wtedy są jakieś dziwne problemy z kontrolerem dysku.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 BTW jeszcze nie słyszałem o zablokowanym mnożniku w jakimkolwiek P MMX (a miałem ich kilkanaście w rękach). No to nie miałeś mojego 8) ma zablokowany mnożnik i wzwiązku z tym mogłem go puścić tylko na 3x83= 250mhz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 co do mnożnika w P MMX to z tych co ja miałem w rękach to mniej więcej połowa miała zablokowany mnożnik a reszta nie. P166 MMX to proc 2,5x66=166Mhz więc jeśli masz zablokowany mnożnik to 2,5x75=187 na pewno da radę, 2,5x83=210 nie polecam ze względu na PCI 41,5 tak jak napisał Fido. Jeśli jest mnożnik free to kombinacji masz dużo więcej (oczywiście only zworki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 BTW jeszcze nie słyszałem o zablokowanym mnożniku w jakimkolwiek P MMX (a miałem ich kilkanaście w rękach). No to nie miałeś mojego 8) ma zablokowany mnożnik i wzwiązku z tym mogłem go puścić tylko na 3x83= 250mhz :P przeciez blokady mnoznika zaczely sie od pII300 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 przeciez blokady mnoznika zaczely sie od pII300 Widzisz znacznie wczesniej, przecież sobie sam nie zablokowałem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 przeciez blokady mnoznika zaczely sie od pII300 Też mi się tak wydawało zawsze :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Ale z niektórych z Was specjaliści 8O :wink: Pentium MMX zwłaszcza te pierwsze w większości świetnie się kręciły :) Mój na AC (i to jakimś za 25 zł) chodził stabilnie z 233 Mhz na 4x75 = 300 prawie rok zanim go sprzedałem i chodzi tak nadal :) Udało mi się go też puścić na 5x66 = 330 ale bylo mu już troche za ciepło. Z tego P166@233 da się zrobić jeśli ma przyzwoity cooler :) BTW jeszcze nie słyszałem o zablokowanym mnożniku w jakimkolwiek P MMX (a miałem ich kilkanaście w rękach). Taak do przyjedz do gdanska, a wlasciwie do gdyni bo teraz tam dziala, to ci pokaze moj p166mmx z zablokowanym mnoznikiem. aha moj dzialal na 188 bo magistrale mialem tylko do 75mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Ja mam takiego P 133 w któwym niezależnie od ustawienia zworek mnożnika i tak startuje na 133 :( (sprawdzałem na 3 płytach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Mój poszedł tylko na 188 bo więcej płyta nie pozwalała (fsb 75 max). No i oczywiście miał zblokowany mnożkik ,jak wszstkie inne p I mmx z którymi miałem styczność (sam miałem 2 a z resztą u kolesi). Z tego co widze to chyba miałem BIG niefart skoro trafiały sie same zblokowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 kiedys mialem p 166 i lazil pieknie 3*75. do czasu az go sprzedalem qrde.. troche dawno to bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinFan Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 .....dawnych wspomnien czar :) moj p200mmx dzialal na 290Mhz ale tylko dlatego ze plyta nie pozwalala na wiecej (kiedys chipsety ALI mialy jakos) nieobylo sie to bez pamieci typu DIMM......... ________________________________ LinFan (powered by celeron600 @ 945 ,256MB RAM ,GF2MX400 200/166 @ 234/180) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 moj 166mmx na max poszedl na 216 ale wynikow juz nie pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja mam P166 bez MMX jutro albo pojutrze sprawdze na ile idzie tylko musze odnalezc instrukcje od plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 specjalnie dla ciebie pokatowalem wczoraj kompa mojej siostry/ mamy (dziela sie nim:) Po pierwsze jest to boxowy mmx 166 z standardowo zamontowanym na stale radiatorkiem takim mini orbem :) ale niestety ma stalowe zeberka wiec srednio chlodzi Po drugie ma zablokowany mnoznik - mniejszy da sie wymusic ale wszystko powyzej 2,5 dziala jako 2,5 na starej plycie mamy (bezzworkowa zida) dzialal tylko jako 166 przy 200 juz sie kaszanil Ale mialem w szafie stara plyte (mam w domu z 20 starych plyt :/ ) pod k6 2 i 3 z agp i magistrala 100 :) na via tyle ze miala zjarane stbilizatory no ale z tych 20 plyt jakie mam w szafie udalo mi sie dobrac odpowiednie odpalilem sprzeta i najpierw delikatnie mnoznik 2 magistrala 100 :) procek ruszyl jako 200 wszystko 100 % stabilnie dobra daje mnoznik 2,5 magistrla 100 procek ruszyl na 250 winda smiga wszystko sie laduje zero zwiech wczoraj nawet siostra go katowala w the sims randka przez 3 godziny i nie zaliczyl zwiechy (ale i tak sie mulil :) Po podkreceniu dalo sie nawet divxy ogladac tzn helikopter w ogniu w super jakosci - obraz w koncu nadazal za dzwiekiem choc nadal lekko skacze) Mysle ze podkrecenie go na 300 a nawet wiecej nie stanowilo by problemu gdyby nie ten pechowy mnoznik jak ustawie na 3.0 to i tak jest 250 co ciekawsze na tej plycie podkrecony procek jest zimniejszy niz na starej niekrecony w biosie pokazuje jakies 32 stopnie choc czujnik jest zawieszony dosyc nisko pod soketem :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja na tej płycie która jeszcze katuję miałem długo 2.5X83 - za młody byłem, żeby mieć odwagę na więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...